Vcasih pogledam tudi tako: vprasanje, ki me zanima (npr. pot) - dam ven. Nato akrte premesam, jih razprostrem, mislim na vprasanje in jih zlozim po 3 krat 2. Torej tri vrstice po dve karti. Vcasih samo za potrditev, ceprav peveckrat raje ne sprasujem, ker mi ne pokaze pravilno.
Danes sem imela izpit. Polozila sem oficirja. Bi bila katera karta primernejsa za rezultat izpita? Mogoce sporocilo?
Izvlekla sem:
nesreca, neprilika 
zvestoba, denar
dar, poroka
Zacetek ni obetaven, a se mi zdi teza preostalih kart mocnejsa. Kaj pravite? Slab zacetek, dober konec? 
A so ti v tem primeru postavitve kart vse tri vrstice enako pomembne? Ker prva je očitno ne, drugi dve pa ja in ne vem kako si to razlagaš (1:2 za odgovor da). Pa prisotna križišča.. torej če prvi rok ne uspeš, drugi pa sigurno, a ne 
Kako naj si pa jaz razlagam odgovor na vprašanje, če se bo neka situacija srečno odvila zame:
MALO DENARJA DARILO POTOVANJE
Lp
Vse vrstice smatram za enako pomembne in vse enako stejem. Vseeno pa gledam kaj prevlada in kje prevlada, saj je navsezadnje pomemben konec. Drugega ne bo, ker bom v prvo nardila.
Ce se bi prikazala izguba, bi 100% padla.
Tvoja situacija se bo uspesno odvila, ceprav malo denarja pomeni tudi tezave. Na tvojem mestu bi vseeno za vprasanje obrnila vec kart, se lahko boljse vidi. Ne vem pa kak nacin uporabljas.
Punce ne svetujem vam vleči preveč kart. Poglobite se v eno. Dam napr. primer, ker je Azra rekla, da je malo denarja težave. V nekem smislu ja ... vendar je treba karto razčleniti zakaj ... in kje se lahko odpravijo in na kakšen način, kar kaže tudi naslednja karta.
No tole sam kot primer ... kaj je treba vse na eni karti gledati:
MALO DENARJAKljučne besede: komfortna cona, nezadovoljstvo, previdnost, neorganiziranost, pasivnost, strahBarva: zelena, rjava, rumenaSimboli: ogledalo, zavesa, miza, stol, denarnicaOseba: spraševalecPoklic: nezaposlenost, menjalnica, računovodstvoZdravstveni vidik: ženski reproduktivni organiČasovni vidik: počasna karta, pasivna energija
Opis karte:
Prevladujoča zelena barva v levem delu karte nam govori o precejšnjem defenzivnem obdobju v življenju spraševalca. Lahko bi začeli z ugotavljanjem preteklosti. Zelo udoben stol, ki se nam na nek način kar ponuja v obravnavo. Freudu stol simbolizira seksualno razmerje, mi pa lahko zaradi zavese v ozadju ugotovimo, da je bilo skrito ali pa da ta odnos nikoli ni prišel do izraza. Iz nadaljnega branja simbolov lahko tudi namigujemo na konfortno cono, ki jo živi spraševalec. Zaradi materialnih dobrin zanemarja svoj čustveni in seksualni svet.
»Posledica« se kaže v obliki simbolov v središčnem delu karte in v ogledalu na steni. Miza predstavlja problem dajanja in jemanja /hrana, denar itd./ Je zelo osebno področje. Predstavlja JAZ. Denarnica simbolizira žensko maternico, zaprta pa predstavlja tudi odklonilen odnos do spolnosti. Je rjave barve, ki kaže na izolacijo in ovire na tem področju, umikanje v samoto, pa tudi zavestno odrekanje. Kajti zlati novci ob njej simbolizirajo potrebo po čistosti /alkimija – zlato kot najčistejša kovina/.
Če vas ponovno spomnim na grafično delitev karte, vidimo, da se to dogaja na področju čustvenega sveta, verjetno celo na podzavestni ravni osebe. Kajti, če se dvignemo na mentalni del karte, vidimo zrcalo. Kaj nam to zrcalo simbolizira, bi mogoče najbolje razbrali iz Shakespearjevega Hamleta, ko zgrabi svojo mater, jo odpelje do zrcala in reče: »Ne ganete se od zrcala, dokler ne uzrete v njem globine svoje duše.«
Sicer ogledalo in vse odbojne površine simbolizirajo jasnost spoznanja /jasnovidnost/, v budizmu pa je to simbol razsvetljenja.
Kaj nam torej karta pripoveduje? Kje je rešitev?
Rumena barva nam na desni strani karte kaže, da se nakazuje prostor za komunikacijo.