Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del  (Read 99919 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del
« Reply #315 on: November 20, 2016, 09:25:49 AM »
Kako zelo zgovorne sanje ;)
Ne mores iz domacega dvorisca ;)
Trenutno sem na kavi, ti odgovorim vec kasneje, upam da popoldne ze.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #316 on: November 20, 2016, 10:17:11 AM »
Hvala, sanjalka.
Sem že imela napisan cel roman, pa sem pomotoma zaprla okno brskalnika. In je šlooooooooo.
Skratka, če sama pokomentiram malo, ker lahko iz prve roke povem, da se mi mota po glavi ...
Gre za to, da si ne želim klasičnega življenja, ker zanj nisem ustvarjena. Ne morem se spravit v pričakovane okvirje. Hkrati pa v sebi očitno še ne morem čisto suvereno iti po tej poti. Mamine skrbi in pričakovanja čutim kot pritisk in ker mi ni vseeno, jo želim osrečit in ji ugodit. Vendar ne zavoljo svoje življenjske poti.
Razumem jo, zaznamovali so jo težki dogodki, med njimi smrt prvega sina, mojega brata. Iz tega izhaja veliko njenih prepričanj in skrbi. Kljub temu bo mogla tudi ona razumet mene in me podpret pri odločitvah. Ne rabim odobravanja, želim le sprijaznjenost, brezpogojno. Sem oseba, njena hči, sem dober človek in nočem, da vse drugo zasenči ta dejstva. Želim, da je ponosna name, ne da izraža skrbi, kako kaj izgleda, kaj kdo misli ... Kot, da sem v sramoto ali kaj? Kljub temu, da nisem bila nikoli problematična, da sem naredila dve diplomi, da sem vedno odgovorno delala, da sem odrasla v zelo zrelo osebo. Če se malo pojezim, ali našteto ni nič vredno, če se nočem podrejat, sledit družbenim pričakovanjem, bit kot ženska samo neka mirovnica, ki gleda, da bo mir pri bajti, nase pa pozabi?
Ona se oklepa, jaz pustim življenju, da se razvija sproti. Ona je nostalgični pesimist, jaz entuziastični optimist, kar se tiče pogleda v prihodnost. Jaz verjamem, da bom dobro vozila, njo skrbi, kaj bo, če bo in če ne bo to in to ...

Zjutraj, ko sem peljala v službo, me je spreletel občutek blazne osamljenosti in hladu ...  :Sa trka na  :U (jutri je točna  :kon), kmalu bo tudi na  :Lu in vse mi diši po tem, da bo vse tole glavna tema tega prehoda. Tudi mene skrbi, kaj bo, kako bo, ali se bom prav odločila, ampak ni potrebe po vnaprejšnji paniki, ko v tem trenutku živi Bog ne ve, kam bo peljalo življenje.

« Last Edit: November 20, 2016, 10:39:01 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #317 on: November 20, 2016, 04:31:34 PM »
Lepo si opisala svoje dogajanje, zelo dobro cutis sebe in druge.
Moje vprasanje bi bilo, lahko sprejmes oz. ali je to dovoljeno,  da mami mogoce tvoje poti v resnici ne bo zmogla sprejeti, da tebe v tej smeri mogoce ne bo zmogla sprejeti?
Ji lahko pokazes ti to pot, da jo razumes v tem, da te ne razume?
Ja, tranzit saturna in urana, staro in novo, kaj mora starega umreti in kaj je tisti novi veter, novi duh, ki mora naprej, ce hocemo svoj lastni razvoj...
In uran luna, seveda se odnos z mamo spremeni, hlad in osamljenost, ki ju cutis, je pri teh tranzitih nekaj normalnega.
Verjamem, da bos znala iti svojo pot naprej, da bos znala obdrzati kar je res tvoje, kar so res tvoji temelji in opustiti oz spustiti tisto, kar ti starega ne sluzi vec, kar je ze zdavnaj preziveto....
Vse dobro na tvoji poti individuacije, mogoce v tolazbo, da nikomur, ki gre svojo pot, ni enostavno... Navadno sledi osamitev in nato se stvari postavijo nazaj na svoje mesto in ljudje se zopet vrnejo, ko vidijo, da si postal svoj individum...
Prispodoba iz svetega pisma, je Jezus, ki je sel za 40 dni v puscavo in potem zivel sebe...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #318 on: November 20, 2016, 04:45:26 PM »
Danes sem sanjala, da smo doma nekaj delali, potem je pa mami hotela pospravit sekiro na tramove mojega nadstreška za avto in je sekira padla dol in mi naredila luknjo v zadnjo šipo avtomobila. Nagnala sem celo paniko, ker sem ravno morala nekam it, bil je pa zraven moj pokojni oče, ki je to mojo paniko poskušal umirit. Bila sem vsa pod stresom, hotela sem z avtomobilom iz garaže in na cesto, pa je bilo vedno nekaj na poti, da se nisem in nisem mogla spravit ven iz domačega dvorišča.
Zbudila sem se z glavobolom, nedvomno so pa sanje tudi posledica debat zadnjih dveh dni, očitkov in maminih strahov in neutemeljenih skrbi glede moje prihodnosti.  :blank: :blank: :blank:

