Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217510 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #195 on: August 21, 2017, 08:46:18 AM »
Hiša to smo mi sami, grad so lahko neke iluzije starega, cerkev lahko predstavlja našo vero v nekaj, kot je že Maja napisala, to se ti je v življenju zrušilo ali se ruši, nekaj kar ti očitno ne služi več, stari temelji so zakosteneli in za razvoj potrebujemo iti v življenju naprej, potrebujemo zgraditi novo hišo, novega samega sebe. Sedaj se gradi nova hiša, gradita jo skupaj s partnerjem, tja se boste vselili, a tam te čaka pot v tvoje še nepoznane plasti osebnosti, nekaj kar je še skrito, podzavestno, navadno so to naše senčne plati, in tega te je zgleda zelo strah, pogledati vase, v svoje globine...vendar si na poti do nove hiške, do nove same sebe, tudi gozd predstavlja naše globine, našo podzavest, naše strahove... vendar pot v te globine in soočenje z lastnimi strahovi prinese tudi notranjo moč...
Le pogumno Ksenija :-*
Ti bomo tudi na forumu stali ob strani, če boš na tej poti preplašena in boš potrebovala oporo...zato smo tukaj, da si stojimo ob strani, se poslušamo in delimo naše izkušnje...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #196 on: August 21, 2017, 08:59:37 AM »
Le pogumno Ksenija :-*
Ti bomo tudi na forumu stali ob strani, če boš na tej poti preplašena in boš potrebovala oporo...zato smo tukaj, da si stojimo ob strani, se poslušamo in delimo naše izkušnje...

Podpis pod tole 💕

Offline Manja

• Veteran
« Reply #197 on: August 22, 2017, 07:46:19 AM »
Maja in Sanjalka, hvala za interpretacijo. Ja, bo res držalo vse. Strah me je obrniti nov list, preveč se oklepam vsega starega, čeprav globoko v sebi vem, da je to to in da z moje strani ne morem nudit več nič, po drugi strani pa se zavedam, da bi bilo preveč ljudi prizadetih, če vztrajam pri svojih čustvih. Zato ne morem it dalje. Ko si toliko let poteptan, ti to pride pod kožo in je težko zaživet drugače..

Sanjalka in Missy, iskrena vama HVALA za ponujeno pomoč. :-* Mi ogromno pomeni... :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #198 on: August 22, 2017, 08:54:41 AM »
Sem sanjala, da se je vrnila pokojna žena mojega partnerja.
Prišla je med nas, kot da ni minilo vmes že toliko let od kar je ni.
Mi vsi smo vedeli, da je vmes bila pokojna, ona pa kot da ni imela pojma in je bila pač spet z nami.
Bila je oblečena tako kot smo se oblačili takrat. Poleg je bila tudi moja mama, ki je takšna energična, odprta, zgovorna ženska in rada pomaga ljudem.
No, tudi moja mama je vedela, da je čudno, da je ona spet prišla nazaj in jo je objela ter se je razveselila, hotela ji je dati občutek, da je dobrodošla, da smo je veseli. Hotela je nekako razbiti to presenečenje in jo sprejeti kot da je vse normalno. No in ko jo tako objame, ona pade po tleh, kot da je spet mrtva, ampak jaz sem vedela, da ni, da je padla po tleh zato, ker jo je moja mama objela in kot da ona tega ne bi poznala, kot da je bilo to zanjo preveč, v bistvu zavedanje, da ona ni človek tako kot mi in zato ne more tako sprejemati naših odzivov. Moja mama se je ustrašila kaj je naredila, da jo je sedaj ona ubila, ampak jaz sem vedela za kaj gre. In res je ona čez trenutek že vstala in bila vsa nasmejana in vesela, da jo je moja mama objela :o
Joooj, kakšne sanje in tako zelo močno doživete, da ne vem kaj naj si mislim. Bi pa imela dva dni nazaj roj. dan ::)

Moj občutek (seveda so občutki varljivi  ;) ) mi pravi, da je pokojna žena na nek način vedno z vami, misli nanjo pa so se okoli njenega rojstnega dneva še okrepili. Zaradi tega "deli" bi rekla, da si tudi v sanjah razmišljala, da je z vami, pa ni. Pa da vendarle ne more sprejemati občutkov na naši materialni ravni, ampak je za "komunikacijo, prenos misli, občutkov" potreben nek transfer, da se fizično telo prvo sesede in gre prenos na eterični nivo. Ja, mama je res lahko simbol materinske ljubezni, tvoja mama kot prenos in združevanje ljubezni dveh mater, nje kot biološke in preminule, a še vedno prisotne in tvoje sedanje ljubezni.

