Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217045 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #135 on: July 26, 2017, 06:47:00 PM »
Rena hvala :-*
Ja simbolika st. 4 je zanimiva, bili smo 4-clanska druzina, v astrologiji je 4. znamenje rak, 4.hisa je rakova hisa (dom, druzina), rojena sem 4. v mesecu, 4-smeri na nebu...
Rojstna vas mame, hisa iz otrostva...
Klicanje mame....
Medved so nase temne sile, ki nas lahko "raztrgajo"...V sanjah nisem mislila na druge, ampak zgolj na sebe, kako se bom zascitila  ;)
Medved ni skocil name, ni me napadel, sem ga prehitela in mu zaprla gobec.,,
Torej drzala sem medvedu gobec, zaprla sem mu usta....
In potem oce in brat-moski del, animus, ce odreagira prehitro je lahko nevarno, takrat medved lahko pobesni in raztrga mene...
Obvladovanje animusa?
Vecer pred sanjami sem imela situacijo, ko bi partnerju najraje nekaj povedala, pa sem se zavestno odlocila, da ne bom, da bom prespala in mu povedala umirjeno...ce bi delovala takrat v tej svoji bolecini, iz svoje sence (medved), prepoznala sem boleci vzorec iz otrostva, zato bi bilo lahko premocno zame...in bi me to raztrgalo...zaprla sem usta sama sebi, svoji bolecini, svoji potlaceni vsebini, svoji senci, ki bi najraje zarjula, a to bi bilo prenevarno...sploh ce bi delovala z moskim principom...
zjutraj sem skomunicirala zadevo umirjeno, sicer se ne v celoti, me del razgaljenja svoje bolecine se caka...mora biti cas in nacin primeren, do takrat pa medvedu drzim zaprt gobec ;)
« Last Edit: July 26, 2017, 06:52:53 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #136 on: July 26, 2017, 10:53:42 PM »
 Jo Sanjalka, sem še po tistem, ko sem ti odgovorila, razmišljala, kako simbolično je, da si mu "zaprla gobec"  :D

O pa res si napisala, da bi medved tebe raztrgal... Na hitrco prebrala, ker sem potem šla še na vrt. Jp, animus bi preveč spodbudil tega medveda...ali pa...hmmm. Mogoče bi izbruhnilo kot vulkan, pa potem bilo očiščeno... Najbolj pa tk sama veš.  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #137 on: July 27, 2017, 08:38:48 AM »
Jo Sanjalka, sem še po tistem, ko sem ti odgovorila, razmišljala, kako simbolično je, da si mu "zaprla gobec"  :D

O pa res si napisala, da bi medved tebe raztrgal... Na hitrco prebrala, ker sem potem šla še na vrt. Jp, animus bi preveč spodbudil tega medveda...ali pa...hmmm. Mogoče bi izbruhnilo kot vulkan, pa potem bilo očiščeno... Najbolj pa tk sama veš.  :-*

ja, verjetno bi ven prišlo surovo, kot vulkan, neobvladano, saj so bili občutki zelo boleči...zato sem se raje odločila pogovor prestaviti na naslednji dan...mogoče bi bilo kdaj res tudi bolje izbruhniti pa bo kar bo, se zadeve potem res lahko očistijo, lahko je pa tudi, da pade ta izbruh na neplodna tla, da pride samo do "raztrganja"...o bolečini je bolje govoriti, ko si umirjen, govoriti iz sebe, iz svojih ranjenih občutkov...takrat te navadno drugi začuti in pogovor je mogoč, se zgodi bližina...
se tudi še sama učim tega kako in kdaj povedati kar te moti, boli...in trenutno sem prišla do tega, da najbolje deluje kadar lahko govorim iz sebe in o sebi in ne o drugem oz. kakšen je drugi...je pa za takšno komunikacijo potreben pogum, saj moraš spregovoriti o svojih bolečih občutkih...najprej pa moraš sploh ozavestiti zakaj si jezen, žalosten, razočaran...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #138 on: July 27, 2017, 11:43:42 AM »
Jaz pa nenormalno pogostokrat sanjam, da imam sinova - dvojčka. Vedno z enakima imenoma, videzom, starostjo (vedno cc. 13-14 let), prav strašljivo. In vedno nikoli ne molčita, ampak se veliko pogovarjamo, je čutiti povezanost med nami, tako da se včasih kar zbudim z občutkom pomanjkanja, tudi ganjenosti. Tako je zadnje 3-4. leta, cc. 3x na mesec.

