Sem sanjala, da se je vrnila pokojna žena mojega partnerja.
Prišla je med nas, kot da ni minilo vmes že toliko let od kar je ni.
Mi vsi smo vedeli, da je vmes bila pokojna, ona pa kot da ni imela pojma in je bila pač spet z nami.
Bila je oblečena tako kot smo se oblačili takrat. Poleg je bila tudi moja mama, ki je takšna energična, odprta, zgovorna ženska in rada pomaga ljudem.
No, tudi moja mama je vedela, da je čudno, da je ona spet prišla nazaj in jo je objela ter se je razveselila, hotela ji je dati občutek, da je dobrodošla, da smo je veseli. Hotela je nekako razbiti to presenečenje in jo sprejeti kot da je vse normalno. No in ko jo tako objame, ona pade po tleh, kot da je spet mrtva, ampak jaz sem vedela, da ni, da je padla po tleh zato, ker jo je moja mama objela in kot da ona tega ne bi poznala, kot da je bilo to zanjo preveč, v bistvu zavedanje, da ona ni človek tako kot mi in zato ne more tako sprejemati naših odzivov. Moja mama se je ustrašila kaj je naredila, da jo je sedaj ona ubila, ampak jaz sem vedela za kaj gre. In res je ona čez trenutek že vstala in bila vsa nasmejana in vesela, da jo je moja mama objela 
Joooj, kakšne sanje in tako zelo močno doživete, da ne vem kaj naj si mislim. Bi pa imela dva dni nazaj roj. dan 
Moj občutek (seveda so občutki varljivi
) mi pravi, da je pokojna žena na nek način vedno z vami, misli nanjo pa so se okoli njenega rojstnega dneva še okrepili. Zaradi tega "deli" bi rekla, da si tudi v sanjah razmišljala, da je z vami, pa ni. Pa da vendarle ne more sprejemati občutkov na naši materialni ravni, ampak je za "komunikacijo, prenos misli, občutkov" potreben nek transfer, da se fizično telo prvo sesede in gre prenos na eterični nivo. Ja, mama je res lahko simbol materinske ljubezni, tvoja mama kot prenos in združevanje ljubezni dveh mater, nje kot biološke in preminule, a še vedno prisotne in tvoje sedanje ljubezni.
Sem pa še pogledala v karte. Kaj je pomen videnja duha pokojne žene. Kralj mečev. Na kakšen način spomin na pokojno mamico, ženo v vaši sedanji družini pomeni intelektualno moč ter vodstvo (moč razuma), presojo, pravila, diplomacijo, uporabo zgodovine za izboljšanje sedanjosti, prihodnosti?
Kaj tebi sporočajo te sanje? Zmernost. Srednja pot, uravnovešenje med čustvi in razumom, modrost, umirjenost...
Povezava tvoje matere in pokojne žene? Šest palic. Zmaga, lovorjev venec. Mogoče je prava smer, če si vmesni člen, kot v sanjah tvoja mama...povežeš čustva in razum ter si povezava.... torej deluješ med eno in drugo karto, ki sta navedeni zgoraj.
Evo, zdaj sem pa prebrala

Bi rekla,da je njen duh okrog njenega rojstnega dne res bolj živ.
Bi rekla, da so duše vedno z nami, da jih sicer z našimi zemeljskimi čutili ne moremo zaznavati, a da to še ne pomeni, da oni nas ne zaznavanjo. Za duše ni časa in ni prostora, za nas zemljane pa je, tako tudi v sanji pokojna ni vedela, da je minilo 13 let, ni vedela, da smo mi začudeni, njej je bilo vse normalno...
In moja mama, ženska, ki se zna povezati z vsakim.
Kaj meni pomenijo sanje? Verjetno to, da je stalno prisotna, da je stalno z nami, da na nek način je še vedno zelo živa...Čeprav se o njej ne govori dosti, je moje spoznanje, da pokojni vedno ostanejo v spominu v tisti idealizirani podobi, mi tukaj živeči pa se borimo s tisto drugo platjo pokojnika, ki jo bližnji (njena otroka, moj partner) projicirajo na nas, kot nek strelovod za vso nakopičeno energijo...
Težko se jim je verjetno soočiti, da bi tudi osebna mama, ki je žal pokojna, imela obe plati, tako je njej ostala idealizacija, meni pa tista druga plat....
Sedaj šele prepoznavam bistvo pravljice o Sneguljčici in Pepelki