Sekira, nekaj kar lahko razkosa, vsaj meni je to padlo na pamet kot prva asociacija...
Tramovi tvojega nadstreska za avto...kaj ti predstavljajo ti tramovi? skozi pade ta sekira in razbije zadnjo sipo.
Kaj ti pomeni zadnja sipa v avtu? Skozi zadnjo sipo gledamo nazaj, kdo je za nami, kdo vozi za nami....mogoce je tam zadaj nasa preteklost?
Mogoce kot "noz v hrbet", le da gre tukaj za avto-za naso zivljensko pot, za nas nacin kako vozimo skozi zivljenje....In to se zgodi ravno v trenutku, ko bi morala s tem avtom (s svojim nacinom zivljenja) speljati z domacega dvorisca, stran od druzinske dinamike...in vedno je nekaj na poti, da tega avta ne mores speljati na cesto...Oce miri tvojo paniko...
Kako si oceta zacutila v sanjah? Kako si zacutila to, da je miril tvojo paniko?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #319 on: November 20, 2016, 04:54:56 PM »
Sanjalka, kako si ti razlagaš sanje o zobeh?
Sanjala sem, da so se mi zaradi žvečilnega začela krušiti kočniki.
Čigumi je bil poln odkuškov, v ustih sem imela luknjo, manjkal mi je kočnik, ostali so bili slabi....

V kočniku imam luknjo, naročena sem pri zobozdravniku in upam da zdržim do takrat. Vrjetno so sanje povezane s tem.
Ampak takšne sanje sem že imela enkrat v preteklosti in me zanima, kako ti gledaš na sanje o zobeh. So zobje povezani z odločitvami?

Oprosti hannah, sem ti cisto pozabila odgovoriti.
Kocniki-z njimi hrano meljemo? In ti si zvecila zvecilni, ki je imel polno odkuskov-kaj so to odkuski?
Kaj pa tebi kocniki predstavljajo? Kaj moras v resnicnem zivljenju zveciti in je polno odkuskov? (To res ne vem kaj pomeni?) in ti to zvecenje unicuje kocnike?
Napisi kaj tebi pomenijo kocniki?
Nikoli ne analiziram sanj na splosno za vse enako, sanje so jezik podzavesti vsakega posameznika, zato je tako zelo pomembno kaj tebi osebno predstavljajo doloceni simboli v sanjah, kaksne so tvoje asiciacije npr na zobe, na kocnike, na zvecenje....

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #320 on: November 20, 2016, 06:17:02 PM »
Hvala za komentar.
Pripravljena sem na te tranzite, ki se že dogajajo. Po eni strani bi vse tegobe kar prespala, ampak bolj se izplača izzive izkoristit za kontemplacijo, saj od tega lahko iz vsega tega največ potegnem in mi bo pomagalo k osebnemu razvoju. Bolje zdaj, kot kdaj drugič.

