Author Topic: Natalne karte članov foruma--drugi del  (Read 121151 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Princes

• Mojster
Re: Natalne karte članov foruma--drugi del
« Reply #165 on: March 20, 2008, 09:16:41 AM »
Tea, hvala :-*
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #166 on: April 08, 2008, 06:57:41 PM »
Jupiter konjunkcija Jupiter mi ze siba od februarja in bo vse do okt.

Jupiter konjunkcija Desc. pa od marca do nov.

Jupiter in Desc sta v Kozorogu.

Kaj to bo sam biznis al koga?
Bi prosla za pomoc.  ::)

Hvala
 :-*
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #167 on: April 08, 2008, 07:44:03 PM »
Upoštevaj le natančne aspekte. Je že šel čez Jupitra. In tudi čez DS ... torej je zdaj nekje na 20°če se prav spomnim, ker nimam efemerid pri sebi.  No kakorkoli ti dela lepe trigone na 11 hišo, kar je vsekakor dobro izkoristiti.

Sploh ko bo T Jupiter na 23 in 25 ... iz sedme dela lep sektil na marsa v 5 in trigon na luno v 11. Super tole Azra.

Pa prosim prilepi progresivno in tranzitno karto, da vidimo kje je še vse ostalo. Mislim, si pa res srečka

Poleg tega sovpadajo še dobri T Saturna ..... tako na Marsa v 5 in Sonce, Luno v 11

Da ne govorim o Uranu .... trigon Mars ... opala ....... dogajalo se bo

Malce bo ponagajal le t neptun v kvadratu na luno. Mogoče kakšna nepričakovana nosečnost.
Ampak kot sem rekla, daj mi progresivno karto, pa bom pogledala.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #168 on: April 08, 2008, 07:45:40 PM »
Uf Tea, najlepsa hvala za tvoje informacije.
Zdaj se mi mudi, bom karto prilepila jutri.
Res, se enkrat hvala.
 :-*
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #169 on: April 08, 2008, 07:49:13 PM »
ok zmenjeno  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #170 on: April 08, 2008, 08:21:46 PM »
Nisem si mogla pomagat, bom pac malo zamudila.  ;D

http://shrani.si/?2g/7f/S5xNwp1/2/astro245gr03ap200848hp65.gif

Upam, da je vse ok. Sem kaj pozabila pri karti?
Neskoncno hvala  :-* sem dolzna kavic do konca leta.

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #171 on: April 08, 2008, 08:31:49 PM »
oj, Tea!

s pomočjo informacij na tvoji spletni strani, sem končno dokončala moj prvi korak k razumevanju moje natalne karte. zdaj bom naredila samo nekaj povzetkov, da vidim, če sem prav delala.... (občasno sem si v dnevih, ko sem imela kakšno urco časa, izpisovala pomembne stvari), pa nekaj sem si izpisala iz knjige Velika šola astrologije
1.hiša: strelec (asc): naj bi zelo hitro razumela, da mi življenje daje ogromno možnosti za akcijo, okroža me veliko zanimivih stvari.
Jupiter, vladar prve hiše je v znamenju dvojčkov, ki predstavljajo živahnost, prilagodljivost, monogostranskost, iznajdljivost, komunikativnost, radovednost, površnost in željo po spremembah.

Do sedaj, mislim, da vse drži. Zdaj pa mi Tea prosim povej, če sem raziskovala v pravo smer, potem pišem dalje...

Hvala :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #172 on: April 08, 2008, 08:35:05 PM »
Kot sem nekako že videla, tebi se bo nebo zjasnilo Azra

Nimam tukaj efemerid, pa boš sama pogledala. Nekaj težavic ti bo povzročil T Saturn v kvadratu na P sonce in vozel .... ampak če se prav spomnim bo na 5°in 6°res samo še en prehod in to v direktnem gibanju, torej bo hitro šlo vse mimo.
Preveri samo, če ni istočasno t Jupitra v kvadratu na merkuja, ki je dispozitor zgoraj omenjega kvadrata.

Mislim da bo takrat pluton še v petšestinu /150°/ na p venero in istočasno tudi T neptun v kvadratu na luno
če je tako /bom preverila jutri/, potem bi znalo biti res kaj s tvojo nosečnostjo, jajčniki, dojkami, maternico ....... nekaj pač kar ti ne bo preveč všeč.

Ampak kot sem rekla, bom še preverila, poleg tega pa ti tudi natančno napisala kdaj bo vse mimo. Mislim, po spominu da nekje v septembru.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #173 on: April 08, 2008, 08:36:59 PM »
oj, Tea!

s pomočjo informacij na tvoji spletni strani, sem končno dokončala moj prvi korak k razumevanju moje natalne karte. zdaj bom naredila samo nekaj povzetkov, da vidim, če sem prav delala.... (občasno sem si v dnevih, ko sem imela kakšno urco časa, izpisovala pomembne stvari), pa nekaj sem si izpisala iz knjige Velika šola astrologije
1.hiša: strelec (asc): naj bi zelo hitro razumela, da mi življenje daje ogromno možnosti za akcijo, okroža me veliko zanimivih stvari.
Jupiter, vladar prve hiše je v znamenju dvojčkov, ki predstavljajo živahnost, prilagodljivost, monogostranskost, iznajdljivost, komunikativnost, radovednost, površnost in željo po spremembah.

