Author Topic: Izložba  (Read 104059 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: Izložba
« Reply #30 on: December 09, 2007, 12:16:24 PM »
Zanimiva zadeva :)

Me zanima, v katero smer nas bo ponesla tale izlozba. ::) Izpostavili ste toliko zanimivih idej, da sploh ne vem tocno, kaj naj napisem :D

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #31 on: December 14, 2007, 09:55:54 PM »
"Odpiranje notranjih vrat" (E. Caddy)

14. december

Naj v tvoji zavesti vlada spoznanje, da vsaka stvar prinaša samo dobro; vsako izkustvo ti je dano zato, da bi rasel in se razvijal. Vedi, da brez neposrednega izkustva ne boš mogel razumeti ali odpreti srca soljudem, ampak boš ostal nevtralen ali celo sodil in obsojal. Izkustva, pa naj so videti še tako čudna ali huda, so ti bila dana z namenom, zato si vzemi čas in spoznaj ta namen.
Skušaj videti mojo roko v vsem, videti, da ni nič naključnega in da "dobra sreča" ne obstaja. Spoznaj, da privlačiš k sebi vse najboljše ali najslabše v življenju. Lahko so to mir, vedrina in tišina, lahko kaos in zmeda. Vse izvira znotraj, iz tvojega stanja zavesti; torej ne krivi okoliščin. Polž nosi vse svoje s seboj, celo hišico. Ti nosiš vse v sebi in odseva navzven.

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #32 on: December 15, 2007, 01:22:05 PM »
Kako lepo, nensi :)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #33 on: December 18, 2007, 10:38:47 PM »
Amfitrita vezano na tvoje vprašanje v kartah bo tole tudi kar pravi odgovor (pa še za koga verjamem, če začnem kar pri sebi...):

"Odpiranje notranjih vrat" (E. Caddy)

18. december

Prenehaj se naprezati in dopusti, da se stvari odvijajo same od sebe. Ne dopusti, da bi te omejevale in slepile skrbi, prepusti mi svoja bremena, tako da boš lahko svobodno izpolnjeval mojo voljo in boš stopal po mojih poteh. Ne morem te upoabiti, ko si ves zadrgnjen v sebi, ko zaradi dreves ne vidiš gozda. Torej se sprosti. Umiri se in premišljuj o čudežih življenja. Misli name. Odpri oči in me opazuj povsod in se zahvaljuj. Ko me lahko prepoznaš v vsem, se tvoje srce tako napolni, da se moraš zahvaliti; hvaležnost kar prekipeva in se izliva ven. <ne moreš skriti srca, polnega ljubezni in hvaležnosti, saj odseva navzven, tako da ga lahko vsi vidijo. Ko si v stanju radosti in hvaležnosti, privlačiš druge. Vsi se radi družijo z dušo, ki prekipeva od ljubezni, kajti ljubezen privlači ljubezen.

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #34 on: December 18, 2007, 10:49:09 PM »
hvala, nensi, za te besede...

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #35 on: December 26, 2007, 11:23:34 PM »
Ko se ubadamo sami s sabo imamo na razpolago prav vse možnosti, kaj iz opazovanega problema naredimo, važno je, kako se ga lotimo.
Pomembna je perspektiva. Slikovito je to razloženo v "Minuti modrosti" Anthny-ja de Mella:

Perspektiva
Učitelj je bil veselo razpoložen, učenci pa so bili vedoželjni.
Vprašali so ga, ali se je kdaj počutil potrtega.
Seveda se je.
Vendar, ali ne drži tudi, da živi v trajnem stanju sreče, so vztrajali.
Res je tako.
V čem je torej skrivnost, so hoteli vedeti.
Rekel je učitelj:"V temle: vsaka stvar je tako dobra ali tako slaba, kot človek sam misli o njej."

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #36 on: January 03, 2008, 12:07:41 PM »
Kako pa kaj napredujemo v izložbi? Kakšni novi eksponati ali je še večina v skladišču?

