Author Topic: Natalne karte članov foruma - osmi del  (Read 130629 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Natalne karte članov foruma - osmi del
« Reply #300 on: September 11, 2019, 12:58:17 PM »
Pika, ojoooojjjjj :'( >:D >:D
No, že sama luna v škorpijonu zna v nizkih vibracijah imeti pač negativne škorpijonske lastnosti, katere si že sama navedla.
Vladar te lune je retro pluton v levu, ki ima tudi tendenco po moči, oblasti za vsako ceno.
Ta retro pluton je v konj. s saturnom in marsom in vsi skupj delajo kvadrat na vozla...
Pluton konj saturn konj mars, oseba, ki težko popusti, se oklepa svojega, je lahko tudi nasilna...
Ta aspekt imajo ljudje, ki sicer v življenju lahko v resnici veiko pretrpijo in preživijo težke situacije...
Aspekt pluton saturn imamo tudi sedaj, to je aspekt "umiranja" starega...
In še j. vozel v škorpijonu ter kiron v škorpijonu, vse to v 5. hiši, če je seveda ura prava.
Seveda je znamenje škorpijon lahko zelo pozitivno, tako kot pač vsako znamenje, v kolikor je oseba na višjem nivoju zavedanja. Sicer se oseba lahko poslužuje manipulacij, je ljubosumna, posesivna, pasivno agresivna, žrtev...Pri plutonu je vedno potrebno imeti v mislih, da gre tukaj za borbo moči. Kdo bo koga? In če smo na eni strani kovanca, torej da se počutimo, da imamo moč, da obvaldujemo situacijo, da imamo nadzor, kontrolo, potem je na drugi strani kovanca nemoč, žrtev....
Težko bi samo na podlagi tega že vnaprej rekla, da je nekdo tako zelo manipulativen, so pa tendence, v kolikor se skozi življenje ne transformira, preobraža...
Pri plutonskih,škorpijonskih zadevah, je potrebno spuščanje, opuščanje starega, staro mora umreti in se iz tega roditi novo...tako ob vasekm prerojevanju postajamo v življenju močnešji, bolj avtentični...
Pri škorpijonskih, plutonskih osebah je tudi problematika pokazati samega sebe kdo je v resnici, dostikrat niti sami sebi ne priznajo temnih plati, ki jih nosijo v sebi...
Pri takšnih osebah je potrebno postaviti jasno mejo in se distancirati, nič drugega ne pomaga....ne bo razumela, ti se boš pa izčrpala...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #301 on: September 11, 2019, 03:17:38 PM »
Pika, ojoooojjjjj :'( >:D >:D
No, že sama luna v škorpijonu zna v nizkih vibracijah imeti pač negativne škorpijonske lastnosti, katere si že sama navedla.
Vladar te lune je retro pluton v levu, ki ima tudi tendenco po moči, oblasti za vsako ceno.
Ta retro pluton je v konj. s saturnom in marsom in vsi skupj delajo kvadrat na vozla...
Pluton konj saturn konj mars, oseba, ki težko popusti, se oklepa svojega, je lahko tudi nasilna...
Ta aspekt imajo ljudje, ki sicer v življenju lahko v resnici veiko pretrpijo in preživijo težke situacije...
Aspekt pluton saturn imamo tudi sedaj, to je aspekt "umiranja" starega...
In še j. vozel v škorpijonu ter kiron v škorpijonu, vse to v 5. hiši, če je seveda ura prava.
Seveda je znamenje škorpijon lahko zelo pozitivno, tako kot pač vsako znamenje, v kolikor je oseba na višjem nivoju zavedanja. Sicer se oseba lahko poslužuje manipulacij, je ljubosumna, posesivna, pasivno agresivna, žrtev...Pri plutonu je vedno potrebno imeti v mislih, da gre tukaj za borbo moči. Kdo bo koga? In če smo na eni strani kovanca, torej da se počutimo, da imamo moč, da obvaldujemo situacijo, da imamo nadzor, kontrolo, potem je na drugi strani kovanca nemoč, žrtev....
Težko bi samo na podlagi tega že vnaprej rekla, da je nekdo tako zelo manipulativen, so pa tendence, v kolikor se skozi življenje ne transformira, preobraža...
Pri plutonskih,škorpijonskih zadevah, je potrebno spuščanje, opuščanje starega, staro mora umreti in se iz tega roditi novo...tako ob vasekm prerojevanju postajamo v življenju močnešji, bolj avtentični...
Pri škorpijonskih, plutonskih osebah je tudi problematika pokazati samega sebe kdo je v resnici, dostikrat niti sami sebi ne priznajo temnih plati, ki jih nosijo v sebi...
Pri takšnih osebah je potrebno postaviti jasno mejo in se distancirati, nič drugega ne pomaga....ne bo razumela, ti se boš pa izčrpala...

