WOW!
Andres, tokrat ti bom zaploskal! Sam sem bil v tej skupini moških, ki so se pustili zmanipulirat. Priznam. Lahko bi me bilo sram, a tako je pač bilo in ne bom se s tem obremenjeval. Vse skupaj sem vzel kot izjemno priložnost učenja.
Vsekakor je manipulacija osrčni problem partnerstva, ki žal ni vezan samo na ženske. Dejstvo pa je, da so v tem dosti boljše in je to bolj njihova sposobnost, a žal so tudi moški, ki "uročijo" ženske in jih imajo za svoje "mame". Torej da jim likajo, perejo in pušijo. Pa se ne opravičujem na grdih besedah ker je to žal kruto dejstvo in ga je treba priznat.
Vsi smo na istem, samo metode so različne. Res je to kar si napisal, a žalostno v vsem tem je to, da smo "deci" debili. Da se pustimo ujet v te pasti. Zakaj? Ker nismo samozavestni. Ampak to je bolezen te civilizacije. Potrditve iščemo od zunaj. In ko moški rabi potrditev od ženske, ga ima ta v šahu, če še sama ni dovolj razvita, da se temu izogne.
Vsekakor moj pogled v prihodnost, je bolj pozitiven. To pa sklepam pač po sebi in osebah, ki so se mi zadnje čase zbližale. Ljudje, ki so vse to kar ti pišeš dojele in rekle vsemu temu NE. Tako moški kot ženske. Mislim, da je na svetu dosti več dobrega, kot slabega, razlika je samo v tem, da ima slabo dosti glasnejše glasnike, med tem ko dobrota dela v tišini. A ne bo več dolgo tako. Takrat bodo ženske kot ti praviš enostavno bile primorane se soočit z lastnimi manipulacijami in bodo ostale same. Možnost imajo se spremenit, kot jo imamo vsi.
Manipulacije se bližajo svojemu koncu. Ker vodiš lahko nekoga, ki ne pozna poti. Ko se bodo ljudje znali zavedat sebe in sveta, jih nihče ne bo mogel v nič prepričat. Pa dej že enkrat privlači pozitivno ven iz ljudi.
Kar sem tudi sam opazil, je zelo pomembno, kaj od nekoga pričakuješ. Če se do nekoga vedeš, kot da je slab, bo TVOJA vibracija naredila, ali bolje rečeno potisnila to osebo, da to tudi postane. Zakaj vidimo eno osebo različno? Eni ti lahko za eno žensko/moškega rečejo, da je izjemna oseba, da je dobra, drugi pa bodo govorili da je slaba. Ok, tukaj so lahko umes manipulacije, ampak če nekoga imaš za poštenega, te enostavno ne bo mogel razočarat, ker globoko si vsi želimo, da bi nas videli DOBRE. S tem se vračam na prej napisano, da iščemo potrditve od zunej. Take osebe seveda niso še "dobre", a tudi slabe niso. Samo preplašene so. Strah, kot sem ga na lastni koži spoznal, pa je samo posledica neznanja in iskanja potrditev od zunaj. Ko veš kdo si, enostavno to odpade.
Vsekakor nisem tako neumen, ali bolje rečeno "naiven" da mislim, da so vsi dobri. Delam v igralnici in točno vem, kaj je zloba v duši. Žal tudi take osebe obstajajo in ne moreš se jih kar znebit. Vendar moč črpajo iz njihove uplivnosti. Če je nimajo, nimajo niti moči. Moč njihovi "zlobi" pa daješ ravno ti, ker jih s tem ožigosaš za uplivne in to počno naprej. Igralnici bom večno hvaležen, za vse kar sem se tam lahko naučil. Shajam še z najslabšišmi primerki in mene spoštujejo tam noter. Vedo, kakšna je prava moč in se me bojijo. A videl sem, da jim tudi ugaja, da nekdo vidi dobro v njih.
Glede tega, bom spet citiral STAR WARS. Darth Vader (uni črni s čelado) so vsi mislili, da je čista zloba. A Luke je v njem videl DOBRO. In dejansko se je na koncu Vader odločil za to pot in se s tem oslobodil. Tako je to. Ljudje postanejo to kar vidiš v njih!
Tako, da tokrat si lepo opisal določena dejstva, a žal si s tem naredil samo obraten učinek. Dal si jim moč. Dal si jim občutek, da s tem ustrašujejo ljudi in s tem jim dal povod, da to nadaljujejo.
Andres, saj veš, da te zelo cenim, a bi rad, da o tem resno premisliš. Verjamem, da bi rad bil obkrožen z takimi damami, ki praviš, da jih ni več. PA jih ustvari. A ne z jezo, ampak z ljubeznijo. Vem da to deluje utopično, a če imaš boljšo idejo, jo prosim napiši.
Zlo poraja slo, ljubezen poraja ljubezen....
V Italjiji je pregovor: "kdor seje veter, bo požel nevihto..."