Author Topic: Natalne karte članov foruma  (Read 146351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Natalne karte članov foruma
« Reply #150 on: January 17, 2007, 04:15:12 PM »

karta se, lepo, odpre.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #151 on: January 17, 2007, 04:27:46 PM »
Se nekaj me zanima...
kje se vidi karmicni vozelj? Astrologinja mi je rekla, da ga imam v Dvojckih, sama pa tega v svoji karti ne vidim.
Hvala  ::)

Severni karmični vozel je znak za Omego in ga imaš na 6° Dvojčka. Južni vozel je točno nasproti severnemu.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #152 on: January 17, 2007, 04:29:24 PM »
Gledam kje ste pisali o aspektih, a ne najdem, bom kar tu vprasala:
V svoji karti imam Venero v opoziciji s Plutonom 0°16

Venerea - Bik 0°09'03     11 hisa- direktno
Pluton - Skorpion 0°25'25  5 hisa -retrogradno

Nekje sem brala da je to "strasna" poteza, v smislu ljubezno: Ljubim te-sovrazim te
Je unicljivo? Se izrazi samo, ce ima partner enako ali je dovolj, ce imam sama?  ::)
Hvala

Tole pa ne vem kaj točno si želela vprašat
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #153 on: January 17, 2007, 05:04:47 PM »
Gledam kje ste pisali o aspektih, a ne najdem, bom kar tu vprasala:
V svoji karti imam Venero v opoziciji s Plutonom 0°16

Venerea - Bik 0°09'03     11 hisa- direktno
Pluton - Skorpion 0°25'25  5 hisa -retrogradno

Nekje sem brala da je to "strasna" poteza, v smislu ljubezno: Ljubim te-sovrazim te
Je unicljivo? Se izrazi samo, ce ima partner enako ali je dovolj, ce imam sama?  ::)
Hvala

Tole pa ne vem kaj točno si želela vprašat

...ce je Venera v opoziciji s Plutonom 0°16 unicljiva, "nevarna" v partnerstvu?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #154 on: January 17, 2007, 08:32:02 PM »
Azra, Tea,

si bom drznila malo po amatersko sodelovati pri razmišljanju okrog tega aspekta Venera 180 Pluton.....me bo Tea popravila.. ;D

V negativnem smislu bi lahko šlo za nekakšno sposobnost oz. potrebo po manipulaciji, da dosežeš svoje, iz česar pa sama potegneš ta kratko. Si zelo čutna, strastna, a svoja čustva globoko skrivaš.  Mogoče ti da ta aspekt malo "mazohizma", da npr. razmerja ne končaš zlahka tudi, ko le ta postanejo boleča. Nekakšno povezovanje moči in čustev. Tvoja čustva znajo biti zelo močna, strastna,( ljubosumnost, posesivnost, merjenje moči- po škorpijonsko ) in te močno prevzamejo, da mogoče včasih čutiš, da nimaš kontrole nad njimi. Izziv tega aspekta bi lahko bil, da prestopiš iz njegovega " negativnega" delovanja in se zaveš svoje moči v smeri kreativnega, stimulativnega delovanja, s katerim lahko duhovno rasteš in le to rast prebudiš tudi pri drugih. Ta aspekt se nahaja na relaciji 5. hiša ( kreativnost, ljubezen, otroci ) in 11. hiša ( prijateljstva, skupine...) in se tudi oba planeta nahajata v čutnih, čustvenih znamenjih - bik ( občutek varnosti, čutni užitki ) in škorpijon ( globoka čustva, strastnost, posesivnost...).

Bi še pa samo dodala, da se lahko veselimo v svoji karti vseh " groznih, strašnih " aspektov in da se zavemo, da le to sploh niso. So samo izzivi, s pomočjo katerih lahko rastemo, se razvijamo, postajamo boljši - brez njih bi stali na mestu, zato po mojem mnenju, ni prav, da tako fatalistično gledaš, verjameš, da je ta aspekt strašen :D Preuči ga, spoznaj, kje je tvoja lekcija.delaj na tem in boš videla - dobro sledi ;D :D

Tea....prevzemi ;D

Vso srečo in vse lepo ti želim,
Taja

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #155 on: January 17, 2007, 08:35:32 PM »
Taja, hvala za odgovor. Zelo izcrpen. Nekje sem prebrala, da tale pozicija ni ravno "blesceca" in me je nervirala  :( kar si  napisala, pa za mene popolnoma drzi.
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #156 on: January 17, 2007, 08:56:59 PM »
Azra,

ja res je, ko takole v različnih literaturah prebiramo razlage aspektov, dostikrat naletimo, da so le te napisano tako suhoparno, fatalistično ( npr...hladen, maščevalen...bla, bla...), kar je zame popolnoma zgrešen način, saj je razlaga določenega aspekta oz. delovanja planetov dosti bolj kompleksna in je potrebno gledati celotno karto. Ta, posamezen aspekt je le en majhen, majhen delček tebe...npr. preostanek karte lahko kaže popolnoma drugačno sliko. In iz vseh teh delčkov je potrebno sestaviti mozaik celotne osebnosti.

