Author Topic: ciganske karte  (Read 143290 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
Re: ciganske karte
« Reply #180 on: January 21, 2007, 07:06:09 PM »
Vcasih pogledam tudi tako: vprasanje, ki me zanima (npr. pot) - dam ven. Nato akrte premesam, jih razprostrem, mislim na vprasanje in jih zlozim po 3 krat 2. Torej tri vrstice po dve karti. Vcasih samo za potrditev, ceprav peveckrat raje ne sprasujem, ker mi ne pokaze pravilno.
Danes sem imela izpit. Polozila sem oficirja. Bi bila katera karta primernejsa za rezultat izpita? Mogoce sporocilo?

Izvlekla sem:
nesreca, neprilika  :o
zvestoba, denar
dar, poroka

Zacetek ni obetaven, a se mi zdi teza preostalih kart mocnejsa. Kaj pravite? Slab zacetek, dober konec?  ;)

A so ti v tem primeru postavitve kart vse tri vrstice enako pomembne? Ker prva je očitno ne, drugi dve pa ja in ne vem kako si to razlagaš (1:2 za odgovor da). Pa prisotna križišča.. torej če prvi rok ne uspeš, drugi pa sigurno, a ne ;)

Kako naj si pa jaz razlagam odgovor na vprašanje, če se bo neka situacija srečno odvila zame:
MALO DENARJA     DARILO     POTOVANJE

Lp

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #181 on: January 21, 2007, 07:26:34 PM »
Vcasih pogledam tudi tako: vprasanje, ki me zanima (npr. pot) - dam ven. Nato akrte premesam, jih razprostrem, mislim na vprasanje in jih zlozim po 3 krat 2. Torej tri vrstice po dve karti. Vcasih samo za potrditev, ceprav peveckrat raje ne sprasujem, ker mi ne pokaze pravilno.
Danes sem imela izpit. Polozila sem oficirja. Bi bila katera karta primernejsa za rezultat izpita? Mogoce sporocilo?

Izvlekla sem:
zvestoba, denar
dar, poroka

Zacetek ni obetaven, a se mi zdi teza preostalih kart mocnejsa. Kaj pravite? Slab zacetek, dober konec?  ;)

A so ti v tem primeru postavitve kart vse tri vrstice enako pomembne? Ker prva je očitno ne, drugi dve pa ja in ne vem kako si to razlagaš (1:2 za odgovor da). Pa prisotna križišča.. torej če prvi rok ne uspeš, drugi pa sigurno, a ne ;)

Kako naj si pa jaz razlagam odgovor na vprašanje, če se bo neka situacija srečno odvila zame:

Lp

Vse vrstice smatram za enako pomembne in vse enako stejem. Vseeno pa gledam kaj prevlada in kje prevlada, saj je navsezadnje pomemben konec. Drugega ne bo, ker bom v prvo nardila.  ;D Ce se bi prikazala izguba, bi 100% padla.
Tvoja situacija se bo uspesno odvila, ceprav malo denarja pomeni tudi tezave. Na tvojem mestu bi vseeno za vprasanje obrnila vec kart, se lahko boljse vidi. Ne vem pa kak nacin uporabljas.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #182 on: January 21, 2007, 07:34:46 PM »
aha potem pa 100% ja če so vse enako pomembe ;)

no sem potegnila še OTROK in SPOROČILO. Mislim, da sta dve dodatni dovolj.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #183 on: January 21, 2007, 07:40:44 PM »
lahko bi slo za kak nov zacetek, ki je povezan s to odlocitvijo, s tabo. Dobila bos javljeno.
Je povezano s kaksnimi financami, moras placat?
Pocakaj se na odgovor Teje in ostalih.
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #184 on: January 21, 2007, 07:51:11 PM »
gre za odnos z meni zelo drago prijateljico, s katero sva imeli en konflikt. sej vem da bo vse okej.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #185 on: January 22, 2007, 08:42:47 AM »

Izvlekla sem:
zvestoba, denar
dar, poroka

Lp

Vse vrstice smatram za enako pomembne in vse enako stejem. Vseeno pa gledam kaj prevlada in kje prevlada, saj je navsezadnje pomemben konec. Drugega ne bo, ker bom v prvo nardila.  ;D Ce se bi prikazala izguba, bi 100% padla.
Tvoja situacija se bo uspesno odvila, ceprav malo denarja pomeni tudi tezave. Na tvojem mestu bi vseeno za vprasanje obrnila vec kart, se lahko boljse vidi. Ne vem pa kak nacin uporabljas.

