Hehe, Roberta, se mi prav dopade, ko se nekdo srečuje z istimi vprašanji kot jaz. Koliko tuhtanja in vživljanja je potrebno, ko se učiš sam. Ja, tarot karte pokažejo zgodbo. In dokler ni za tabo toliko in toliko kilometrine, se dogaja tipanje v vseh smereh

. Sama sem pri vpogledih znova in znova tuhtala, najprej vsako karto, nato skušala povezovat, ne vem, čez nekaj časa sem enostavno intuitivno začutila, v katero smer naj razložim. Ampak ne takoj, iz prve, ko sem pogledala karte. In ja, velikokrat sem raje gledala karte, kot pisala diplomo

. Je pa seveda to bila moja "slabost", če lahko tako temu rečem.
Jz pa razumem postavitev kart. Moč je vsekakor odvisna od mene, da sem končno ukrotila tega "leva", vzela stvari v roke, kajti diploma mi je bila eno mučno breme, ker sem se tako z odporom spravljala k pisanju. Ker pa si mislila na profesorja, ko si vlekla karte, si je nemara tudi on mislil: no končno je punca nekaj spisala

.
No Moč-i jz ne gledam kot da si vzel moč v roke, ampak da jo moraš bolj vzet v roke...ali pa res, če je na koncu...da si končno obvladal nek položaj, končno ukrotil neko stanje, čustva itd..
Pa kako si našla glih šestico novcev? Te karte še danes ne "štekam" vredu

. Res je, gre za dobrodelnost, lahko dobiš ali pa daš, gre lahko za vračilo denarja, dobiš ali daš, gre lahko tudi za izmenjavo energije. Ampak na sliki me moti tehtnica. Kaj pomeni tehtnica, ki jo drži v roki ta dobrotnik, ki daruje denar? Je to sicer v življenju nek pravičnik? Ali pa je morda nek strog človek, ki ti bo sicer pomagal, vendar pod določenimi pogoji? Da boš moral to zaslužit, odtehtat? Da kar tako, brez truda nič ne dobiš? In ker v knjigi, ki jo imaš tudi ti, pravi, da je tehtnica tudi simbol ravnotežja, lahko ta karta vsekakor pomeni, da moraš nekaj izravnat, uravnotežit. Menim, da pomeni, da bo profesor pravičen, dobronameren do mene, a hkrati bo tudi želel, da je za njegovo primerno oceno vloženo tudi primerno enakovredno delo.
Kralj palic je lahko učitelj, ki je predan svojemu poklicu...itak pa vem, da je ta moj profesor skrajno pozitivna oseba...zato sem ga pa tudi izbrala. Žal mi je samo, da tudi njegova pozitiva ni pretehtala, da bi nalogo lažje pisala. Je pač faks, za katerega danes vem, da je daleč stran od mene, v bodoče pa želim dodatno, izven službe delati samo še, kar bo za mojo dušo.
Odgovor samo z eno karto je večkrat težak, tako kot se je zgodilo tebi, se tudi meni. Zato tudi za "ja" ali "ne" največkrat potegnem tri karte. Bolj vidim sliko.
Če bo treba kaj dodat, torej as čaš. Karta govori o plodnosti, napredovanju. Že mogoče, da bo potrebno kaj dodelovat, popravit, ampak tole bo plodno in bo lepo teklo...
Hvala Roberta in greva naprej, kajne, z vsem, kar je treba še dokončat