Author Topic: Progresivna karta članov foruma  (Read 131576 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Progresivna karta članov foruma
« Reply #90 on: December 10, 2006, 05:31:58 PM »
Andres, hvala za dobrodošlico! Kar se tiče mojega znanja o astrologiji, si ne bi drznila trditi, da sem podkovana. Res pa je, da sem svojo karto detajlno preučevala ( Devica pač), ko pa pride do tranzitov ali mrkov ( o čemer ne vem nič ), pa za nazaj ( verjetno kot večina ) iščem razloge, zakaj in kaj se dogaja. Kar je Tea napisala o mrkih na tem forumu sem prebrala, bi pa bila vesela, če bi izvedela,  kako ti mrki vplivajo in bodo, če delujejo na mojo progresirano venero? Mogoče bo Taja pripravljena kaj napisati?

Kar se tiče pa znanja, kar ga imam sem ga vedno pripravljena deliti z drugimi - zato se bom z veseljem vključila s svojimi prispevki pri vprašanjih, kjer ne bom " prekratka" ;)

Lep večer še naprej, T. :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #91 on: December 10, 2006, 06:28:00 PM »
Dobrodošla Taja 6

T saturn preko nVenere govori seveda o vrednotah, ki jih imaš /tudi denar, ne samo ljubezen/. Če sva pri ljubezni potem seveda konjunkcija lahko prinaša ljubezen, ki ima dolgoročni značaj, vsekakor pa se v tem času začnemo zavedati vrednosti, ki jo imamo v odnosu z drugimi.
Mrki na osi 2 in 8 hiše /pa na p Veneri/ bi govorili o podobni temi.

S prekinitvijo odnosov pa ne bi smeli imeti veze, če drugi tranzitni vplivi ne bi tega podprli.

Seveda si prav ugotovila, da je T Uran povzročil odmik in potrebo po "prijateljevanju" s strani tvojega partnerja.

T Saturn se bo res še umaknil nazaj v 12 hišo vendar pa bo naredil lep trigon na Marsa, ob podpori T Neptuna v sekstilu na Marsa bo v redu, malo bo nagajal petšestin na p Venero, vendar bodo to le tvoji notranji strahovi o izgubi svoje vrednosti /integritete/.

T Uran se na sonce ne bo več vračal, v januarju 07 bo delal lep sekstil na P Marsa. Zaplesti se zna, ko bo v kvadratu na natalnega Marsa. Verjetno spet preizkušnja trdnosti.

Drugač pa ja .... odnosi bodo izredno pomembni. P Luna gre namreč preko znamenja tehtnice. Pa ne smemo pozabit na P merkujra, ki menja znamenje - malo poglej kako ga bo lovil T Pluton. Vsekakor pa zna biti zelo zanimivo, ko bo sedel na N Urana.

Mene zanima kater bi bil po vrsti to tvoj trdnejši odnos. Sicer pa sama lahko pogledaš vladarja hiše po vrsti. Ta bi morebiti dal odgovor če je čas /ti/ že zrel za trdno partnerstvo

Prosim, ne podcenjuj svojega znanja, lepo si napisala in dobre so tvoje ugotovitve.
Bravo

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #92 on: December 10, 2006, 06:53:53 PM »
Taja,

hvala za tvoj odgovor, si mi navedla toliko podatkov, da bom imela za  par tednov dela. Kar se tiče, ali je čas za trden, resni odnos, lahko povem le to, da sem imela dosedaj samo nekaj kratkotrajnih, neresnih vez, katere sem vedno sama prekinila ( strah, kontrola?) - tale Dvojček, ki mi je letos dal vetra, je bil prvi fant, s katerim sem imela odnos, v katerega sem se res predala s čustvi in ne preračunljivo, z razumom in z neko željo, da bi si ustvarila dolgoročen, kvaliteten odnos. Zato je bil pa padec tako trd. Ko sem gledala najino primerjalno karto, je tam kup aspektov, ki govorijo o karmičnem odnosu in iz tega instinktivno ujemanje in prepoznavanje potreb drug drugega. verjetno sem se zato z njim takoj počutila varno, domačo in nisem imela potebe po maski, igri - kot je to običajno pri flirtanju oz. vsaj na začetku veze.

Napisala si mi, naj pogledam vladarja hiše po vrsti, kar bi mi lahko dal odgovor, če je čas že zrel za trdno partnersto. Mi lahko to malce razložiš, tega ne razumem.