Do sedaj, mislim, da vse drži. Zdaj pa mi Tea prosim povej, če sem raziskovala v pravo smer, potem pišem dalje...

Hvala :-*

čisto v pravo. Vse pohvale. Sedaj samo še preveri hišo v kateri je jupiter in jo vključi v interpretacijo. Kajti tvoj AS - torej ti ... boš neposredno povezana z področjem, kjer je tvoj vladar horoskopa.

še veliko uspešnega učenja ti želim
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #174 on: April 08, 2008, 08:39:39 PM »
Hvala.
 :-* :-* :-*

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #175 on: April 08, 2008, 08:44:00 PM »
o, hvala za hiter odgovor, in seveda za pohvalo, zelo je vzpodbujajoča.
dolgo časa sem si pisala v en zvezek, zdaj pa bo res že počasi čas, da se spet malce aktivno vključim v debato tukaj in se tako nekaj naučim.
imam pa seveda kup vprašanj. verjetno bom jih kar sproti odkrivala, ko bom raziskovala mojo karto.

torej hiša, kjer je jupiter pa je hiša 6, hiša vsakodnevnega življenja, dela, odnosa do njiju ter s tem povezano zdravje. to je devičina hiša...

to samo še potrjuje mojo željo po raznolikosti, spremembah itd.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #176 on: April 08, 2008, 08:48:01 PM »
To pomeni da ti je 6 hiša /in vse kar vsebuje/ zelo pomembno v življenju in predvsem za tvoj način nastopanja in prezentiranja sebe.

Torej tvoje delo, vsakodnevni ritem in obveznosti, odnosi s sodelavci, nadrejenimi podrejenimi itd... so nekako ključnega pomena za tvoje korake, na tem področju dobivaš tudi ideje.
Brez teh vsakodnevnih ritualov bi ne mogla napredovati v popolni meri.

No, zdaj pa poglej še kakšne aspekte ima Jupiter z drugimi planeti
www.Astro-Star.net

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #177 on: April 08, 2008, 08:54:32 PM »
dalje
2. hiša:
kozorog: ker je 2. hiša hiša materialnega in denarja in odnosa do njega, človekove notranje kvalitete, to pomeni, da vse to odražam skozi lastnosti kozoroga.... to pomeni da potrebujem trdnost, varnost v svojem življenju da se počutim dobro.

Saturn, vladar moje 2. hiše pa je v znamenju leva, to pomeni, da mi veliko pomeni luksuz (to ne bo ravno 100% držalo, ampak ne bom trdila, da mi status ničesar ne pomeni  ;)), da sem darežljiva.... (no, bom rekla bolj ja kot ne  ;))

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #178 on: April 08, 2008, 08:56:51 PM »
To pomeni da ti je 6 hiša /in vse kar vsebuje/ zelo pomembno v življenju in predvsem za tvoj način nastopanja in prezentiranja sebe.

Torej tvoje delo, vsakodnevni ritem in obveznosti, odnosi s sodelavci, nadrejenimi podrejenimi itd... so nekako ključnega pomena za tvoje korake, na tem področju dobivaš tudi ideje.
Brez teh vsakodnevnih ritualov bi ne mogla napredovati v popolni meri.

No, zdaj pa poglej še kakšne aspekte ima Jupiter z drugimi planeti
aha! bom se raje držala tvojih navodil....

torej, če imam prave podatke:
sonce trikotnik jupiter, luna kvadrat jupiter, merkur trikotnik jupiter.

tukaj pa mi je zmanjkalo literature in ne vem več dalje  :'(

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #179 on: April 09, 2008, 02:27:50 PM »
 KONJUNKCIJA ALI ZDRUŽITEV (0°)     

Dva planeta sta v konjunkciji, če se nahajata na isti stopinji zodiakalnega kroga. Konjunkcija je nevtralni aspekt: na planete ima namreč lahko pozitiven ali negativen vpliv, odvisno od drugih aspektov. V bistvu gre za aspekt združitve ali srečanja; kaj se torej kemičnega zgodi, kadar se srečata dva elementa? Včasih se skladata ali pa tudi ne, včasih pa se elementi nevtralizirajo. Planete v manjši konjunkciji od 4° od Sonca smatramo "ožgane". To pomeni, da je sončna energija premočna, da bi lahko planet, ki je zraven dobro deloval. Zato je ta planetni aspekt najtežje razložiti.