Sem pa še pogledala v karte. Kaj je pomen videnja duha pokojne žene. Kralj mečev. Na kakšen način spomin na pokojno mamico, ženo v vaši sedanji družini pomeni intelektualno moč ter vodstvo (moč razuma), presojo, pravila, diplomacijo, uporabo zgodovine za izboljšanje sedanjosti, prihodnosti?

Kaj tebi sporočajo te sanje? Zmernost. Srednja pot, uravnovešenje med čustvi in razumom, modrost, umirjenost...

Povezava tvoje matere in pokojne žene? Šest palic. Zmaga, lovorjev venec. Mogoče je prava smer, če si vmesni člen, kot v sanjah tvoja mama...povežeš čustva in razum ter si povezava.... torej deluješ med eno in drugo karto, ki sta navedeni zgoraj.

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #199 on: August 27, 2017, 06:28:21 AM »
Ok, sla spat ob stirih, do zdele sanjala tok u zivo, da sm se na silo zbudila in sla v dnevno. Wow. Sanjala, da sm bla na zagovoru mojga doktorata z mojo primarno druzino, tut pokojna mami je bla tm. Fotr pa brat sta bla tm k da nc ni (v resnicnem zivljenju ne govorimo drug z drugim), hcerkico sm mela s sabo, moza pa ni blo. In k se je ceremonija odvijala se spomnm, da sm bla ful vesela, da je mami tm, ker sm se zavedala, da je 'ustala od mrtvih'. Pol je pa s klasicnimi alkoholiziranimi izpadi nadaljevala, sem jo pa z vso mocjo, kar sm jo premogla, dvignla in odnesla vn iz dvorane, ces da tega pa moja hcerkica nau poslusala in gledala in naj gre tja, od kjer je prsla. In sm cutla, da je nocem vec nikol kje bliz. To je prvic, da sm mela 'realne' sanje o mami, odkar je v 2014 umrla, realne v smislu da sm sanjala nase realne sitiacije in ne neki lepga o njej. Kako odlocno sm jo zbrisala iz zivljenja me pa se zdele preseneca. Pa to, da moza sploh ni blo v sliki: jes in tamala sva ble zame druzina. Bli so pa tm se sodelavci, ampak v realni obliki e.g. kot se obnasajo v realnem zivljenju. Grem nazaj spat, to sm mogla vn spravt. :)

Offline Manja

• Veteran
« Reply #200 on: August 28, 2017, 08:21:32 AM »
Jaz se na simbole žal kaj preveč ne spoznam, ampak mi tole vleče na idejo, da delaš neke vrste "čistko" v življenju? Kaže, kdo ti je pomemben on kdo ne. Koga pogrešaš in koga ne ...

Upam, da so sanje v nadaljevanju bile prijetnejše. :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #201 on: August 28, 2017, 08:48:42 AM »
Jaz se na simbole žal kaj preveč ne spoznam, ampak mi tole vleče na idejo, da delaš neke vrste "čistko" v življenju? Kaže, kdo ti je pomemben on kdo ne. Koga pogrešaš in koga ne ...