Šipa na avtu ni bila sesuta, vendar je bila le malo poškodovana. S prstom sem šla po njej, da sem odkrila majhno luknjico, pa še ta ni bila taka, da bi se videlo skoznjo, bolj je bilo samo razpokano steklo - tisto, ko se naredi kot pajčevina. Pozabila sem omenit, v sanjah sem potem v jezi in uporu vrgla sekiro po bregu za hišo. Tole mogoče pomeni, da gre za problematiko v nekoliko blažji oliki - stvar me ne sesuje popolnoma, mi pa visi nad glavo. Ha, tu mi pa kapne tole - tramovi - so nad nami, mogoče je to to, kar mi visi na glavo, pa je zdaj postalo nekoliko bolj stvarno.
Oče je deloval zbrano, strogo, hkrati pa je dajal občutek varnosti in obvladanosti.
Če potegnem črto - lahko, da gre za sporočilo, da moram upoštevat hladen razum in ne pretirano podlegat čustvom.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #321 on: November 20, 2016, 06:56:09 PM »
Hvala za komentar.
Pripravljena sem na te tranzite, ki se že dogajajo. Po eni strani bi vse tegobe kar prespala, ampak bolj se izplača izzive izkoristit za kontemplacijo, saj od tega lahko iz vsega tega največ potegnem in mi bo pomagalo k osebnemu razvoju. Bolje zdaj, kot kdaj drugič.

Šipa na avtu ni bila sesuta, vendar je bila le malo poškodovana. S prstom sem šla po njej, da sem odkrila majhno luknjico, pa še ta ni bila taka, da bi se videlo skoznjo, bolj je bilo samo razpokano steklo - tisto, ko se naredi kot pajčevina. Pozabila sem omenit, v sanjah sem potem v jezi in uporu vrgla sekiro po bregu za hišo. Tole mogoče pomeni, da gre za problematiko v nekoliko blažji oliki - stvar me ne sesuje popolnoma, mi pa visi nad glavo. Ha, tu mi pa kapne tole - tramovi - so nad nami, mogoče je to to, kar mi visi na glavo, pa je zdaj postalo nekoliko bolj stvarno.
Oče je deloval zbrano, strogo, hkrati pa je dajal občutek varnosti in obvladanosti.
Če potegnem črto - lahko, da gre za sporočilo, da moram upoštevat hladen razum in ne pretirano podlegat čustvom.

Ja, verjetno bos morala vkljuciti animusa, v sanjah se pokaze v obliki oceta ;)
Biti zbrana, stroga, obvladana, ne podlegati paniki in drami....
Vrgla si sekiro stran, to nakazuje, da te ne morejo sesekljati, znas se obraniti...
V tebi je se nekaj panike in kaosa, v sanjah ze ves, da hoces speljati z domacega dvorisca na cesto (nova zivljenjska pot) in v sanjah se pojavi tudi ze snimus (oce), ki ti pove kako delovati sedaj v tej situaciji...
Srecno Maja :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #322 on: November 21, 2016, 07:32:42 AM »
Sanjalka ...  :-* :-* :-*
9ZK 656

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #323 on: November 21, 2016, 08:54:07 AM »
Čigumi je bil poln odkuškov, v ustih sem imela luknjo, manjkal mi je kočnik, ostali so bili slabi....

V kočniku imam luknjo, naročena sem pri zobozdravniku in upam da zdržim do takrat. Vrjetno so sanje povezane s tem.
Ampak takšne sanje sem že imela enkrat v preteklosti in me zanima, kako ti gledaš na sanje o zobeh. So zobje povezani z odločitvami?

Kocniki-z njimi hrano meljemo? In ti si zvecila zvecilni, ki je imel polno odkuskov-kaj so to odkuski?
Kaj pa tebi kocniki predstavljajo? Kaj moras v resnicnem zivljenju zveciti in je polno odkuskov? (To res ne vem kaj pomeni?) in ti to zvecenje unicuje kocnike?
Nikoli ne analiziram sanj na splosno za vse enako, sanje so jezik podzavesti vsakega posameznika, zato je tako zelo pomembno kaj tebi osebno predstavljajo doloceni simboli v sanjah, kaksne so tvoje asiciacije npr na zobe, na kocnike, na zvecenje....