Zanimivo je, da le nikjer ni očeta, ne omenjenega, ne prisotnega.  :-X

Ne vem, kako naj si to interpretiram, sem se tudi zalotila, da sem gledala 5. hišo, če sta kje nakazana in me morda njuni duši obiskujeta, pa nisem kaj dosti napredovala.

« Last Edit: July 27, 2017, 12:04:30 PM by Vesta »

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #139 on: July 27, 2017, 11:48:16 AM »
ZELO zanimivo ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #140 on: July 27, 2017, 12:13:36 PM »
Jaz pa nenormalno pogostokrat sanjam, da imam sinova - dvojčka. Vedno z enakima imenoma, videzom, starostjo (vedno cc. 13-14 let), prav strašljivo. In vedno nikoli ne molčita, ampak se veliko pogovarjamo, je čutiti povezanost med nami, tako da se včasih kar zbudim z občutkom pomanjkanja, tudi ganjenosti. Tako je zadnje 3-4. leta, cc. 3x na mesec.

Ne vem, kako naj si to interpretiram, sem se tudi zalotila, da sem gledala 5. hišo, če sta kje nakazana in me morda njuni duši obiskujeta, pa nisem kaj dosti napredovala.

Bi bilo možno, da bi tvoja mama bila v tistem času noseča in bi imela splav?
Lahko bi bila to tudi tvoja nerojena brata?
In kako je tudi v resnici s tvojim očetom? Je bil odsoten oče?

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #141 on: July 27, 2017, 12:35:03 PM »
Ne, moja mama je bila noseča le dvakrat, enkrat s sestro in drugič z mano. Nobenih splavov ni bilo vmes.

Oče pa ... ko sem bila majhna, je bil zaradi službe čez dan veliko odsoten, potem jo je pustil oz. zamenjal, da bi bil več z družino. Sem pa in sem bila nanj zelo navezana, res je poosebitev  :So. Do mene zelo skrben in pozoren, nežen.

Je bilo pa v sanjah izrazito eksplicitno, da sta moja otroka, sta me tudi nazivala z mami, pa tudi sama sem do njiju čutila izrazito materinsko ljubezen, navezanost.
« Last Edit: July 27, 2017, 12:37:30 PM by Vesta »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #142 on: July 27, 2017, 01:30:06 PM »
Ne, moja mama je bila noseča le dvakrat, enkrat s sestro in drugič z mano. Nobenih splavov ni bilo vmes.

Oče pa ... ko sem bila majhna, je bil zaradi službe čez dan veliko odsoten, potem jo je pustil oz. zamenjal, da bi bil več z družino. Sem pa in sem bila nanj zelo navezana, res je poosebitev  :So. Do mene zelo skrben in pozoren, nežen.

Je bilo pa v sanjah izrazito eksplicitno, da sta moja otroka, sta me tudi nazivala z mami, pa tudi sama sem do njiju čutila izrazito materinsko ljubezen, navezanost.

zanimivo, da je vrh tvoje 5. hiše v dvojčku ;)
v sanjah nastopajo osebe, ki niso nujno to, kar se v sanjah predstavljajo.
te osebe predstavljajo določene energije, karakteristitke, pomembno je na koga nas spominjajo, s čim bi jih lahko povezali v resničnem življenju in na najgloblji ravni nam te osebe iz sanj prikazujejo različne dele naše osebnosti...
in starost 13-14 let, se ti je takrat v življenju kaj posebnega dogajalo?
kaj ti pomeni ta številka, 13 in 14?
odsotnost očeta v sanjah-občutek pomanjkanja varnosti, trdnosti, stabilnosti, opore, nekoga ki bi poskrbel zate?
in skrb kar za dva otroka, s katerima se veliko pogovarjaš in si z njima zelo povezana...
kdo bi bila v resničnem življenju lahko ta dvojčka, s čim bi ju lahko povezala? je lahko to tudi kakšen tvoj projekt?
lahko pa gre tudi za kompenzacijske sanje, glede na to, da praviš, da se potem zbudiš z občutkom pomanjkanja, ganjenosti...
s kom si v resničnem življenju na ta način povezana in se lahko tako pogovarjaš kot v sanjah s tema dvema dvojčkoma?
samo malo v razmišljanje... ;)