Upam, da so sanje v nadaljevanju bile prijetnejše. :-*
Tudi meni sanje Missy delujejo čisto realno kot "čistka" življenja oz. odnosov. Bi pa rekla edino, da mame očitno še nisi "dokončno zbrisala", Missy. Mogoče si jo dala nekam globoko v podzavest, a še vedno je tu, še vedno "korenina", ki se vrta v tvojo "zemljo" podzavesti. Slika, ko si bila vesela, da je tam, da se je vrnila, nato pa je mama imela enake izpade kot prej... Kot da je vzbudila enako stanje, reakcijo v tebi, kot jo je nekoč. Ni se ona obnašala enako po moje, v tebi je vzbudila enake, boleče občutke preteklosti. Mamca je prišla nazaj ali si jo ti priklicala nazaj v svojo zavest, da testiraš, če je mamca s tabo v mislih, a brez bolečih občutkov...samo še JE.  Da je oseba, ki je bila poslana, oz. ena od njih, ki sodelujemo v skoraj neskončni igri karme.  :-*
« Last Edit: August 28, 2017, 08:50:38 AM by Rena »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #202 on: August 28, 2017, 09:23:13 AM »
Missy bi dodala še to, da v sanjah se pojavi tvoja mama, ti in tvoja hči. Se pravi ženska linija je bila v sanjah bolj aktivna, tudi družina kot da sta bili vidve s hčerko. Moška linija (oče in brat) pa sta tudi bila tam, ampak kot da nič ni, čeprav v resnici ne govorite en z drugim. Moža sploh ni bilo...
Kako je s tvojo žensko platjo osebnosti, kako se soočaš biti ženska in biti mama, kje je tvoj moški del, tvoj animus? V sanjah oče in brat-ne vem kakšna sta bila v sanjah-prijazna, odsotna, aktivna, vesela, resna...? Malo opiši še občutke obeh v sanjah.
Mamo zabrišeš ven-kateri del sebe bi najraje zabrisala ven, nek del, ki te povezuje z mamo...nekje globoko v tebi je še vedno prisotna jeza zaradi maminega obnašanja, njenih izpadov...kaj to tebi pove-to mamino obnašanje, kaj povzroča njeno obnašanje tebi?
In sedaj sta le še vidve-ti in tvoja hči, to je tvoja družina...občutki ob tem spoznanju, kakšne občutke si imela v sanjah glede tega, da sta sedaj vidve družina...
Sanje so zelo zgovorne in tudi bile so zelo žive, so se te dotaknile...
Poglobi se še malo v občutke v teh sanjah, občutke, ki, so se pojavljali v sanjah ob sanjskih situacijah in malo zapiši še občutke (malo sem pomagala zgoraj) in bomo lahko naprej interpretirali ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #203 on: August 28, 2017, 10:11:59 PM »
Sem malce razmislila o teh sanjah in obcutkih, ki so jih spremljali..brat in oce sta bila precej mila in pasivna; realno kot vsi moski v mojem zivljenju. :) Rojstvo hcere je spremenilo predvsem to, da moram biti sedaj in zelo mocen moski in zelo ljubeca zenska, ker se vedno igram obe vlogi v druzini. Kar se tice mame, bi verjetno najrake iztrgala ven iz sebe del mene, ki je verjetno povezan z njo in sicer da se vsemu prilagodim, vsemu podredim, samo da so ljudje okoli mene ok in da je mir. Tega sem se v nasi zelo ne-mirni druzini naucila ze kot zelo mala. Drugace pa obcutki zelo podobni kot v realnem zivljenju: da se prebijam sama in da se ne morem zanesti na nikogar.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #204 on: August 29, 2017, 08:13:38 AM »
Sem malce razmislila o teh sanjah in obcutkih, ki so jih spremljali..brat in oce sta bila precej mila in pasivna; realno kot vsi moski v mojem zivljenju. :) Rojstvo hcere je spremenilo predvsem to, da moram biti sedaj in zelo mocen moski in zelo ljubeca zenska, ker se vedno igram obe vlogi v druzini. Kar se tice mame, bi verjetno najrake iztrgala ven iz sebe del mene, ki je verjetno povezan z njo in sicer da se vsemu prilagodim, vsemu podredim, samo da so ljudje okoli mene ok in da je mir. Tega sem se v nasi zelo ne-mirni druzini naucila ze kot zelo mala. Drugace pa obcutki zelo podobni kot v realnem zivljenju: da se prebijam sama in da se ne morem zanesti na nikogar.

Malo se poglobi v ta del sebe, ki počne vse za ljubi mir, kaj bi se zgodilo, če bi se postavila zase in odločno postavila meje-je to mama znala?
In kaj bi se zgodilo, če bi vse skupaj malo spustila in prepustila še drugim-je to mama znala?
Je to mogoče tista dediščina po ženski liniji, s katero se najraje ne bi ukvarjala in bi jo nekam zabrisala.
In seveda ti pasivni moški-tudi mamin notranji moški (animus) je bil zgleda pasiven, ni znala, ni zmogla....sedaj si v tem ciklu ti na vrsti, da nekaj narediš glede tega dela s katerim se pa najraje ne bi ubadala...to sedaj sanje (tvoja podzavest) govorijo...
Mogoče tudi strah, da če boš prepustila in spustila malo tega animusa (predvidevam, da ga imaš ravno zaradi izkušenj, ki si jih navedla, precej vklopljenega in delujočega-v smislu vse moram sama)...
Vidim, da imamo takšne ženske problem prositi za pomoč, da bi kdo kaj naredil namesto nas, kot bi imele v sebi kodo, da moramo vse same, da brez nas nič ne bo, da se na nikogar ne moremo zanesti....