Sem danes naletela na zanimivo misel C.G. Junga:
"Raje sem cel, kot pa dober."

Misel spodbuja k temu, da začnimo v sebi odkrivati tudi še neodkrite, senčne, za oko na prvi pogled mogoče neprijetne lastnosti, ki jih moramo še "obrusiti", predelati, doživeti in se sprejeti.

Celota je vse: dobro + ostalo.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #37 on: January 04, 2008, 10:24:34 PM »
Meni je pa zakon misel iz knjige Artaa Paasalinne Zajčje leto:
KDORKOLI LAHKO ZAČNE NOVO ŽIVLJENJE, ČE SE ZNA ODPOVEDATI DOSEDANJEMU.

Torej vedno znova...pri vsaki stvari, zadevi, okliščini, odnosu imamo možnost izbire, samo odpovedati se moramo staremu, odsluženemu, da naredimo prostor za novo, boljše, delujoče.

Preprost stavek, misel s izjemnim sporočilom.  :D

:-*

p.s. ni žrtev, so samo prostovoljci  ;)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #38 on: January 08, 2008, 11:10:17 PM »
Januarski izziv v izložbi bi bil pa razmišljanje o tem, kako se spremeniti, če si tega želimo.

E. Caddy: Odpiranje notranjih vrat

5. januar

Si se pripravljen spremeniti?Vzemi si čas, v tišini se umiri in bodi zelo pošten do sebe.
Si zadovoljen sam s seboj? Se ti zdi, da je tvoje življenje v redu, drugi pa bi se morali spremeniti?
Če si tako naravnan, je prišel čas, da opravš temeljito spomladansko čiščenje in spremeniš svoje mišljenje, da pravzaprav pretreseš in si natančno ogledaš vse svoje življenje.
Ko boš to opravil, ne začni enostavno vsega zlagati nazaj, če nisi popolnoma prepričan, da ima velik pomen in je nujno.
Bolj ko si prazen, bolje je, saj ti tako ostane prazen prostor za nove stvari, s katerimi ga boš zapolnil.
Samo takrat, ko nimaš ničesar in se počutiš popolnoma praznega, lahko stopim vate. Ne bodi potrt, če se počutiš oropanega vsega. Pokliči me in dal ti bom kraljestvo. Ničesar ne odrekam tistim dušam, ki z resnično ponižnostjo in ljubeznijo iščejo mojo pomoč in vodstvo.

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #39 on: January 08, 2008, 11:28:37 PM »
Ko sem napisala prejšnji post sem vzela še karte, da poiščem angela, ki nam pri gornji nalogi lahko v tem mesecu najbolje pomaga.
Odgovor je bil zelo močan, karta je v loku izskočila, padla v špranjo med omaro in posteljo, tako da sem jo "reševala" celih pet minut, preden sem jo izbezala ven, premikala posteljo, pa omaro pod katero je zdrsnila...

Torej meni ta dogodek nakazuje, da naloga ki smo se jo lotili nikakor ni lahka, bo potrebno marsikaj premaknit, pa izpod preproge izbezat, prah pobrisati...

Pri tem naj vam pomaga: boginja Maat - boginja poštenosti

Te naloge se je potrebno lotiti pošteno, brez olepševanja stanja ali lastnosti, kajti le tako se lahko dokopljemo do vseh skritih kotičkov našega jaza, si jih ogledamo in se odločimo kaj bomo z njimi, jih sestavili nazaj ali podarili nazaj od koder so prišli, mogoče jih kasneje za nami na poti spoznavanja samega sebe nekdo nujno potrebuje kot svojo izkušnjo in nam bo zanje celo hvaležen.