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #143 on: July 27, 2017, 01:52:55 PM »

zanimivo, da je vrh tvoje 5. hiše v dvojčku ;)
v sanjah nastopajo osebe, ki niso nujno to, kar se v sanjah predstavljajo.
te osebe predstavljajo določene energije, karakteristitke, pomembno je na koga nas spominjajo, s čim bi jih lahko povezali v resničnem življenju in na najgloblji ravni nam te osebe iz sanj prikazujejo različne dele naše osebnosti...
in starost 13-14 let, se ti je takrat v življenju kaj posebnega dogajalo?
kaj ti pomeni ta številka, 13 in 14?
odsotnost očeta v sanjah-občutek pomanjkanja varnosti, trdnosti, stabilnosti, opore, nekoga ki bi poskrbel zate?
in skrb kar za dva otroka, s katerima se veliko pogovarjaš in si z njima zelo povezana...
kdo bi bila v resničnem življenju lahko ta dvojčka, s čim bi ju lahko povezala? je lahko to tudi kakšen tvoj projekt?
lahko pa gre tudi za kompenzacijske sanje, glede na to, da praviš, da se potem zbudiš z občutkom pomanjkanja, ganjenosti...
s kom si v resničnem življenju na ta način povezana in se lahko tako pogovarjaš kot v sanjah s tema dvema dvojčkoma?
samo malo v razmišljanje... ;)

Sanjalka, sem veliko sama razmišljala o tem že vsa ta leta, pa nisem dešifrirala. Razen, da mi je okrog tega leta umrl dedek (dvojček, zanimivo), kar je bilo pričakovano, in da sem dva meseca manjkala v šoli zaradi operacije, se mi ni nič posebnega zgodilo, kar bi asociirala z dvojčkoma, tako da ...

Niti se številki 13. in 14. nista posebej pojavljali tekom življenja.

Razen morda starša, ki sta oba dvojčka? Taka inverzija?

(je pa Merkur, vladar 5. hiše, tudi v Ribah v resnici dualen ... Merkur tudi sam vlada potomstvu ... zanimivo)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #144 on: July 27, 2017, 02:25:03 PM »
pri teh letih je umrl dedek, to ni tako zanemarljivo...kakšen odnos pa si imela s tem dedkom?
in operacija v tistem obdobju? si takrat zaradi tega imela mogoče več pozornosti s strani mame, več povezanosti, več pogovorov?

Sanje so jezik naše podzavesti, tako nam v sanjah največ povedo občutki, ki smo jih doživeli ter lastnosti oseb, živali, ki v sanjah nastopajo.
Mogoče malo razmisleka v to smer, s kom si ali si bila nekoč v resničnem življenju tako zelo povezana kot si bila v sanjah s tema dvema otrokoma....
In kateri del tebe bi lahko ta dva dvojčka bila in kateri del tebe je ta materinski del, ki v sanjah igra mamo...in seveda ta odsotni oče...
Potem pa to povežeš z občutki, ki so se v sanjah ob tem pojavljali...
Ja, za dobro analizo sanj je kar potrebno precej obdelave, analize, tako da sama analiza sanj lahko traja tudi več mesecev, da res pridemo do pravih ugotovitev, sporočil, povezav...saj, ko to počnemo dalj časa, postanemo bolj "zverzirani"  ;)

Ne vem, če veš, sama imam sanjsko skupino, če bi te mogoče zanimalo sodelovanje v njej ;)

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #145 on: July 27, 2017, 03:14:09 PM »
Sanjalka, super.

Ja, odnos je bil kar močan. Je veliko in vestno skrbel zame (in še miljenka sem mu bila), bil podpora, ... potem ga je prevzela demenca in je kar usahnil. Težka stvar. Se spomnim, da sem sanjala njega in pokojno babico na noč, ko je umrl.

Od mame pa nič drugačnega, posebnega odnosa.

Glede skupine: z veseljem!

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #146 on: July 28, 2017, 12:43:33 PM »

Ob tvojih sanjah imam močan občutek, da gre za navezo z dušama, ki te spremljata. Morda izvirata iz kakšne družinske karmične povezave, lahko tudi za kakšen rod nazaj in te spremljata, kot nekakšna varuha. Ali sta to kakšni dušici, ki nista naredili prehoda na drugo stran. Ampak to mislim, da ni, ker bi te verjetno bolj izčrpavala. Mogoče pa spomin na kakšno tvojih preteklih življenj, ko si bila njuna mama? To se mi tudi zdi kar možno.

Lahko pa razmišljaš v tej smeri, da sta sinova simbola tvojega moškega dela tebe, Animusa, sposobnost samozaščite in osebne moči. Morda si ta del sebe v preteklosti nekje zatrla. Zakaj pa dva, hmmm... Mogoče si bila razdvojena med dva principa, med tem, kar so od tebe pričakovali drugi in kar si nasprotnega želela sama. Pa se je enkrat oglašal en del, drugič pa drug. Oba enakovredno, ti pa si kolebala med njima. Otroci so simbol novih začetkov in naše sposobnosti, da jih realiziramo. Morda se je to tebi dogajalo v času pubertete.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #147 on: July 29, 2017, 10:05:41 AM »

Ob tvojih sanjah imam močan občutek, da gre za navezo z dušama, ki te spremljata. Morda izvirata iz kakšne družinske karmične povezave, lahko tudi za kakšen rod nazaj in te spremljata, kot nekakšna varuha. Ali sta to kakšni dušici, ki nista naredili prehoda na drugo stran. Ampak to mislim, da ni, ker bi te verjetno bolj izčrpavala. Mogoče pa spomin na kakšno tvojih preteklih življenj, ko si bila njuna mama? To se mi tudi zdi kar možno.