:-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #205 on: August 29, 2017, 08:38:29 AM »
Sanjalka...si videla moj odgovor zate?  :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #206 on: August 29, 2017, 08:47:57 AM »
Sanjalka...si videla moj odgovor zate?  :D

Ne :o
Sem šla zdaj gledati kdaj si napisala kakšen odgovor meni, jaoooo sem spregledala...
No, kaj mi to pove? :blank:

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #207 on: August 29, 2017, 09:03:35 AM »
Sem sanjala, da se je vrnila pokojna žena mojega partnerja.
Prišla je med nas, kot da ni minilo vmes že toliko let od kar je ni.
Mi vsi smo vedeli, da je vmes bila pokojna, ona pa kot da ni imela pojma in je bila pač spet z nami.
Bila je oblečena tako kot smo se oblačili takrat. Poleg je bila tudi moja mama, ki je takšna energična, odprta, zgovorna ženska in rada pomaga ljudem.
No, tudi moja mama je vedela, da je čudno, da je ona spet prišla nazaj in jo je objela ter se je razveselila, hotela ji je dati občutek, da je dobrodošla, da smo je veseli. Hotela je nekako razbiti to presenečenje in jo sprejeti kot da je vse normalno. No in ko jo tako objame, ona pade po tleh, kot da je spet mrtva, ampak jaz sem vedela, da ni, da je padla po tleh zato, ker jo je moja mama objela in kot da ona tega ne bi poznala, kot da je bilo to zanjo preveč, v bistvu zavedanje, da ona ni človek tako kot mi in zato ne more tako sprejemati naših odzivov. Moja mama se je ustrašila kaj je naredila, da jo je sedaj ona ubila, ampak jaz sem vedela za kaj gre. In res je ona čez trenutek že vstala in bila vsa nasmejana in vesela, da jo je moja mama objela :o
Joooj, kakšne sanje in tako zelo močno doživete, da ne vem kaj naj si mislim. Bi pa imela dva dni nazaj roj. dan ::)

Moj občutek (seveda so občutki varljivi  ;) ) mi pravi, da je pokojna žena na nek način vedno z vami, misli nanjo pa so se okoli njenega rojstnega dneva še okrepili. Zaradi tega "deli" bi rekla, da si tudi v sanjah razmišljala, da je z vami, pa ni. Pa da vendarle ne more sprejemati občutkov na naši materialni ravni, ampak je za "komunikacijo, prenos misli, občutkov" potreben nek transfer, da se fizično telo prvo sesede in gre prenos na eterični nivo. Ja, mama je res lahko simbol materinske ljubezni, tvoja mama kot prenos in združevanje ljubezni dveh mater, nje kot biološke in preminule, a še vedno prisotne in tvoje sedanje ljubezni.

Sem pa še pogledala v karte. Kaj je pomen videnja duha pokojne žene. Kralj mečev. Na kakšen način spomin na pokojno mamico, ženo v vaši sedanji družini pomeni intelektualno moč ter vodstvo (moč razuma), presojo, pravila, diplomacijo, uporabo zgodovine za izboljšanje sedanjosti, prihodnosti?

Kaj tebi sporočajo te sanje? Zmernost. Srednja pot, uravnovešenje med čustvi in razumom, modrost, umirjenost...

Povezava tvoje matere in pokojne žene? Šest palic. Zmaga, lovorjev venec. Mogoče je prava smer, če si vmesni člen, kot v sanjah tvoja mama...povežeš čustva in razum ter si povezava.... torej deluješ med eno in drugo karto, ki sta navedeni zgoraj.