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #40 on: January 09, 2008, 01:39:59 PM »
tu pa je toliko lepoh misli...priporočam branje od začetka teme...

lp. M
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #41 on: January 09, 2008, 02:01:01 PM »
Hvala mavrica, me veseli da ti je všeč.  :)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #42 on: January 22, 2008, 10:53:05 PM »
Ko se pogovarjamo in razčiščujemo stvari sami s sabo se mi zdi ena od težjih stvari ki jih je potrebno predelati in s katerimi se na življenjski poti neizogibno prej ali slej srečamo tudi izguba, slovo, dokončen odhod ali prenehanje zveze na kakršen koli način že.
Zakaj, zakaj ravno zdaj, zakaj spet jaz?

Tudi to je del lekcije v iskanju višjega smisla, del poti, ko se vzpenjamo na goro. Če gledamo skozi prizmo ljubezni nam je mogoče lažje razumeti zakaj.

En segment ljubezni je tudi to, da se naučimo spustiti, da spoznamo, kdaj se je potrebno posloviti. S svojimi občutki (navezanost, sebičnost, strah pred samoto...) ne ovirajmo nečesa, kar se bo mogoče izkazalo za boljše za tiste, ki jih imamo radi.

Sprejeti to, poskušati razumeti, zaželeti jim srečo na njihovi poti brez nas - dejanje, ki terja veliko poguma in zaupanja v najvišje dobro vseh vpletenih.

Ko se vihar čustev umiri, ko čas pozdravi najglobje rane, ko spet posije sonce, ko megla izgine, takrat šele običajno vidimo celotno sliko, njeno barvitost in v nje delčkih prepoznamo zakaj se je zgodilo tako, zakaj je bilo to potrebno.

V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega, kot nadaljevati svojo pot. (S. Bambaren: Delfin)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #43 on: January 25, 2008, 10:28:54 PM »
Ne začenjaj današnjega dne s črepinjami od včeraj

Včerajšnji dan, ter vsi prejšnji dnevi in leta so mimo, pokopal jih je čas.
Ne moreš jih več spremeniti!

Se je kaj razbilo in so ti ostale črepinje?
Ne vlači jih dan za dnem s seboj!
Kajti vedno znova te bodo ranile in naposled ne boš mogel več živeti.

Nekaterih črepinj se lahko znebiš, če jih položiš v božje roke.
Nekatere lahko zlepiš, če resnično odpustiš.

So pa črepinje, ki jih kljub vsej ljubezni ne moreš več sestaviti.
Pusti jih tam, kjer so.

(Rože sreče moraš saditi sam, P. Bosmans)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #44 on: January 30, 2008, 11:22:04 PM »

.... Regina je dala dobro iztočnico, ki bi jo v tej rubriki lahko uporabili na takle način:
enkrat na mesec pogledamo eno karto, pa kdor želi zavestno ta mesec dela na izboljšanju, opazovanju, zavedanju... te lastnosti pri sebi, jo postavi v svojo "izložbo".

O opažanjih, dogajanjih, zanimivostih kdor želi kaj napiše: kadarkoli vmes, na koncu... Po želji.

Za začetek/december sem vzela karte samorogov in prosila za tisto tematiko, ki je trenutno pomembna za veliko sodelujočih na našem forumu.

Believe in Yourself
See yourself doing well, and you will

Mislim da kakšna posebna razlaga ni potrebna.

......

No december in januar sta mimo. Kaj se nam je dogajalo v naši izložbi, upam da se je kakšna dilema razrešila, da ste našli novo pot, nove ideje... Mogoče se kdo celo opogumi in kaj pove na to temo.

Za februar je pa angelsko sporočilo naslednje:

Mir - zavejmo se, da notranji mir izhaja iz ljubezni.

Ljubezen je resnična in mogočna. Ljubezen je tako močna, da pomaga pregnati tudi najtršo temo, razsvetljuje nas in vse okrog nas.
Poiščimo to luč v sebi in drugih in obsijala nas bo v vsej svoji lepoti, začutili bomo, da smo varni in posebni, dragoceni.

Nadangela Chamuela lahko pokličemo kadar se želimo umiriti, osredotočiti. Je nadangel zadolžen za področje osebnega in globalnega miru, povezan tudi s srčno čakro.

Veliko veselja v iskanju ljubezni in miru.  :-*