Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma  (Read 265087 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma
« Reply #105 on: October 23, 2006, 02:57:43 AM »
Zdaj sem nazaj o mojih sanjah, ki sem jih zapisal v tej temi. Zanimivost se pojavlja o pozabljivosti sanj. Četudi sem jih napisal, torej vem, da sem to sanjal, sem se komaj ob drugi, morebiti tretji vrstici spomnil o čem sem tistikrat sanjal.  Zdaj nisem več čisto prepričan, če sem že sklerozen, ali pa so sanje resnično tak skrivnostni del človeka, da se hitro pozabijo.

Seveda pa se verjetno vsi spomnimo sanj o katerih večkrat premišljujemo ravno čez dan, ko so možgani najbolj aktivni. In niti ni izključeno, da se zapis misli  v možgane  pritrdi na drugo mesto kot pa ponoči. O tem bi bržkone lahko vedel kaj povedati ravno Ivan.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #106 on: October 23, 2006, 10:59:35 AM »
O sanjskem spominu je bilo že toliko napisanega, da glava zapeče, pa bolj malo novo odkritega. To je na svoj način tudi razumljivo, saj o možganih, v primerjavi z drugimi organi v našem telesu, še najmanj vemo. Leta 1953 so npr.  komaj odkrili REM faze, v sedemdesetih pa šele, v kateri fazi človek sanja., kar pa je zelo pozno, če pomisliš, da je že leta 1961 prvi človek poletel na Luno.  ;D Sanje dejansko proizvajajo neki višji možganski mehanizmi, ki obdelujejo prostorsko kognicijo in del možganov, ki nadzoruje motivacijo, po drugi teoriji pa naj bi nastale v delu možganov, ki je odgovorno za prepoznavanje obrazov in okolice, pa tudi za čustva in vizualni spomin.
S sanjskim spominom se po moje še dolgo ne bodo dolgo ukvarjali, če si niso še niti edini, kje sanje sploh nastajajajo. Bi pa bila tudi jaz zelo vesela, če ima Ivan kakšne novejše informacije in nam z njimi razširi obzorje.

Po moje ta spomin niti ni toliko pomemben, zato sanje tako hitro pozabimo. Preveč dela je namreč s smetmi, ki jih je treba vsako noč pošteno predelat, pa ostanejo v spominu samo tiste informacije, ki so za nas nujne in ki nas varujejo pred zunanjimi vplivi. Vse ostalo pa "spi" in pride na dan, ko to pač potrebujemo.

Zate Andres pa še nasvet. Zjutraj še malo dremčkaj, da še mlinček malo dela, šele potem odpri oči ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #107 on: October 23, 2006, 12:09:06 PM »
Nisem vedel, da je narejenih toliko raziskav na to temo.  Možno je, da se jim ne da ravno sanje raziskovati bolj globalno, možno pa je tudi, da je vse jasno, imajo lepe rezultate, le govorijo ne o tem, saj to vodi v kakšno tehniko sanjanja v budnem stanju.  Ah, kdo bi vedel?   Bom vseeno vprašal Ivana. Te stvari o zavesti in podzavesti ter o stalo, so njemu zelo blizu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #108 on: October 23, 2006, 12:55:34 PM »
  Lp-Regina

Nekaj ćasa sem tuhtal,kaj so nepozabne sanje in zdaj vem,da imam ene ,ki ne gredo iz glave.

Nekje od  daleč sem gledal na vijugavo cesto na prelepi pokrajini,vse zeleno in cesta.V ozadju pa obroba gozdov.Potem pa pripelje živo rdeč športni avto ,ki ga začne zanašati ter zleti s ceste in se vname. Sam se znajdem v bližini in nepozabno je to ,da sem vohal ožgano meso in ni  bilo več pomoči.Ta vonj skoraj še zdaj lahko prikličem.Kasneje sem pa po gozdu nekoga iskal in prepričaval,da vem ,da ni kriv in tudi nekomu v uniformi (verjjetno policaj) neuspešno dokazoval in se zbudil.

To je kar precej let (cca 15-20).Ali so bile to kakšne preroške sanje ali posebno opozorilo.