Sanjalka, tudi jaz sem pozabila na tole.
In vidim, kako nerazločno sem napisala svoje sporočilo... Žvečilni gumi je bil poln delcev zoba (odkruškov). Zob je začel razpadati na manjše delce, ki so pristali v žvečilnem in kar naenkrat nisem mogla več žvečit in ne izpljunit...
Nekje sem prebrala, da so zobje povezani z odločitvami. Zato jih povezujem z odločitvami. Sama pri sebi sem dolgo premlevala neko situacijo, s katero se nisem upala soočiti. Neprestano sem jo žvečila v svoji glavi. Par dni po teh sanjah sem se s to situacijo soočila - izrazila nekaj, kar me je mučilo predolgo. Posledica: tak naval energije, kot da bi se mi vrnila moč, imela sem več energije, prav na fizičnem telesu sem čutila olajšanje, razbremenjenost... Mogoče mi je podzavest sporočala, da sem šla predaleč, da si škodim?
Tole mi je v poduk za naprej. Da ne smem tiščati v sebi.
Mogoče so mi pa sanje sporočale, da je čas, da grem k zobozdravniku, ker mi je iz kočnika padla plombica.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #324 on: November 21, 2016, 10:47:26 AM »

Sanjalka, tudi jaz sem pozabila na tole.
In vidim, kako nerazločno sem napisala svoje sporočilo... Žvečilni gumi je bil poln delcev zoba (odkruškov). Zob je začel razpadati na manjše delce, ki so pristali v žvečilnem in kar naenkrat nisem mogla več žvečit in ne izpljunit...
Nekje sem prebrala, da so zobje povezani z odločitvami. Zato jih povezujem z odločitvami. Sama pri sebi sem dolgo premlevala neko situacijo, s katero se nisem upala soočiti. Neprestano sem jo žvečila v svoji glavi. Par dni po teh sanjah sem se s to situacijo soočila - izrazila nekaj, kar me je mučilo predolgo. Posledica: tak naval energije, kot da bi se mi vrnila moč, imela sem več energije, prav na fizičnem telesu sem čutila olajšanje, razbremenjenost... Mogoče mi je podzavest sporočala, da sem šla predaleč, da si škodim?
Tole mi je v poduk za naprej. Da ne smem tiščati v sebi.
Mogoče so mi pa sanje sporočale, da je čas, da grem k zobozdravniku, ker mi je iz kočnika padla plombica.

Hannah vse to kar si napisala je možno ;)
Pa le ne žveči predolgo stvari v sebi, saj se ti na ta način že zobje okrušijo, izpljuni kar maš za izpljuniti prej, še preden si narediš škodo...
Izpljuniti ven-Izraziti sebe na pravi način, to je najpomembnejše, včasih tudi najtežje ;)

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #325 on: November 21, 2016, 11:08:13 AM »
Ja, včasih je res težko.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #326 on: November 22, 2016, 08:41:14 AM »
Še nikoli v življenju nisem toliko sanjala. Pa sanje so tako močne in nenavadne ...  :blank:
Joj, kaj vse leze iz mene ...

Danes se mi je sanjalo, da me je moj tast zgrabil in mi je pritiskal na eno vretence v hrbtenici in ga drgnil, da sem se zbala, da mi ga bo odkrušil. To je bilo eno izmed zgornjih ledvenih vretenc - nekje na sredini hrbta. Grozno me je bolelo, potem sem pa videla mojo mami in jo začela klicat na pomoč. Nisem pa podlegla bolečinam, ampak sem se borila. Potem sem se zbudila.
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #327 on: November 22, 2016, 09:40:06 AM »
Maja, to mi pade na pamet. Hrbtenica kot podpora življenja oz. življenjska opora. Ledveni predel naj bi bil tudi predel "denarja" in preskrbljenosti. Je možno, da se bojiš, da te bo tast ali pa kdo od drugih zlomil? Ti vzel podporo?
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #328 on: November 22, 2016, 10:40:39 AM »
Da bi kaj gojila do tasta osebno, ne bi rekla. Bolj se mi zdi, da se je pojavil simbolično in predstavlja nek princip.
Mogoče gre za moževa pričakovanja, ki so pri njem močno povezana s pričakovanji njegovih staršev ...
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #329 on: November 22, 2016, 10:50:19 AM »
Lahko tudi. Čeprav, meni se dozdeva, da mogoče je to povezano tudi s tvojim partnerskim življenjem. Ker tast je le "družina" oz del družine in del partnerja. Lahko se je pojavil simbolno. Pomoje je bolj v smislu partnerskega življenja in zloma le-tega.
9ZK 674