Napisala si tudi, da bo T Uran delal lep sekstil na P Marsa in da se zna zaplesti, ko bo v kvadratu na natalnega Marsa? Kdaj naj bi bilo to? Tudi Januarja 07? Sumim ( moja intuicija ), da se bo bivši fant iznenada pojavil z idejo, da je razčistil bla,bla...ali bi bila lahko to moja  preizkušnja trdnosti? Saj sem sedaj odločena ( po velikem šoku septembra in žalovanja v oktobru ter soočanja s sedanjosto v novembru in sedaj ), da je potrebno naprej, saj s človekom, ki me je kot osebnost razočaral, ne morem graditi na prihodnosti.. Se lahko to zgodi? Me bo Saturn, ki gre po isti poti nazaj v 12. hišo preverjal na enak način, koliko sem se naučila prej?

P Merkur, ki menja znamenje bo pa kdaj sedel na N Uran? Ali pa  mi povej prosim, koliko orbisa se dovoljuje pri tem aspektu ( konjinkcija, predvidevam ) pri tranzitih? Da bom ready za vpliv, če je to sploh možno? Se mi zdi, da si vnaprej malce pogledamo tranzite, progresije in nato živimo življenje in pozabimo na to, kar smo preučili...ko pa se nam zgodi nekaj, pa za nazaj razrešujemo, kaj in zakaj se je to zgodilo? Vsaj pri meni je tako...sicer pa življenje ne bilo zanimivo, mar ne? Če bi to bilo tako, bi jaz tega Dvojčka, že ko sem ga sploznala odslovila...v stilu, ja ja potem mi boš pa nogo dal v septembru in bi oba veliko izgubia, mar ne?

Tea, prosim te še za tvoje pojasnilo...zdaj pa grem na delo, da preučim svoje križe in težave, ki me še čakajo  :D :D :D

Lep večer še naprej, T.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #93 on: December 10, 2006, 07:01:12 PM »
Ni čudno, da si se tako počutila: kajti Saturn je poleg Urana tudi vladar tvoje 7 hiše. Torej je v tranzitu na venero sprožil vprašanje trdnosti v ljubezni.

P Merkur se šteje 1° na leto /orbis je 1°/. Se pravi, da ga boš konec leta 07 že čutila.

Partnerski odnosi se štejejo 7 9 11 1 itd hiša ......
Če še nisi imela stalnega partnerstva, potem sta zate zelo pomembna Uran in Saturn v tranzitu.

Natalni mars je na 19° ... torej ko bo T Urana na tej stopinji

Ja dvojčki te pa privlačijo, saj imaš luno v dvojčkih.
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #94 on: December 10, 2006, 07:23:37 PM »
Tea,
hvala še enkrat. Sem si pogledala - 15.3.2008 bo T Uran točno na  19.stopninjah Rib in bo tvoril konj. z P Merkurjem.  Na kakšen način naj bi to delovalao? In na kakšen način naj bi T Pluton vplival na P Merkurja? Ali pravilno sklepam, da Pluton v smislu sprememb deluje škorpijonsko, vse poruši do temeljev in nato je potrebno zgraditi vse na novo? Kako bi to lahko delovalo v kontekstu Merkurja - komunikacija...

Dvojčki me do sedaj niso nikoli privlačili, sem se pa zelo ujela s tem Dvojčkom ( on pa ima ASC. V Devici ) - takšne povezave so kar značilne za pare, kolikor jaz vsem.

Glede trdne veze, si napisala, da sta potem zame zelo pomembna T Urana in Saturna, kar pa se ravnokar dogaja - sta najbolj na udaru 7. hiša ( T Uran v njej ) in moja 1. hiša v povezavi z 12. hišo ( T Saturn -čiščenje, kar sem pometala pod predprogo, vsega odvečnega, sosočanje s svojim pravim bistvom, odpadanje mask in postavljanje nove identitete, pristne, prave...). Madona, bom modra prišla iz vse te zmešnjave ;)

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #95 on: December 11, 2006, 10:10:34 AM »
  Tranzitni Saturn je spet RX in se spet vrača nazaj po moji 12. hiši - ali si pravilno razlagam, da gre ponovno preverjati ( me bo postavil v iste položaje, situacije, z istimi ljudmi), koliko sem se naučila in če se nisem nič ali malo, me čaka ista lekcija? Kar slutim, da zadeva s tem /bivšim fantom še ni končana in da me še čaka lekcija... ???