Tvoje karte v podpisu nisem mogla odpreti...je napisalo, da je stran potekla. Poskusi si jo shraniti na shrani.si ( je enostavno ), naredi pa si jo npr. na strani astrodienst.com. Me zanima, kaj si po znamenju in asc, npr...

Lepo se imej in bova počakali na Teino razlago ;D
Taja

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #157 on: January 17, 2007, 09:32:34 PM »
evo, sem karto porihtala. koncno mi je uspelo  :P

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #158 on: January 17, 2007, 10:09:46 PM »
Taja lepo si to napisala ... hvala za sodelovanje.

to je kar naporen aspekt, ki bo seveda deloval močneje takrat ko se ga bodo dotaknili tranziti. V tem času ga boš lahko tudi predelovala bolj intenzivno Azra, ker bo prišla energija na površje.

Ampak vrnimo se k temu kar je bilo vprašano. Aspekt je dokaj "zapleten", ker dispozicija sede v svoje naravno znamenje:
Venera vladar bika
Pluton vladar škorpijona

poleg tega imamo opravka še z vkleščenim znamenjem škorpijona in bika, oba planeta pa moramo smatrati kot vladarja hiš /5 in 11/, ker sta enakovredna vladarjema vrhov, ki pa sta Venera in Mars

Če pogledamo marsa .... potem spet naletimo na "slabšo" pozicijo. Res je v škorpijonu, je pa retrograden.
Škorpijona ponavadi razganja v želji po moči in dosežkih /mars/, tukaj pa se energija usmeri navznoter /mazohizem?/, v opoziciji na luno /na višini v Biku:vladar Venera/ ...

ja res je malo zapleteno. Torej pri tem aspektu ... ko ga začnemo razlagat moramo nujno vzeti v kompletno interpretacijo tudi te zadeve, ki sem jih napisala.

To boste že prebrali v literaturi jo je dosti /če kaj ne bo jasno bom povedala tukaj/

Torej tudi Luna ima slabo dispozicijo oz. se vrnemo na Venero in ta problematičen aspekt.

Zdaj se pojavi vprašanje, ki je za nas bistveno. Kako potemptakem človeku svetovati, da bo čimlažje živel z takim disonantnim položajem obeh ženskih principov v karti.

Vsekakor bi bilo fino, če bi se ukvarjala s kakšnim psihoterapevtskih poklicem. Okultne zadeve bi ti bistveno lahko pomagale pri reševanju svoje notranje napetosti. /Imamo rešitev v lep sekstil z Neptunom, ki ga povezuje trigon na Venero in Merkur retrograden: torej smisel za poučevanje, pisanje, raziskovanje, velika intuicija. Mislim, da bi bila zelo dobra terapevtka.
/poglejmo luno: vladarico AS skupaj s Kironom/

Tukaj bi izživela na naraven način ta aspekt.

2. Ker je to ekstremna zaloga moči in energije, bi bilo dobro, da bi se ukvarjala z športom /mogoče telovadba ob glasbi ali kaj takega/

3. Resnično sebe spoznati kot erotično bitje in svoje potrebe in tukaj izbolikovati lastne predstave o tem kaj je zate vrednota tako ljubezni, kot tudi seksa. /tukaj proučimo še 8 hišo: tradicionalni vladar Saturn v opozciji na Sonce ....
ti aspekti mi namigujejo, da gre mogoče za zavračanje moškega principa in strah pred njim
Kaj se ti je dogajalo v otroštvu ....
Ne morem na forumu o vsem tem pisat Azra .. je pa zelo pomembno.

4. Poskrbeti, da denar ne boš uporabljala kot sredstvo moči. Tukaj lahko zavedno uporabiš to znanje. Torej da preko denarja ne ustvarjaš nikakšne odvisnosti v odnosu, ne s tvoje, kot tudi ne s partnerjeve strani.