Prav vesel bi bil kake razlage

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #109 on: October 23, 2006, 08:55:06 PM »
Ja, lahko bi se reklo, da so bile te sanje na neki način preroške, čeprav imam občutek, da se v času sanj ni pri tebi prav nič pretresljivega spremenilo. Ali drugače povedano, dobil si namig, do prave prelomnice pa je prišlo nekoliko kasneje, ko si morda na te sanje že čisto pozabil.

Situacija na cesti je dokaj tipična za predstavitev, kako strastno, morda celo divje, si se v tistem obdobju prebijal skozi življenje. Zgleda, da na neke življenjske okoliščine nisi imel vpliva, imel pa si sposobnosti in motivacijo, kar pa nisi uspel uveljavit. V tem času bi se lahko s teboj marsikaj dogajalo. Vse od osebnih konfliktov in frustracij, finančnih in čustvenih težav, nesoglasja v družini, zavistnih in hudobnih ljudi, ki so ti grenili življenje, pa vse do kakšne hujše bolezni ali zbrke na poslovnem področju, če ne že izgube službe ali pa se ti je totalno sesulo na čustvenem pordočju. Lahko celo, da si vse to dejansko doživljal v enem samem paketu,  sanje pa si potreboval kot kompenzacijo, s katero bi vsaj na psihičnem nivoju odstranil ovire. A takrat jih kot takšne še nisi zaznaval v celoti, pa se je moralo še kaj zgodit, da si sploh zaslutil, kaj ti preti.

Kar je v teh sanjah še najbolj preroškega, je ožgano meso in vonj, ki ga še danes nosiš v sebi. Situacija v tvojem življenju je bila pač takšna, kot je bila, vonj pa te je usmeril v prihodnost. Ta te je tudi prvi opozoril na nejasne okoliščine, ki so ti bile še delno prikrite.
Nos je v sanjah povezan z Marsom, ki človeka močno zaznamuje, po tej analogiji pa mu pripisujemo veliko mero intucije, jasnovidnosti in razumnosti. Preprosto povedano, s takšno podzavestno naravnanostjo še najlažje in najboljše v življenju deluješ, če se lahko izražaš bolj po nagonskem, kot razumskem razločevanju. To bi pomenilo, da si sposoben "zavohati" kaj je zate dobro in kaj slabo, se znajti ob pravem času na pravem mestu in se takrat tudi  pravilno odločiti.
Predvidevam, da te tvoj "nos" redko pusti na cedilu in verjetno si z njim rešil že marsikatero zagato.

Ponavadi ne delam tako dolgih interpretaicij, ampak ker gre za zelo oddaljeno preteklost, si mi postavil pravi izziv. Laomin, vesela bom povratne informacije ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #110 on: October 23, 2006, 09:55:01 PM »

Z veliko mero občudovanja,kako si zadela skoraj stoodstotno,tako časovno kot dogodkovno.
Vsega je bilo,pa še traja.zdaj manj otežujoče.

Ja vonj je moj zaveznik, samo se mi zdi,da me zadeve prehitijo,pa sem nekje na polovičnem uspehu.

Tako mislim,da sem v fazi,da bi rad marsikaj predvidel,ker si počasi od vsega kar utrujen.
Prav od srca hvala za vse in čas, ki si  ga vložila v analizo.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #111 on: October 23, 2006, 10:49:16 PM »
Hvala tudi tebi, laomin in "dober nos" tudi v bodoče. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #112 on: October 25, 2006, 11:56:11 AM »
Zdravo Regina, danes sem sanjala tebe :)
In sicer najprej se spomnim da smo od dalec gledali sliko cerkve,ki sem jo jaz narisala, ceprav sem v resnici antitalent za risanje,sem v sanjah tako lepo sliko cerkve naredila, zasencila dolocene zidove cerkve, da mi je prav dobro izpadlo. Slika je bila narejena z navadnim svincnikom. Nekdo zraven mene je rekel da se mu zdi zastrasujoca slika,meni pa je bila super. In kar naenkrat se znajdem v tem kraju zraven te cerkve je neka betonska luknja, kot neka skrivnostna pot v nekaksen bungalov. Notri lezijo lutke, neka bitja podoba ljudem, v rdece so oblecena, mrtve so,prizor pa mi ni bil grozljiv. Stojim pred to votlino in ustrelim s puščico - kot pikado oz.kot neka injekcija proti tem lutkam - bitjem. Ampak kar naenkrat vidim, da sem v obraz zadela prijateljico, puščica ji je stala na licu, slabo se je počutila, kot da bi umirala, to me strese, saj nisem vedela, da je ona notri in da sem pomotoma njo zadela. Prijateljica komaj diha. Zacnem teci proti tebi Regina, iscem te, in najdem te,vprasam te Regina,kaj naj bi to pomenila in mi odgovoris da ne ves...