Punce ne svetujem vam vleči preveč kart. Poglobite se v eno. Dam napr. primer, ker je Azra rekla, da je malo denarja težave. V nekem smislu ja ... vendar je treba karto razčleniti zakaj ... in kje se lahko odpravijo in na kakšen način, kar kaže tudi naslednja karta.
No tole sam kot primer ... kaj je treba vse na eni karti gledati:

MALO DENARJAKljučne besede: komfortna cona, nezadovoljstvo, previdnost, neorganiziranost, pasivnost, strahBarva: zelena, rjava, rumenaSimboli: ogledalo, zavesa, miza, stol, denarnicaOseba: spraševalecPoklic: nezaposlenost, menjalnica, računovodstvoZdravstveni vidik: ženski reproduktivni organiČasovni vidik: počasna karta, pasivna energija

Opis karte:

Prevladujoča zelena barva v levem delu karte nam govori o precejšnjem defenzivnem obdobju v življenju spraševalca. Lahko bi začeli z ugotavljanjem preteklosti. Zelo udoben stol, ki se nam na nek način kar ponuja v obravnavo. Freudu stol simbolizira seksualno razmerje, mi pa lahko zaradi zavese v ozadju ugotovimo, da je bilo skrito ali pa da ta odnos nikoli ni prišel do izraza. Iz nadaljnega branja simbolov lahko tudi namigujemo na konfortno cono, ki jo živi spraševalec. Zaradi materialnih dobrin zanemarja svoj čustveni in seksualni svet.
»Posledica« se kaže v obliki simbolov v središčnem delu karte in v ogledalu na steni. Miza predstavlja problem dajanja in jemanja /hrana, denar itd./ Je zelo osebno področje. Predstavlja JAZ.  Denarnica simbolizira žensko maternico, zaprta pa predstavlja tudi odklonilen odnos do spolnosti. Je rjave barve, ki kaže na izolacijo in ovire na tem področju, umikanje v samoto, pa tudi zavestno odrekanje. Kajti zlati novci ob njej simbolizirajo potrebo po čistosti /alkimija – zlato kot najčistejša kovina/.
Če vas ponovno spomnim na grafično delitev karte, vidimo, da se to dogaja na področju čustvenega sveta, verjetno celo na podzavestni ravni osebe. Kajti, če se dvignemo na mentalni del karte, vidimo zrcalo. Kaj nam to zrcalo simbolizira, bi mogoče najbolje razbrali iz Shakespearjevega Hamleta, ko zgrabi svojo mater, jo odpelje do zrcala in reče: »Ne ganete se od zrcala, dokler ne uzrete v njem globine svoje duše.«
Sicer ogledalo in vse odbojne površine simbolizirajo jasnost spoznanja /jasnovidnost/, v budizmu pa je to simbol razsvetljenja.

Kaj nam torej karta pripoveduje? Kje je rešitev?
Rumena barva nam na desni strani karte kaže, da se nakazuje prostor za komunikacijo.
« Last Edit: January 22, 2007, 08:49:37 AM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #186 on: January 22, 2007, 12:42:04 PM »
Kopirano iz kartomantika:

http://www.kartomantik.com/samostojnoucenje.htm

vpogled za lazje razumevanje oz povezovanje

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #187 on: January 22, 2007, 01:11:51 PM »
Azra ... in vse, ki se ukvarjate z cigankami ... bi opisale svoj vidik karte: Malo denarja
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #188 on: January 22, 2007, 02:25:12 PM »
Karto "malo denarja" povezujem vedno drugace, odvisno od kombinacije drugih kart. Smatram jo tudi "za nekaj casa"-npr. da v povezavi z drugimi kartami vidim, da bo poteklo nekaj casa, lahko tezave, mozno tudi res v smislu denarja - da bo nekaj denarja ...

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #189 on: January 22, 2007, 09:47:32 PM »
Karto malo denarja povezujem z osebo(spraševalcem) in težavami, ki izhajajo iz nje same ali nekega odnosa, ne pa z zunanjimi težavami. Kot da se ta oseba nečesa ustraši (mogoče same sebe, lastnih reakcij, spoznanj) in zbeži iz situacije ali pa odide, ker ji to ni bilo dovolj (zato tudi raztresen denar po mizi, kot da ji ni mar zanj). Mislim, da stol kar vabi, da se oseba usede in zazre v ogledalo - resnično svojo podobo, ne pa tisto, ki jo živi. Ker je stol ravno nasproti zgleda, kot da se moraš pogovoriti sam s sabo.

To, da karta lahko ponazarja tudi prikrito seksualno razmerje sem tudi že brala, vendar nisem razumela iz česa to izhaja (Freud, stol, zavesa..) Hvala Tea za to razlago.

Torej, če prav razumem, kadar se ta karta pojavi je potrebno predvsem razčistiti sam s seboj oz. z neko osebo, če se sprašuje za medsebojni odnos.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #190 on: January 22, 2007, 10:55:49 PM »
Zelo dobro Nika. Hvala za tvoje razmišljanje. O karti bi se dalo debatirat še in še.

Ta karta govori res o razčiščevanju sam s sabo in stanjem v katerem se nahajaš. Jaz temu rada rečem konfortna cona, ko nekaj ni tako slabo, da bi se premaknil v nove situacije in si megliš oči: saj bo, treba je spremati kompromise, saj drugi tudi tako živijo ... itd. itd.....