Hvala, Sanjalka.
Ja, si dobro napisala.
K sreči sem taščo dala na distanco v trenutku, ko sem jo prvič zagledala in to od daleč.
Srh me je spreletel in v meni je zakričalo, naj v trenutku vklopim vse senzorje.
Izraz na njenem obrazu in telesna mimika so izražali vse, kar sem potem z leti še spoznala.
Verjetno me je ta občutek groze obvaroval pred marsičem. Najbolj me je izčrpavalo to, da nisem mogla sprejeti situacije, da sem si uspela v lajf navleči take osebnosti. S tem sem bila stalno obremenjena in nisem se mogla "potolažiti", držala sem se stran, komunicirala samo najnujnejše... in tako je še danes.
Možu se hudo pozna, da je odraščal ob taki materi, tudi njegov razvoj je bremzala in mož ima danes na nekaterih področjih ogromen hendikep.

Marsikaj pretrpela...
Ja, otroštva ni imela lepega, pri njej se tudi Neptun v 4. hiši manifestira v svoji najnižji obliki.
Oba starša alkoholika in od tega tudi umrla, tudi njena mati manipulativna, oče odšel, dom zmeden, nekaj so živeli v Slo, nekaj v tujini, dom so jim odvzeli "ta rdeči", ... polsestre, polbratje, prikrita zgodovina, laži oz. pretvarjanje, da si nekaj, kar nisi, da pač navzven izgleda, življenje ob jezeru.

Da bi bila karkoli pripravljena opustiti, se preobraziti... ni govora. Rajši resnico prikrojiti, se napihniti in druge prikazati v nižji luči, kot pa poskrbeti za svoj razvoj.
Važno je, kako izpadeš in ne, kar si.
Celo na račun lastnega sina. Kadar me je skušala prepričevati, da sem jaz kriva (!!) za njegovo čudno delovanje in sem to mirno zavračala z dejstvi (ji navedla par primerov, za katere sem vedela in so bili iz življenja pred mano) in je videla, da ne bo dosegla kaj dosti, je začela igrati žrtev in prati sebe, na koncu pa celo stopila na mojo stran in skušala sebe povzdigovati in trditi, ta sin tega že nima po njej in sploh ne kapira, po komu je tak.
Jao. Ful podatek, ki bo res vsem pomagal. Debilno.
Skratka, nikoli se nisem povezala s to familijo, tudi z mojimi starši so se videli mogoče petkrat vsega skupaj, ker dejansko en z drugim nimajo kaj početi.

Ima tudi dobre lastnosti, vsekakor, tako da so kontakti vedno bili s tem v zvezi, je pa danes vseeno tako, da hči, čeprav jo ima rada, kaj dosti k njej ne hodi. Jaz pa samo za praznike.

