Author Topic: ciganske karte  (Read 143273 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: ciganske karte
« Reply #195 on: January 23, 2007, 05:21:06 PM »
Tea, moram priznati, da me je razlaga Malo denarja fascinirala. Resnično lepa razlaga :).

V povabilu za tečaj je navedena knjiga. Ali lahko malo več napišeš o njej. Jaz bi jo namreč kupila :)

Hvala  ;D

Princes, tj. skripta, ki je sestavljena iz:

- uvod v Ciganske karte
- otvoritve
- pomen simbolike
- opis posamezne karte

Cena skripte je 15 € ali v obliki DC, ki stane 10 €
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Princes

• Mojster
« Reply #196 on: January 23, 2007, 05:36:32 PM »
Tea jaz bi skripto. Ali lahko bi šlo po pošti s povzetjem (vključno s stroški poštnine seveda)?
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #197 on: January 23, 2007, 05:38:33 PM »
Pošlji mi naslov Princes na PM, pa ti pošljem.
Hvala za naročilo in zaupanje

Tea
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #198 on: January 23, 2007, 11:17:00 PM »
http://www.kartomantik.com/samostojnoucenje/clanki/globinaciganke.htm

kartomantik.com:

TAT

Vsak človek se prej ali slej enkrat v življenju sreča s tem, da so mu kaj ukradli. Občutek ob ugotovitvi, da nam nekaj manjka, je nelagoden, poln srda in mnogokrat sovraštva do človeka, ki nam je stvar ukradel. Sedaj imate priložnost spoznati tega človeka prav v trenutku, ko krade nekomu drugemu. Zasačili ste ga pri dejanju, pravkar odhaja, pravkar je na temu, da zaključi svoje dejanje in izgine v noč. Ste prepoznali osebo na karti? Če dobro pogledate, je del obraza rahlo viden. Kdo ve, kaj je tokrat ukradel? Zakaj je cela karta v zelenih odtenkih, ko pa vemo, da je zelena barva barva umirjenja, barva sprostitve? Ali ne spominjajo barve tudi na karto Smrti? Kako povezavo imata ti dve karti? Morda je razlika le v temu, da je smrt poštena in odkrita s svojimi nameni, tat pa ne? Zakaj gre tat skozi vrata ven? Tatovi hodijo vedno skozi okno, da jih kdo ne preseneti. In koliko je črne barve na karti? Je res tat slaba oseba? Krade iz potrebe ali iz prestiža? Je morda kleptoman? Tla so lesena, zato morajo škripati. Kaj ga nihče ne sliši, da je vdrl v hišo in nabral svoj plen? Kaj pa, če je domač v hiši in odnaša svojim družinskim članom? Poglejte vrata in okno in veličino primerjajte s človekom – tatom na sliki. Ali ni okno malo preveliko in vrata malo premajhna za njegovo veličino in ne vrata ne okno nista navadna. Okno ni eno okno, ampak sta dve okni, vrata pa so nenormalno oblikovana. Morda to pomeni iluzijo prostora? Morda je tat kradel v namišljenem prostoru, ali pa je prostor namenoma tako namestil? Je morda to past za tatu? Ali tat sploh lahko zapusti prostor? Če potegnete črti po navidezni diagonali, dobite presečišče prav na srcu človeka. Zanimivo. Enako presečišče dobite pri karti ljubezni. Sta morda ti dve karti popolno nasprotje v namenih? Sta ti dve karti začetek in konec zgodbe?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #199 on: January 24, 2007, 08:00:23 AM »
Moje razmišljanje ob karti Tat

Tatu si lahko simbolno predstavljamo ne samo kot osebo, ki nam krade, pač pa tudi nekoga, ki mu ne zaupamo. Že sama karta deluje zelo temačno. Po drugi strani pa lahko karto razlagamo tudi tako, da vidimo spraševalca samega v begu pred samim seboj. Njegova pozicija je obrnjena v levo, vrata pa simbolizirajo prehod v drugo obliko, v našem primeru v preteklost. Torej pot nazaj v preteklost. Najprej se moramo vprašati, če se naš spraševalec tega stanja sploh zaveda, kajti oblečen je v črno, pokrit s kapo, culo nosi v predelu čustvenega življenja, kar nas navaja na strah pred sedanjostjo in prihodnostjo. To bi bila najbolj logična razlaga, če pogledamo tudi tla, ki simbolizirajo zaskrbljenost zaradi pomanjkanja varnosti. Na desni strani vidimo okno, ki je dosti večje od vrat. Torej izhod obstaja. Treba je le razmisliti kam vodi ena ali druga pot in premagati strahove.