mi lahko nakazes kaj naj bi te sanje pomenile,upam da ves :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #113 on: October 25, 2006, 09:51:03 PM »
Hojla, duan. :)
Če začnem z risanjem, je ključno vprašanje, kakšen smisel imaš dejansko za risanje. To ti namreč pove, koliko si prizadevaš za neke načrte, oziroma kako ambiciozna si.
Sicer pa sanje kažejo, da si želiš miru in imaš dovolj obremenjevanja zaradi nekih sitnosti, na katere sama nimaš vpliva.  Motivacijo, ki te je dan za dnem gnala naprej, si izgubila in zdi se celo, da nimaš več prave volje, da bi karkoli načrtovala.
Upsss, mogoče si me pa zato vpletla v sanje, ker te bom malo okregala.  ;D To pa ja ni tebi podobno, duan? ???
Če gre za službo, se ne obremenjuj. Mislim celo, da se bo zate zelo dobro izteklo, ker si dobro pikirala ;)
www.sepet-sanj.com

Offline duan

• Novinec
  • *
« Reply #114 on: October 26, 2006, 08:53:20 AM »
Sem vedela da bos vedela odgovor :)Prav imas,zopet :)Zelim si miru in ne da se mi vec obremenjevat s stvarmi na katere ne morem vplivati saj ni v moji pristojnosti, res da izgubljam tudi motivacijo in prav da si me okregala. Vse to se mi nanasa na sluzbo,realno gledano je velika moznost da se izbrise moje delovno mesto,pa ne samo moje, ampak vecina delovnih mest,jasno naj bi bilo kmalu,kako in kaj. Normalno bi si zelela se vsaj dobre pol leta ostati tu,da dokoncam solo,potem me pa poti vodijo v Dalmacijo ;)In ravno to mi odvzema nekaj energije. Vceraj sem kar malo zacela gledati oglase in pisati prosnje,ker nisem ziher,kaj bo tu. Bom pa upostevala tvoje nasvete,dobro da si me malo okregala :DHvala ti in lep dan

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #115 on: October 26, 2006, 10:42:05 AM »
Saj se zavedaš, da na končni rezultat nimaš vpliva in če dejansko ukinejo delovno mesto, res nimaš kaj naredit. Lahko pa narediš veliko, če ne izgubljaš energije po nepotrebnem za tisto, kar ne more uspet. Sama si rekla, da si antitalent za risanje, na sliki pa si lepo zasenčila neke vidike, ki ti pomenijo prepreke in si se jim podzavestno že odrekla. Torej te sanje spodbujajo, da energijo usmeriš v tisto, kar ti predstavlja življenjski cilj. S takšnim prepričanjem pa nima kaj bit in lahko zate pomeni le uspeh.
Verjetno zavestno dojemaš situacijo precej obremenjujoče, podzavestno pa ciljaš na olajševalne okoliščine in če ne drugega, si si verjetno ustvarila sliko, da se bo čas malo zavlekel. Duan, pogosto čutiš prav tisto, kar se potem dejansko zgodi, pa se tudi tokrat prepusti občutku.  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline duan

