Danes pa sanjala lase..
najprej sanjala bivšega moža, da si je lase pobarval s peroksidom in je imel take rumekasto, oranžne. sem ga vprašala kako to,da so postali takšne barve,saj si jih je včasih tudi barval s peroksidom in so postali takoj beli, blond, sedaj pa takšne barve. Odgovoril mi je,da včasih je dobil peroksid od svojega očeta,sedaj pa očeta ni več in takšnega peroksida ne dobi več, ter da sedaj prodajajo samo še takšnega, s katerim moraš postopek ponoviti večkrat, da na koncu dobiš takšne bele, blond lase. Tisti peroksij je obstajal prej, v času Juge, sedaj pa se ga ne sme več prodajati, ker je bil premočen.Je rekel,da si bo lase pač večkrat pobarval in bo učinek isti.
Ob različnih razlagah za lase imam občutek, da še najbolj drži ta, da so lasje povezava z živalsko naravo in s tem lahko predstavljajo naš izvor, našo prvinskost, naše nagone, moč, adrenalin, ki se sproži, ko smo ogroženi, ko se odzovemo nagonsko, dobimo adrenalinski šut in nesluteno moč. Pa tudi, z lasmi smo lepe, lahko se spogledujemo, v sijočih laseh se odraža zdravje...
In zdaj, nekdo te lase razbarva. Ali gre za prikrivanje najiskrenejših občutkov? Ali gre za nezaceljeno rano, če smo, recimo, dali svoja iskrena čustva na dlan druge osebe? Ali gre za željo po očiščenju (peroksid)? Kje se čuti prizadetost glede preteklosti (Jugoslavija, oče)? Kje bo treba še večkrat in večkrat beliti, da končno zbledi slika, občutek preteklosti? Je mogoče to, da je nekdo včasih še lahko prikrival svojo notranjost, sedaj pa mu to ne uspeva več tako?
no, drugi del sanj je bil, da sem bila na obisku pri prijatelju mojega dragega in sem videla njegovo ženo kako je imela postrižene lase, del las je bil postrižen na kratko, del pobrit in del je imela tak čopek (pribl.5 cm dolg)...ni mi bilo jasno zakaj se je tako postrigla, prej je imela lepe dolge lase...ampak ona je zgledala zadovoljna in tudi njenemu je bilo to čisto všeč. hm v tem delu sanj je bil še insert, ko je ta prijatelj mojega ležal v spalnici, ki so jo naredili delavci mojega. v spalnici je bila dokaj majhna postelja (široka 120 ali 140 cm) in mi je bilo nenavadno, da so naredili tako majhno posteljo,saj sta lastnika te spalnice oba zelo visoka...med posteljo in steno je bilo bolj malo prostora in sem se pohecala,da kako se bo žena tam zrinila mimo, če se slučajno zredi ( v resnici je zelo suha), priajtelj se nasmeji, da ona se že ne bo zredila...
Ej, a si ti to v sanjah pri meni bila? Midva sva v manjši sobi in je med posteljo in steno komaj 20 cm prostora, glih toliko, da bočno prideva mimo

Lasje in postelja? Premajhna postelja, po tvoje, lastnika pa sta z njo zadovoljna.
Naša prvinskost in prostor, kjer smo varni. V postelji se odpočijemo, zdravimo, rodi se otrok, prostor, kjer se lahko oddahnemo in odpočijemo, celo ljubimo

. Kot da te spet skrbi za druge, kako bodo pozdravili svoje slabosti (obriti lasje, skrajšani lasje). Ampak oni se očitno čisto fajn znajdejo s tem, kar imajo. Ima pa ženska še vedno čopek. Čopek pa me vedno spominja na zgodbo o bogu Kairosu, ki je cel obrit, odzadaj pa ima čop. Če ga ne zgrabiš točno takrat, ko ti nastavi čopek, adijo sreča, ker za ostali, pobriti del glave, ga zgrabit več ne gre.
in zadnji del sanj, neka znana politična oseba (ne vem katera) je imela prav pobrito glavo, tako na cm in smo se pogovarjali pa sem komentirala, da sem presenečena, da na takšnem položaju nosi takšno frizuro in me sodelavka (ki je zelo politično verbalno aktivna) nadere, da kaj ima frizura s funkcijo in da to sploh ni pomembno...saj res ni, zato mi je bilo čudno, da sem v sanjah tako razmišljala....
Skratka v sanjah se je moj bivši barval, kar se v resnici nikoli ni in tudi sedaj se ne, sedaj je že siv.
Potem žena prijatelja s 3 nivoji frizure in ta politična oseba s pobrito frizuro...
V resnici temu nikoli ne bi dajala pozornosti.
Lasje in politika... Za politike menimo, da so lažnivi, da predstavljajo moč, avtoriteto... Se ti zdi, da bi morala bit močnejša, bolj avtoritativna, bolj stat za stališči? Imaš občutek, da dovolj upoštevajo, sprejemajo tvoje znanje, tvoje sposobnosti?