Bi še dodala...
V bistvu sem prebrala v zvezi s stopinjami... Stopinja "nič" pomeni lahko na področju, ki ga predstavlja znamenje, neizkušenost, nezrelost.
Ker gre za Škorpijona in Luno, sem zato sklepala, da gre tukaj za čustveno nezrelost.
Drugače pa ta stopinja, najbrž, če je zavest višja, lahko pomeni tudi zelo pozitivno stvar, nekega začetnika nečesa.
« Last Edit: September 11, 2019, 03:32:03 PM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #302 on: September 11, 2019, 04:56:20 PM »
Si dobro opisala NOM.
Sama se nisem nikoli astrologije lotila na siroko, ampak bolj v globino, psiholosko.
Tako tudi stopinj nisem nikoli resno preucevala.
V kolikor gre za zacetno stopinjo, bi rekla, da je podobna ovnu, zacetnik, pionir necesa novega.
In ja oven je lahko v svoji zagnanosti zelo nezrel, otrocji, lahko pa je odlicen vodja, pobudnik, bojevnik, pionir....
Z osebo je treba opraviti kar nekaj razgovorov, da lahko naredis dobro psiholosko astrolosko analizo, pa se ta je odvisna tudi od stopnje zavesti tega astrologa...
Eno je matematika, drugo je zavest osebe in zavest astrologa.
Zato sama ne delam pisnih analiz brez pogovora s stranko.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #303 on: September 12, 2019, 10:22:00 AM »
Takoj, ko bom za računalnikom, pokomentiram...
Zdajle sem pa pri frizerju.  :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #304 on: September 12, 2019, 11:20:13 AM »

:o ;D
Se ena... ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #305 on: September 12, 2019, 12:23:51 PM »

Se ena... ;)

:laugh:
Ostrižena na obratno kot do zdaj že 20 let. :D

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #306 on: September 12, 2019, 12:29:02 PM »
Čutim, da bo ta nova frizura zelo pozitivno vplivala nate in tvojo samozavest. Krasno.👍😃

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #307 on: September 12, 2019, 12:32:11 PM »
Čutim, da bo ta nova frizura zelo pozitivno vplivala nate in tvojo samozavest. Krasno.👍😃

O hvala, lumpi. :D
Saj sem si res všeč.
Je pa kar konkretna sprememba.
Prej sem imela visoko čelo, zdaj imam pa visok tilnik. ;D

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #308 on: September 12, 2019, 12:58:05 PM »
Dobro je, da si jo sprejela, vrat pa je lep in zapeljiv del ženskega telesa. Marsikdo bo to opazil. 🌞

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #309 on: September 12, 2019, 01:01:22 PM »
Dobro je, da si jo sprejela, vrat pa je lep in zapeljiv del ženskega telesa. Marsikdo bo to opazil. 🌞

Oooo, a mi bodo moški viseli za vratom? Hihi

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #310 on: September 12, 2019, 02:43:21 PM »
Si dobro opisala NOM.
Sama se nisem nikoli astrologije lotila na siroko, ampak bolj v globino, psiholosko.
V kolikor gre za zacetno stopinjo, bi rekla, da je podobna ovnu, zacetnik, pionir necesa novega.
In ja oven je lahko v svoji zagnanosti zelo nezrel, otrocji, lahko pa je odlicen vodja, pobudnik, bojevnik, pionir....
Z osebo je treba opraviti kar nekaj razgovorov, da lahko naredis dobro psiholosko astrolosko analizo, pa se ta je odvisna tudi od stopnje zavesti tega astrologa...

Evo, za tipkovnico. :D
Bilo je tako, da sem izvedela za uro rojstva in potem takoj pogledala v karto, seveda z idejo v glavi, da poiščem, če kje ven seka ta zabetonirana in trmoglava omejenost, tako mentalna kot čustvena.
Sem bila prav presenečena, ker se mi karta z vsemi temi magičnimi pravokotniki in zmaji sploh ni zdela tako slaba, potem mi je pa padla v oči ta zatežena Luna v Škorpijonu in stopinja  0, pa še vladarica AC.
Ne preseneča me, na primer, da prevladuje fiksna kvaliteta, ki v tem primeru verjetno pripomore k temu mulastemu trmoglavljenju, ki gre v to skrajnost, da je razvoj osebe zamrznil v času zgodnjega otroštva in še vedno cepeta zaradi iste igrače, ki ji je bila odvzeta (po krivici ali ne).
Iskala sem, kaj bi lahko nakazovalo na poškodbe možganov, hudo čustveno travmo iz otroštva ali kaj podobnega.