• Novinec
  • *
« Reply #116 on: October 26, 2006, 11:32:14 AM »
Draga Regina,hvala za vzpodbudne besede! Res nekako me to obremenjuje,potem si pa recem,ma saj bo,nekako se bo zadeva resila, ce ne tu,pa drugje,kjer bo mogoce se lepse in boljse. Ampak saj ves, vcasih zeli clovek cimprej slisati konkreten odgovor Da ali Ne,da vem na cem sem.Zavlacevanja ne maram.
Vidim pa da se tudi tebi obetajo spremembe v sluzbi in kar nekaj casa nazaj sem tudi jaz izvlekla 3 karte,spomnim se druge in tretje karte torej oficirja in kocijo,kakor pri tebi,prve pa se zal ne spomnim.prav smesno :)
Hvala ti se enkrat da si si vzela cas,da mi napises te lepe besede

Lep dan ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #117 on: October 26, 2006, 02:52:16 PM »
Ja, tudi jaz sem že malce naveličana vseh teh službenih zadev in večnega prilagajanja nekim spremembam. Ampak kaj hočem. Ravno tako kot ti, lahko usmerim energije tja, kjer bo korist. V kočiji sva midve duan, to pa je menda dober znak. ;D
www.sepet-sanj.com

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #118 on: October 27, 2006, 01:21:55 PM »
Dan dober po dolgem času.. ;D

Ponoči sem sanjala, da sem se peljala mimo hiše enega prijatelja in presenečeno ugotovila, da imajo fasado prebarvano v zeleno. Barva je bila v dveh odtenkih in mi je bila zelo všeč. Spraševala sem se, če ta barva kaj vpliva na počutje v tej hiši, če se je stanje kaj umirilo...Hiša je bila od zunaj res urejena in zelo prijetna za pogledat...čudilo me je samo, da nisem nič vedela o tem, da so prebarvali hišo...

Potem pa se še spomnim, da sem sanjal bivšega šef in še nekatere sodelavce...in en od sodelavk mi je rekla, da me je bivši šef kritiziral, da sem imela vsak dan primnkljaj pri delu  in to celo 15.000sit...čeprav v resnici to nikoli ni bilo...

Sem si pogledala kaj naj bi predstavljal hiša in fasada..nek zunanji videz človeka..kaj pa je ta drugi del sanj, pa se mi niti malo ne sanja...
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Popotnik

• Novinec
  • *
« Reply #119 on: October 27, 2006, 07:29:13 PM »
Pozdrav vsem!  ;D Pa sem se spet vrnil s popotovanja in prijadral naravnost v sanjski kotiček...  ::)

Regina, spet se mi sanja o pticah... Sem zadeve že malo raziskoval, ampak bi bil vseeno vesel še tvojega komentarja, če je možno...  ::)

[Četrtek, 26.10.2006]
Postani tovornjakar...!