Lahko pa razmišljaš v tej smeri, da sta sinova simbola tvojega moškega dela tebe, Animusa, sposobnost samozaščite in osebne moči. Morda si ta del sebe v preteklosti nekje zatrla. Zakaj pa dva, hmmm... Mogoče si bila razdvojena med dva principa, med tem, kar so od tebe pričakovali drugi in kar si nasprotnega želela sama. Pa se je enkrat oglašal en del, drugič pa drug. Oba enakovredno, ti pa si kolebala med njima. Otroci so simbol novih začetkov in naše sposobnosti, da jih realiziramo. Morda se je to tebi dogajalo v času pubertete.

Rena, povsem možno se mi zdi, da imam kakšno navezo z njunima dušama, pa tudi tvoja druga interpretacija je odlična. Sem razmišljala, ker imam doma ravno knjigo za lucidno sanjanje, da bi se malo izvežbala v tem in poskusila povleči kak odgovor. Se pa je prvič zgodilo, da nisem sanjala nekoga, ki ga poznam, ker je bila načeloma moja sanjska izkušnja izrazito realistična - domišljska faza se je presekala tam okrog 5-6. leta in od takrat naprej samo podoživljam realne situacije, kavice, prometne nesreče, nosečnosti ... Zanimivo.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #148 on: July 29, 2017, 12:21:32 PM »
Rena, povsem možno se mi zdi, da imam kakšno navezo z njunima dušama, pa tudi tvoja druga interpretacija je odlična. Sem razmišljala, ker imam doma ravno knjigo za lucidno sanjanje, da bi se malo izvežbala v tem in poskusila povleči kak odgovor. Se pa je prvič zgodilo, da nisem sanjala nekoga, ki ga poznam, ker je bila načeloma moja sanjska izkušnja izrazito realistična - domišljska faza se je presekala tam okrog 5-6. leta in od takrat naprej samo podoživljam realne situacije, kavice, prometne nesreče, nosečnosti ... Zanimivo.

Katero knjigo pa imaš o lucidnem sanjanju? Jz tudi večkrat sanjam lucidno. Določene sanje se mi nadaljujejo. A to vem takrat, ko jih sanjam, lucidno se zavem: "O, to so pa te sanje, ki se nadaljujejo. No, pa poglejmo, kaj bo naprej". Čeprav sem si nastavila ob posteljo papir in pisalo, sem lena, dosedaj zapisala komaj ene sanje. Določene sanje sanjam tudi v barvah.

Zanimivo, marsikdo od nas sanja take čudne, "zašumplane" sanje, da včasih sploh veze nimajo z realnostjo, ti pa  "realistične scene". Zapisuj si sanje. Ali kdaj opaziš, da so te situacije preroške? Sama večkrat dobim sporočila za prihodnost. A šele, ko se situacija zgodi, jo povežem s sanjami. Ko sanjam, še ne vem, kaj mi govorijo. Vsekakor bi bilo tule zelo zanimivo delat na "sanjskem delu sebe" in mogoče bom na našem koncu tudi sama ustanovila kakšno "sanjsko skupino". Skupaj bomo bolj poglobljeno raziskovale.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #149 on: July 29, 2017, 12:25:42 PM »
Pa še to, ko si rekla, domišljijska faza se je presekala tja do 6. leta. No ravno cca do 6., 7. leta otroci rastejo in se razvijajo z delovanjem možganov na delta valovih. To so valovi, kjer si globoko noter in je za otroke resnična tako domišljija kot realnost. Tudi otroci še videvajo energije, duše... Tudi iz tega dobimo takrat svoje programske in čustvena bolečinska telesa, ker otrok ne loči, da mu starš govori na načelni ravni, da zelo posplošuje, pa tudi, ko mu govori(mo): nič ne veš, nikoli ne narediš tega vredu, vedno si len, vedno si počasen, neroden... Ali tako je, dobili smo karmične naloge, na nas pa je, da jih presegamo... In opazovanje sebe, s pomočjo sporočil, sanj ipd je gotovo v pomoč.