No toliko... kolikor forum prenese.....

Pa da namignem kako kompleksno je interpretiranje aspektov .... /tukaj pa sem zajela le delček zgodbe/

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #159 on: January 17, 2007, 11:14:38 PM »
Tea,

res je kompleksno tole analiziranje aspektov - se je pa krasno iz tega učiti, kar počnemo iz tvojih izčrpnih pojasnil, Tea. Hvala ti!

Če se ne motim, hodi T Jupiter Azri proti koncu 5. hiše in ji dela opozicijo z N Luno( in na Kiron )...kako bi se to izražalo v njenem vedenju? Mogoče v pretirani čustveni odprtosti, ekspanziji... pretiravanju v tem smislu?

Tea, bi te pa še prosila, če mi lahko poveš, kako deluje aspekt iz moje natalne karte Mars kvadrat Pluton? Menda kar pomemben aspektv moji karti ::)

Lepa hvala za pojasnilo in lahko noč, :D

Taja

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #160 on: January 18, 2007, 08:18:07 AM »
Jupiter je že mimo. Pečat ji je puščal T Pluton v preteklem obdobju. Zadeval je Luno, ki je vladar horoskopa .... Jupiter je samo malo pomagal, da ni bilo prehudo.

Kar se tiče tvojega aspekta pa preveri dispozicijo. Ta ti da odgovor. Katere aspekte on tvori, katerim hišam vlada itd.....
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #161 on: January 18, 2007, 05:12:08 PM »
Tea,

hvala za namig.  Pogledala sem, ovna imam v 9. hiši in škorpijona na vrhu 4. hiše - torej ta aspekt deluje na relaciji dom, občutka varnosti, zavedanja same sebe in področja višjega znanja, želja, odpiranja navzven. Aspektov je kar nekaj, ne vem kateri so bistvei oz. kako narediti sintezo vsega skupaj.

Mogoče gre za nekakšno neskladje med samopodobo, ki sem jo izoblikovala znotraj svojega doma ( dom je zame vedno predstavljal nekakšno bojišče, področje, kjer sem se morala staršem, predvsem očetu dokazovati ) in mojo " resnično, pravo" notranjostjo, s katero želim delovati, se odpirati tudi navzven - tisto, kar želim postati. In če gledam znake na vrhu teh dveh hiš - škorpijona ( samodestruktivnos, introvertiranost ) in na vrhu 9. hiše ovna ( iniciativnost, asertivnost, pogum )... Mi mogoče namigneš, kateri aspekt oz. kaj je še pomembno pri pojasnjevanju tega aspekta ;) ;D moje znanje je res osnovno, astrologija pa je res kompleksna analiza...

Hvala ti Tea :D

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #162 on: January 18, 2007, 07:46:38 PM »
Tea in Taja! Hvala obema za izcrpne informacije.
Tea, pred dnevi si pisala o karmicnem severnem vozlu, omenila pa tudi juznega. Kaksen pomen ima juzni? Ce imam severnega v Dvojcku, je potem juzni v Strelcu? Pomeni karnicen vozel v smislu osebne karme, kaj oseba izzareva?

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #163 on: January 18, 2007, 07:54:06 PM »
Tea;
psihoterapija. To mi je ze predlagal bioenergetik, tudi sama sem razmisljala o tem. A ko pomislim koliko malo potrpljenja imam, dvomim, da bi bila dober terapevt.  :)
Sport. Gibanje enostavno potrebujem, zdi se, kot da bi trpela, ce se ne bi "izgorela". Ob pravi glasbi, pa imam se vec moci.
Zavracanje moskega principa ... hja...tudu s tem se strinjam  :-\
Denar.
"Torej da preko denarja ne ustvarjaš nikakšne odvisnosti v odnosu, ne s tvoje, kot tudi ne s partnerjeve strani"
 :-X

Lep pozdravcek vsem!

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #164 on: January 18, 2007, 09:18:01 PM »
Tea in Taja! Hvala obema za izcrpne informacije.
Tea, pred dnevi si pisala o karmicnem severnem vozlu, omenila pa tudi juznega. Kaksen pomen ima juzni? Ce imam severnega v Dvojcku, je potem juzni v Strelcu? Pomeni karnicen vozel v smislu osebne karme, kaj oseba izzareva?

Azra malo pobrskaj po literaturi.  Ali pa če bo mogoče katera tako dobra, pa ti kaj skenira ali napiše tukaj gor.  ;D
Čas ma baše punce.
www.Astro-Star.net