Predvsem pogljete tudi obliko cule, ki jo ima v roki. Je to tumor, so to težave, ki jih nosi..... Ali nosimo breme nekoga drugega? Ali naše breme /potlačitveni sindrom/ .. ki ga ne moremo odvreči?

Razmislite

Pa še nekaj. Karte se učijo tako, da jih eno po eno dobro proučimo. Sami moramo začutit, kaj karta pripoveduje. Ne se bat, da bo vaša razlaga dala napačen odgovor.
Nekaj usmeritev, ki je napisanih je samo en majhen delček razmišljanja o posamezni karti.

Nujno je treba delat študijo o pomenu kart. Vsak dan se potegne ena karta, se dobro prouči in se zapisuje vplive, dogodke ...

www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #200 on: January 24, 2007, 11:56:24 PM »
Zanima me, ce je tudi mozen taksen nacin vpogleda v karte oz vprasanje: premesas karte, jih razprostis, si zamislis vprasanje in izvleces SAMO ENO karto. Je dovolj za odgovor?
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline bilka

• Mojster
« Reply #201 on: January 25, 2007, 07:28:22 AM »
Vcasih pogledam tudi tako: vprasanje, ki me zanima (npr. pot) - dam ven. Nato akrte premesam, jih razprostrem, mislim na vprasanje in jih zlozim po 3 krat 2. Torej tri vrstice po dve karti. Vcasih samo za potrditev, ceprav peveckrat raje ne sprasujem, ker mi ne pokaze pravilno.
Danes sem imela izpit. Polozila sem oficirja. Bi bila katera karta primernejsa za rezultat izpita? Mogoce sporocilo?

Izvlekla sem:
nesreca, neprilika  :o
zvestoba, denar
dar, poroka

Zacetek ni obetaven, a se mi zdi teza preostalih kart mocnejsa. Kaj pravite? Slab zacetek, dober konec?  ;)

A so ti v tem primeru postavitve kart vse tri vrstice enako pomembne? Ker prva je očitno ne, drugi dve pa ja in ne vem kako si to razlagaš (1:2 za odgovor da). Pa prisotna križišča.. torej če prvi rok ne uspeš, drugi pa sigurno, a ne ;)

Kako naj si pa jaz razlagam odgovor na vprašanje, če se bo neka situacija srečno odvila zame:
MALO DENARJA     DARILO     POTOVANJE

Lp

Vse vrstice smatram za enako pomembne in vse enako stejem. Vseeno pa gledam kaj prevlada in kje prevlada, saj je navsezadnje pomemben konec. Drugega ne bo, ker bom v prvo nardila.  ;D Ce se bi prikazala izguba, bi 100% padla.
Tvoja situacija se bo uspesno odvila, ceprav malo denarja pomeni tudi tezave. Na tvojem mestu bi vseeno za vprasanje obrnila vec kart, se lahko boljse vidi. Ne vem pa kak nacin uporabljas.

Punce ne svetujem vam vleči preveč kart. Poglobite se v eno. Dam napr. primer, ker je Azra rekla, da je malo denarja težave. V nekem smislu ja ... vendar je treba karto razčleniti zakaj ... in kje se lahko odpravijo in na kakšen način, kar kaže tudi naslednja karta.
No tole sam kot primer ... kaj je treba vse na eni karti gledati:

MALO DENARJAKljučne besede: komfortna cona, nezadovoljstvo, previdnost, neorganiziranost, pasivnost, strahBarva: zelena, rjava, rumenaSimboli: ogledalo, zavesa, miza, stol, denarnicaOseba: spraševalecPoklic: nezaposlenost, menjalnica, računovodstvoZdravstveni vidik: ženski reproduktivni organiČasovni vidik: počasna karta, pasivna energija

Opis karte:

Prevladujoča zelena barva v levem delu karte nam govori o precejšnjem defenzivnem obdobju v življenju spraševalca. Lahko bi začeli z ugotavljanjem preteklosti. Zelo udoben stol, ki se nam na nek način kar ponuja v obravnavo. Freudu stol simbolizira seksualno razmerje, mi pa lahko zaradi zavese v ozadju ugotovimo, da je bilo skrito ali pa da ta odnos nikoli ni prišel do izraza. Iz nadaljnega branja simbolov lahko tudi namigujemo na konfortno cono, ki jo živi spraševalec. Zaradi materialnih dobrin zanemarja svoj čustveni in seksualni svet.
»Posledica« se kaže v obliki simbolov v središčnem delu karte in v ogledalu na steni. Miza predstavlja problem dajanja in jemanja /hrana, denar itd./ Je zelo osebno področje. Predstavlja JAZ.  Denarnica simbolizira žensko maternico, zaprta pa predstavlja tudi odklonilen odnos do spolnosti. Je rjave barve, ki kaže na izolacijo in ovire na tem področju, umikanje v samoto, pa tudi zavestno odrekanje. Kajti zlati novci ob njej simbolizirajo potrebo po čistosti /alkimija – zlato kot najčistejša kovina/.
Če vas ponovno spomnim na grafično delitev karte, vidimo, da se to dogaja na področju čustvenega sveta, verjetno celo na podzavestni ravni osebe. Kajti, če se dvignemo na mentalni del karte, vidimo zrcalo. Kaj nam to zrcalo simbolizira, bi mogoče najbolje razbrali iz Shakespearjevega Hamleta, ko zgrabi svojo mater, jo odpelje do zrcala in reče: »Ne ganete se od zrcala, dokler ne uzrete v njem globine svoje duše.«
Sicer ogledalo in vse odbojne površine simbolizirajo jasnost spoznanja /jasnovidnost/, v budizmu pa je to simbol razsvetljenja.

Kaj nam torej karta pripoveduje? Kje je rešitev?
Rumena barva nam na desni strani karte kaže, da se nakazuje prostor za komunikacijo.

ja res dobra razlaga te karte. kaj pa pomeni, če je ob tej karti oficir?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #202 on: January 25, 2007, 08:33:58 AM »
Zanima me, ce je tudi mozen taksen nacin vpogleda v karte oz vprasanje: premesas karte, jih razprostis, si zamislis vprasanje in izvleces SAMO ENO karto. Je dovolj za odgovor?

Dovolj Azra .... v večini primerov
www.Astro-Star.net

Offline bilka

• Mojster
« Reply #203 on: January 30, 2007, 01:28:56 PM »
mi lahko nekdo prosim vseeno pove, kaj pomeni, če je ob karti malo denarja uradnik ali pa oficir?

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #204 on: January 31, 2007, 01:16:02 PM »
mi lahko nekdo prosim vseeno pove, kaj pomeni, če je ob karti malo denarja uradnik ali pa oficir?

jaz bi rekla, da gre za uradno zadevo. morda celo kaksno dediscino ali pa, da bos dobila denar preko poslovne strani.
odvisno je kaj si vprasala.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #205 on: January 31, 2007, 01:24:57 PM »

Ce pri vprasanju izvlecem karto pisma, naj se eno? Da vidim kaksen bo odgovor?

Offline bilka

• Mojster
« Reply #206 on: January 31, 2007, 01:34:46 PM »

jaz bi rekla, da gre za uradno zadevo. morda celo kaksno dediscino ali pa, da bos dobila denar preko poslovne strani.

v bistvu gre za splošno vprašanje za mesec marec - kaj mi prinaša

Offline zaspana

• Novinec
  • *
    • Turistična agencija Kam pa Kam
« Reply #207 on: January 31, 2007, 06:41:47 PM »
pozdrav,

ponudila se mi je ena sluzba, pa me zanima kako mi kaj kaze v tej sluzbi..... ali mi bo vsec, se bom razumela s sodelavci in kaksne so moznosti osebnega napredka in sluzbenega v tem podjetju?

Zelo si zelim menjati sluzbo, ceprav mi po eni strani v tej niti ni tako hudo - v bistvu mi ni, samo navelicala sem se delati v tej stroki.

za odgovor se ze v naprej najlepse zahvaljujem :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #208 on: February 03, 2007, 07:33:57 PM »

Ce pri vprasanju izvlecem karto pisma, naj se eno? Da vidim kaksen bo odgovor?

Že sama karta ti je dala odgovor
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #209 on: February 03, 2007, 07:34:59 PM »

v bistvu gre za splošno vprašanje za mesec marec - kaj mi prinaša

no potem gre za veliko dela in urejanje uradnih zadev, ki pa ti ne bodo preveč dišale. Bolj obveznost kot veselje zate.
« Last Edit: February 03, 2007, 07:37:27 PM by Tea »
www.Astro-Star.net