In namesto da se vleče ne vem koliko kart ... ja za vsako vprašanje čisto dovolj samo ena. In ta se večplastno lahko razloži ...

Zato je zelo pomembno poznati simboliko. Se v samo karto poglobiti ... jo začutiti .. tako s simboli, barvami, razporeditvijo vsega kar je na njej.

Npr. miza na tej karti .... je okrogla:  vas asociacija mize spominja na kaj. Kaj se dogaja za mizo ponavadi ...

Bomo rekle še kakšno?
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #191 on: January 23, 2007, 02:39:43 AM »
Seveda bomo rekle. ;D
Zanima me kaj menite o karti Lopov-Tat.
Strah, bojazni, nesigurnost, bomo cesa okradeni (ne nujno v materialnem smislu) ...?
V povezavi z moskim ljubimcem bi smatrala tudi kot kratkotrajno afero. Ali pa, da ima neciste namene.
Zadnje dni se mi dostikrat dogaja, da povlecem Tatu in Vdovca. Meni to deluje zelo negativno - ta kombinacija. Moski z zli nameni, neiskren.

Je mozno, da ce do dolocene osebe cutis negativno energijo/antipatijo in vprasas preko kart o njej, da zaradi te negativne energije karte "spremenijo" pomen? V smislu, da tvoje misljenje vpliva, da so karte slabe, lahko pa bi bile dobre?
Npr. z osebo sem v slabem "kontaktu". Ko tisti dan obrnem karte, vidim neg. pozicije. Cez dolocen cas se z osebo dobro razumem in pogledam. Rezultat je obraten kot v prejsnjem primeru, torej dober.
Mogoce pa bi druga oseba za mene postavila isto vprasanje (v povezavi s to osebo) in bi dobila drugacen odgovor?

Sedaj bom odprla karte za eno osebo (srecanje- bo ali ne bo, kaksno bo?)

Hisa, nesreca, svecenik
Zvestoba
Bolezen, vdova, smrt

Kako smatrate?
Jaz bi rekla, da gre v prvem stadiju za dolgotrajno nesreco custvene narave-duhovne. Hiso povezujem z necim stalnim.
Zvestoba - cas razmisljanja, pomislekov, notranje obremenitve.
Smrt bi lahko pomenila konec teh negativnih situacij, obcutkov.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #192 on: January 23, 2007, 01:49:34 PM »
Tea, moram priznati, da me je razlaga Malo denarja fascinirala. Resnično lepa razlaga :).

V povabilu za tečaj je navedena knjiga. Ali lahko malo več napišeš o njej. Jaz bi jo namreč kupila :)
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #193 on: January 23, 2007, 04:52:04 PM »
Kakšna telepatija - tudi jaz sem imela zvečer v mislih da bi bilo dobro kaj rečt o karti tatu :o no, tudi nasploh o teh negativnih, mi niso najbolj jasne... Ker me zanima predvsem, kaj lahko sam storiš, da si razložiš situacijo in rešitev iz nje.

Mene tudi ta karta vedno usmerja na ljubezensko področje...kakšne trikotnike...neiskrene namene nekoga do nas ali pa naše preveliko zaupanje neiskreni osebi. Samo malo me moti, ker je na karti tat tako močno opazen - ali hoče da ga ujamemo?? A sem to jaz sama kradem nekomu nekaj, kar ni moje ali meni kdo krade?????

Eno razlago iz interneta imam, da nas lahko doleti izguba, če se pravi čas ne zavarujemo. Karta nakazuje obdobje težav in nezaupanja. Spraševalcu govori, da beži pred realnostjo, živi v iluzijah, zaupa nerealnim obljubam, besedam. Pomoje slepi samega sebe??

Offline Nika

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #194 on: January 23, 2007, 05:02:54 PM »

Sedaj bom odprla karte za eno osebo (srecanje- bo ali ne bo, kaksno bo?)

Hisa, nesreca, svecenik
Zvestoba
Bolezen, vdova, smrt

Kako smatrate?
Jaz bi rekla, da gre v prvem stadiju za dolgotrajno nesreco custvene narave-duhovne. Hiso povezujem z necim stalnim.
Zvestoba - cas razmisljanja, pomislekov, notranje obremenitve.
Smrt bi lahko pomenila konec teh negativnih situacij, obcutkov.

Med vrsticama je zvestoba kot tvoja križišča - odločanja ali se sploh želiš srečati s to osebo, ki ti očitno ne prinaša dobrih občutkov..potem karta bolezni, torej tvoje psihične obremenitve zaradi tega, vdove - to te zadržuje na mestu...ne vem ali karta smrti v takem primeru postavitve le še potencira obremenitev ali nakazuje premik na bolje - najbrž, če sama začneš drugače razmišljati o vsem tem?? Lp