OPOZICIJA ALI NASPROTJE (180°)

Opozicija je rezultat delitve kroga s številom 2, kar prestavlja objektivnost in polarnost. Načeli, ki ju predstavljata planeta, ki sta v opoziciji, si nasprotujeta, vendar pa si lahko predstavljata tudi dopolnitev. Če celoto razdelimo na dva dela, dobimo vse vrste parov, ki tvorijo opozicijo npr.: objektivnost - subjektivnost, zgoraj - spodaj, jang - jin, moški - ženska itd. Vsak tak par je osnova rasti, saj predstavlja osnovno nasprotje, protislovje, ki se rešuje in se ponovno realizira na višjem nivoju.

Opozicijo lahko vzamemo tudi kot zrcalo in tudi aspekt videnja, dojemanja in ukvarjanja s svojim nasprotjem. Skušamo uskladiti napetost in privlačnost, ki pa se ne združi temveč stoji vsak sebi.

TRIGON (120°)

Trigon dobimo, če krog razdelimo s številom 3. Trojstvo, ki se skriva v številu 3 lahko prikažemo s trikotnikom oče-mati-otrok. Zato predstavlja življenje, vitalnost, veselje, harmonijo. Otrok je tudi praktična manifestacija nasprotja opozicije. Šele ko se dvema nasprotnima kvalitetama pridruži tretja, nastane res harmonična energija, ki se pretaka z lahkoto in stalnostjo.

Trigon pa lahko gledamo tudi z drugega vidika: zaradi lahkotnosti energij, ki jih ta aspekt prinaša nismo dejavni. Torej je posledica lahko lenoba in pasivnost.

Dejstvo pa je, da ta aspekt prinaša notranjo talentiranost.

KVADRAT (90°) 

Kvadrat je aspekt, ki nastane, če krog razdelimo s številom 4. Kadar sta principa povezana s kvadratom, obstaja velika količina napetosti, naboja, ki je velik izziv in išče praktično manifestacijo. Svet je sestavljen iz štirih elementov, določen je s štirimi glavnimi smermi, imamo štiri letne čase. Kvadrat je torej aspekt, ki predstavlja konfliktno moč, ki pa se z uporabo volje lahko preoblikuje v pozitivno smer. Tu pa imamo seveda največji potencial za rast in napredek.

Število štiri predstavlja zemeljski križ in ta energija je povezana z trpljenjem v zemeljski inkarnaciji (je število preprek), ki pa so vendarle motiv za največje dosežki v življenju (produktivnost).

SEKSTIL (60°)

Sekstil  ali šestin je rezultat delitve kroga s številom 6. Planetna principa, ki sta povezana s sekstilom, delujeta skupaj harmonično, učinkovito in produktivno. Sekstil je zato najbolj produktiven in ustvarjalen aspekt, seveda pod pogojem, da ga usmerja moč zavesti. Lahko ga primerjamo s čebelami (satje), predstavlja pridnost, učinkovitost, vedrost, delavnost, zagon, veselje do življenja.

ASPEKTI DRUGEGA REDA (neobvezni, ker jih lahko tudi zanikamo)

(orbis +/- 2°)

POLSEKSTIL (30°)                             

Planeta sta v rahli, izjemno pretanjeni povezavi in lahko sodelujeta, če ju aktiviramo z zavestno voljo. Polsekstili kažejo predvsem na možnost izhod iz konfliktinih situacij.

POLKVADRAT (45°)

Gre za rahlo šibko napetost, deluje bolj pretanjeno, je pa lahko pod  določenimi pogoji zelo produktivna.

INKONJUNKCIJA, KVINKUNKS ALI PETŠESTIN (150°)

Čeprav je petšestin  aspekt drugega reda, je izredno pomemben. Je aspekt stresa.

Planeta se med seboj ne vidita in drug drugega nevede ovirata. Odnos med planeti je zelo občutljiv in potrebuje veliko pozornosti (lahko tudi zdravstvene težave).

KVINTIL (72°) Q

BIKVINTIL         (144°) BQ

To sta aspekta, ki v astrološki karti pripovedujeta predvsem o talentih in znanjih, ki jih ima človek.

Nek aspekt je eksakten (natančen, točen) takrat, ko se razdalja med planetoma ujema s kotno meto. Učinkuje pa tudi, če kotna razdalja ni povsem natančna (opisano na začetku). Glede na vrsto aspekta se lahko razlikuje od idealne vrednosti. Označujemo ga z črko "n"

Približujoč se aspekt: hitrejši od planetov se približuje natančnemu aspektu, označujemo s črko "p" (aplikativni)

Oddaljujoč se aspekt: hitejši od planetov se pomika iz natančnega aspekta, označimo ga s črko "o" (separativni)

Neaspektirani planeti so po definiciji tisti, ki nimajo aspektov prvega reda. Takrat planet deluje neposredno in ni vpet v osnovno mrežo
www.Astro-Star.net