Evo, zdaj sem pa prebrala ;D
Bi rekla,da je njen duh okrog njenega rojstnega dne res bolj živ.
Bi rekla, da so duše vedno z nami, da jih sicer z našimi zemeljskimi čutili ne moremo zaznavati, a da to še ne pomeni, da oni nas ne zaznavanjo. Za duše ni časa in ni prostora, za nas zemljane pa je, tako tudi v sanji pokojna ni vedela, da je minilo 13 let, ni vedela, da smo mi začudeni, njej je bilo vse normalno...
In moja mama, ženska, ki se zna povezati z vsakim.
Kaj meni pomenijo sanje? Verjetno to, da je stalno prisotna, da je stalno z nami, da na nek način je še vedno zelo živa...Čeprav se  o njej  ne govori dosti, je moje spoznanje, da pokojni vedno ostanejo v spominu v tisti idealizirani podobi, mi tukaj živeči pa se borimo s tisto drugo platjo pokojnika, ki jo bližnji (njena otroka, moj partner) projicirajo na nas, kot nek strelovod za vso nakopičeno energijo...
Težko se jim je verjetno soočiti, da bi tudi osebna mama, ki je žal pokojna, imela obe plati, tako je njej ostala idealizacija, meni pa tista druga plat....
Sedaj šele prepoznavam bistvo pravljice o Sneguljčici in Pepelki ::)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #208 on: August 29, 2017, 09:18:40 AM »
Evo, zdaj sem pa prebrala ;D
Bi rekla,da je njen duh okrog njenega rojstnega dne res bolj živ.
Bi rekla, da so duše vedno z nami, da jih sicer z našimi zemeljskimi čutili ne moremo zaznavati, a da to še ne pomeni, da oni nas ne zaznavanjo. Za duše ni časa in ni prostora, za nas zemljane pa je, tako tudi v sanji pokojna ni vedela, da je minilo 13 let, ni vedela, da smo mi začudeni, njej je bilo vse normalno...
In moja mama, ženska, ki se zna povezati z vsakim.
Kaj meni pomenijo sanje? Verjetno to, da je stalno prisotna, da je stalno z nami, da na nek način je še vedno zelo živa...Čeprav se  o njej  ne govori dosti, je moje spoznanje, da pokojni vedno ostanejo v spominu v tisti idealizirani podobi, mi tukaj živeči pa se borimo s tisto drugo platjo pokojnika, ki jo bližnji (njena otroka, moj partner) projicirajo na nas, kot nek strelovod za vso nakopičeno energijo...
Težko se jim je verjetno soočiti, da bi tudi osebna mama, ki je žal pokojna, imela obe plati, tako je njej ostala idealizacija, meni pa tista druga plat....
Sedaj šele prepoznavam bistvo pravljice o Sneguljčici in Pepelki ::)

Hej, si prebrala. Fajn. Saj če ne, pa "rufnemo". Zelo razumem to razmišljanje o idealiziranem spominu in "kruti" sedanjosti  ;). Skozi pravljice se marsikaj odraža, žal pa večinoma z vidika tistega, ki hoče videt najslabše.  Jaz pa veliko razmišljam o "znački" Zmaja, oz. sopomenki tega izraza za tašče. Tu sem tudi že doživela, nekaj je bilo tudi menjav partnerk, da so bili odnosi spontano iskreni in topli, a tudi hladni. Nenadoma se znajdeš tu, pred novim družinskim članom. Ga skušaš sprejet takega kot je, ga imeti rad... Če tega truda ni na obeh straneh, smo pa tam...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #209 on: August 29, 2017, 09:32:05 AM »
Ja, vse te nalepke, ki se jih dodeljuje mitom, pravljicam imajo seveda svoj pomen, ampak vedno so pisane iz vidika tistega, ki nastopa v vlogi žrtve, kaže na os moč/nemoč. In seveda je dinamika katerekoli osi vedno obojestranska, saj drugače os sploh ne more obstajati.In če se počutiš kot žrtev, mora na drugi strani obstajati nekdo, ki ti te občutke povzroča...Ga v bistvu prav potrebuješ,saj drugače žrtev ne moreš biti.
Ko sprejmeš odgovornost za svojo situacijo in ozavestiš, da si žrtev, imaš tudi priložnost, da se iz te vloge premakneš ven :)
Ah, tudi jaz sem tašča, sem bila tudi snaha...Ko opaziš, da nate lepijo projekcje nalepke "tašča", "mačeha", se iz te vloge aktivno umakneš in potem morajo poiskati novega "agresorja", ki jim bo še naprej omogočal vlogo žrtve ;)