;DJa res, tranzit saturna preko 12. hiše res še pospravlja tvojo " podstrešno" (podzavest), vse je potrebno še preanalizirat, prevetrit, da stvari ne bodo prihajale na površje. Fino je zaključit odnos s prejšnjim fantom, tako kot se gre, šele potem se lahko gradi nov odnos.
Očitno tranzit saturna preko natalne venere večkrat prinese ohladitev nekega odnosa, verjetno tudi kvadrat saturna z natalnim saturnom (prisotna kvadratura venere in saturna v natalni karti), trenutno tranzit jupitra z venero v trigonu, zato verjetno takoj nova veza. ::)
Tranzit plutona po tvoji peti hiši v lepem trigonu na ASC in sekstil na DESC lahko prinaša pozitivne spremembe. Tudi po progresijah ti bo v času enega leta prišel jupiter na ASC, veliko moćnosti za zanositev. ;D

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #96 on: December 11, 2006, 04:52:25 PM »
Lunca, hvala za odgovor. Madonca, prej sem imela celo desetletje totalno nirvano na čustvenem področju, v tem letu se mi je pa čisto " zmešalo". In še ni konec, kako rkaže. Bom poročala, kaj se mi bo še dogajalo; sem pa res sprejela dejstvo, da je stare veze DEFINITIVNO KONEC in da grem naprej. Upam, da bom/sem pripravljena, da odprem nova vrata. Kakor si mi napisala, Lunvca, da je trenutno tranzit jupitra z venero v trigonu, zato verjetno takoj nova veza. Bom poročala...in napela oči ;)
Vse lepo, T.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #97 on: December 12, 2006, 09:13:31 AM »
Lunca, hvala za odgovor. Madonca, prej sem imela celo desetletje totalno nirvano na čustvenem področju, v tem letu se mi je pa čisto " zmešalo". In še ni konec, kako rkaže. Bom poročala, kaj se mi bo še dogajalo; sem pa res sprejela dejstvo, da je stare veze DEFINITIVNO KONEC in da grem naprej. Upam, da bom/sem pripravljena, da odprem nova vrata. Kakor si mi napisala, Lunvca, da je trenutno tranzit jupitra z venero v trigonu, zato verjetno takoj nova veza. Bom poročala...in napela oči ;)
Vse lepo, T.

;D ;D Uživaj.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #98 on: December 12, 2006, 03:23:35 PM »
Lunca,

ko vidim tele režoče smajlije, ki mi jih tako pridno pripenjaš, me je kar strah ;D ;)

LP, T.

Offline bubble

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #99 on: December 13, 2006, 11:21:21 AM »
Jaz bom pa kar direktna  ;D ;D
Kdaj se mi obeta kakšna pozitivna sprememba na seksualnem področje?? :-[ :-[ Matr mi je dolgčas... :D :D

Offline bubble

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #100 on: December 13, 2006, 12:46:39 PM »
No,pa če vprašam tako:Jaz že hočem-ampak "primernih" kandidatov ni na spregled.... :(

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #101 on: December 13, 2006, 12:48:04 PM »
Jaz bom pa kar direktna  ;D ;D
Kdaj se mi obeta kakšna pozitivna sprememba na seksualnem področje?? :-[ :-[ Matr mi je dolgčas... :D :D

::) Normalno, sej neptun po hiši seksa povzroča, da bolj sanjaš, kokr pa zares. ;D Ampka tale koleselj se obrača in tud tle se situacija spremeni. Tudi saturn v hiši lastne vrednosti nekaj bremza, zato boš verjetno odbremzala popolnoma sama, seveda takrat, ko bo čas zato.

Offline bubble

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #102 on: December 13, 2006, 01:25:37 PM »
Treba dat času čas... >:( >:( ;D
Glavno da enkrat BO! ;D

Hvala punce!

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #103 on: December 13, 2006, 02:49:47 PM »
Jupiter na luni bi ti za praznike prinesel precej možnosti, vendar v petšestinu na venero bo to bolj prijateljsko gledanje, kot pa da bi se lahko kaj pomembnega razvilo.

Imaš pa že od novega leta in v januarju lep trigon z Marsem. Bodi pozorna, kaj se bo dogajalo, ker se bo v letu 07 to še dvakrat ponovilo:
- junija in novembra 07.

Skoraj sem sigurna, da bo šlo za kakšno učenje erotične narave tvojega življenja. Ti bo všeč kakšen športnik? In glede na to, da je Mars na 27° bi znal biti kolesar, hihi.
Seveda ti ta aspekt daje tudi smelost in dinamiko na službenem področju. Napredovanje ....
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #104 on: December 13, 2006, 02:51:35 PM »
Evo tkole je ko me telefoni vmes prekinjajo.

Mogoče bo še Helena kaj napisala.
www.Astro-Star.net