Hej, hej! 
Me res zanima, kaj mi prinaša moja voditeljska Lunca!
Preveč domišlije, ane Tea! 
Že našel!

Kdor išče, ta najde!

Povzeto oz. prevzeto iz Tejine strani!

In zelo ustreza meni in značaju!

Luna
Astronomija: Je Zemljin satelit, v premeru meri 3473 km (je največji satelit v našem sončnem sistemu). Zemljo obkroži v 27 dneh, 7 urah in 43 minutah
Astrologija: Je svetla zvezda - močno svetilo, pri interpretaciji enako pomembna kakor Sonce in je njegov par. (mož-žena)
LUNIN PRINCIP:
Analogen Raku in četrti hiši
Princip: duša, občutenje, izražanje čustev, emocionalnost, osnovne človeške potrebe, lakota, hrana, prehranjevanje, kuhanje, rojevanje, rojstvo, dajanje in sprejemanje, predanost, sočutje, obleka, stanovanje, dom, družina, hiša staršev, odnos do matere, otroštvo, otrok, spanje, postelja, smisel za dom, dovzetnost, povezanost, okolje, javnost, narod, narava, rastline, živali.
Pri moškem: predstava o ženski, odnos in afiniteta do žensk (mama, žena)
Pri ženski: odnos do lastne ženskosti in do materinske vloge
Lunina dominanta kaže, da oseba živi v skladu s svojimi občutki, je odvisna in dovzetna, ne preveč aktivna in ima bujno domišljijo. Zelo je navezana na otroštvo in družino.
Znamenje v katerem je Luna nam pove, na kakšen način doživljamo čustvenost in na kakšen način se izraža naše nezavedno, kakšni so naši čustveni vzorci (instinkt, reagiranje in izkušnje iz preteklosti). Lahko je deležna določenih privilegijev, je pa lahko tudi področje nestabilnosti in odvisnosti.
Hiša v kateri je Luna nam pove, kje se to uveljavlja. Gledamo jo vedno skupaj z hišo, ki se začne v znamenju Raka