6:25
S Tukom se nekje sprehajava, po stopnicah greva navzdol proti nekakšni tržnici, vmes nekaj debatirava. Naenkrat zaslišiva nek hrup – prhutanje kril, cviljenje,... :-o Gledava po zraku okrog, kaj se dogaja. Naenkrat neka ogromna ptica (spominja na nekakšnega XXL jastreba; sivo-modre barve, ogromen oranžen kljun, velika meter do meter in pol, ocufano perje, gol vrat in glava) v zraku sklati dol eno manjšo ptico. Ta skrešira na terasi med enimi in drugimi stopnicami, hip za tem pa pristane še ogromni predator, ki pristane ob poškodovanem ptiču. S kremplji za zagrabi za telo, potem pa še s kljunom za vrat – zgleda, kot da ga davi. :| S Tukom spremljava dogajanje. Tukec komentira nekaj o naravni selekciji, meni pa se sokol zasmili, češ – "Škoda je; glej, kako lepa ptica...", zato grem bližje. Napadalca odženem z brco (ali bokso), zato zverina razpne krila (OMG!!!  :o); naredi blazen prepih in odleti. Dvigne se na nekakšen vezni most (prehod) med dvema stavbama, kjer pristane in se ob predirnem kričanju jezno ozira proti meni. Poberem poškodovanega sokola in mu odprem nekakšno škatlo (mogoče kletko), da zleze vanjo. Skozi rešetko za trenutek vidim njegove oči, ki odsevajo toplino, zaupanje.
Scena se zamenja. Od začetka do konca displeja se po nekakšnem 3D sms-u pripelje en tovornjak z dvema prikolicama in za vsako od njiju še nekakšno skladiščno prikolico (kot cisterna?), spodaj piše nekaj podobnega kot "Boli te ku**c, postani tovornjakar!" :| :lol:
Znajdem se v tovornjaku z Zoranom. Pokrajina spominja na puščavo v Nevadi – tu in tam kak grm, v ozadju gorovje; ozke potke, ob katerih so (večje ali manjše) skale,... Model mi razlaga, da ful ni težko in da me bo naučil vozit tovornjak. Enkrat se med razlaganjem obrne proti meni in mi pravi: "Pazi zdaj... En', dva, tri..." in kot bi ujel refren (?!?), začne pet "V dolini tihi...". :lol: :lol: Potem navdušeno pritisne na gas in zapelje na neko izjemno ozko potko, ki se naenkrat začne strmo spuščat. Pot je silno nestabilna (luknje, kamenje,...), zato se premisli in odloči, da se bo raje vrnil nazaj. Prestavi v vzvratno, jaz pa se nagnem skozi okno kabine in gledam nazaj, da vidim, kaj se dogaja s tovornjakom. Opazim, da je na cesti še samo ta zadnja mala prikolica (cisterna), vse ostalo pa že preko previsa. Zoran počasi tišči zadevo nazaj in v enem momentu se predzadnja prikolica začne nevarno nagibat, a se ulovi in postavi nazaj. Ko prilezeva nazaj na cesto, si mislim: "Swaka čast, model...!"

Nocoj pa spet...

[Petek, 27.10.2006]
Brez kril se ne da letet

5:46
Z avtom se vozimo po Brilejevi. Med potjo gledam skozi okno in se čudim, kako so se stvari spremenile od takrat, ko sem še tam živel – prvi blok je izpodkopan do temeljev in čisto nagnjen, izgleda, da je od njega ostalo le še ogrodje. Peljemo se proti enemu parkirišču, kjer sem z nekom zmenjen.
Druga scena – pripeljem se na eno parkirišče (podobno tistemu pred hišo v Mislinji). Čisto na vrhu je parkiran en avto, iz katerega nekdo nekaj odvrže in se odpelje, še preden se naš avto ustavi. Zanima me, kaj je model odvrgel, zato grem pogledat. Vidim, da gre za dva poškodovana ptiča, mogoče vrabca (?). Enega ulovim in ga podržim v šalčki med dlanmi. Z zanimanjem si ogledujem puhasto kepico v rokah in se čudim, kako so ji lahko tako grdo odstranili krila – na hrbtu, kjer bi morala bit krila, so vidne precej velike brazgotine. :| Ker je malček prestrašen in zato nemiren, ga izpustim. Takoj, ko ga odložim na tla, pobegne za drugim ptičkom pod en avto. Ko počepnem ob vozilu in gledam podenj, se oba bolj pogumno vrneta, eden (tisti večji in bolj puhast) mi celo zleze nazaj v roko. :roll: Potem odidem(o).
Še ena scena – z gospodično se nekam preseliva. S seboj odneseva vse svoje stvari in pohištvo. Ko je selitev končana in so stvari na novi lokaciji že pripravljene za uporabo, enkrat sedim na tleh ob postelji, na kateri leži draga. Nekaj se pogovarjava in vmes pripomnim, da je malo neprijetno, ker je prostor večji in bova zdaj še težje gledala filme na računalniku, ker je monitor tako daleč.

Od ostalih sanj imam v spominu še vožnjo čez nekakšno močvirno področje, peljem se proti nekemu gozdičku, zato prečkam nekakšen peščen most. Še ena druga scena se konča tako, da se še z nekom usedeva na nekakšen mini-avtomobilček in se nekam odpeljeva.

Kaj praviš...?  :-\

Pa najlepejša hvala in prijeten večer!  ;D
Share A Dream... Visit DreamScape.   Natalna    Progresivna