No, sama v tem primeru nisem pomislila na NOM, ker gre predvsem za hudo zakompleksano osebo, ki skuša na vsak način prikriti svoje pomanjkljivosti in je na smrt užaljena, ker ji to ne uspeva.
Mislim tudi, da pri njej brez mučeništva niti ne bi šlo. Če bi ji zmanjkalo materiala za jamranje, ne bi imela v življenju česa početi. Takrat bi padla v tako hudo depresijo, da bi bilo konec z njo.
Tako sem se odločila, da ji bom pustila veselje do žalosti. Tako imamo vsi nekaj od tega.

Sem pri frizerju mlela še marsikaj, potem pa pozabila.  :laugh:
Sem tudi primerjala ta stelij v Levu, ima ga namreč tudi moja mama, ki ima bistveno težjo karto od tašče in ja, nikakor ni brez napak in je zelo očitno prisotna tudi omenjena težnja po moči, ampak s to velikansko razliko, da se je moja mama vse življenje razvijala, tudi izobraževala in sploh spremenila pri sebi skozi življenje marsikaj, prišla do prenekaterih spoznanj o sebi.
Nikoli ji ni dolgčas, moji tašči pa kronično.
« Last Edit: September 12, 2019, 03:00:35 PM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #311 on: September 12, 2019, 03:49:32 PM »

Se ena... ;)

Jaz pa z novo barvo las ;D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #312 on: September 12, 2019, 03:53:15 PM »

Se ena... ;)

Jaz pa z novo barvo las ;D

O super! ;D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #313 on: September 12, 2019, 04:03:17 PM »
Si dobro opisala NOM.

Evo, za tipkovnico. :D
Bilo je tako, da sem izvedela za uro rojstva in potem takoj pogledala v karto, seveda z idejo v glavi, da poiščem, če kje ven seka ta zabetonirana in trmoglava omejenost, tako mentalna kot čustvena.
Sem bila prav presenečena, ker se mi karta z vsemi temi magičnimi pravokotniki in zmaji sploh ni zdela tako slaba, potem mi je pa padla v oči ta zatežena Luna v Škorpijonu in stopinja  0, pa še vladarica AC.
Ne preseneča me, na primer, da prevladuje fiksna kvaliteta, ki v tem primeru verjetno pripomore k temu mulastemu trmoglavljenju, ki gre v to skrajnost, da je razvoj osebe zamrznil v času zgodnjega otroštva in še vedno cepeta zaradi iste igrače, ki ji je bila odvzeta (po krivici ali ne).
Iskala sem, kaj bi lahko nakazovalo na poškodbe možganov, hudo čustveno travmo iz otroštva ali kaj podobnega.

No, sama v tem primeru nisem pomislila na NOM, ker gre predvsem za hudo zakompleksano osebo, ki skuša na vsak način prikriti svoje pomanjkljivosti in je na smrt užaljena, ker ji to ne uspeva.
Mislim tudi, da pri njej brez mučeništva niti ne bi šlo. Če bi ji zmanjkalo materiala za jamranje, ne bi imela v življenju česa početi. Takrat bi padla v tako hudo depresijo, da bi bilo konec z njo.
Tako sem se odločila, da ji bom pustila veselje do žalosti. Tako imamo vsi nekaj od tega.

Sem pri frizerju mlela še marsikaj, potem pa pozabila.  :laugh:
Sem tudi primerjala ta stelij v Levu, ima ga namreč tudi moja mama, ki ima bistveno težjo karto od tašče in ja, nikakor ni brez napak in je zelo očitno prisotna tudi omenjena težnja po moči, ampak s to velikansko razliko, da se je moja mama vse življenje razvijala, tudi izobraževala in sploh spremenila pri sebi skozi življenje marsikaj, prišla do prenekaterih spoznanj o sebi.
Nikoli ji ni dolgčas, moji tašči pa kronično.

Ponovno potrjena teza, da “tezka” karta, beri veliko napetostnih aspektov, pripomore k osebnostnemu razvoju posameznika, oz ga zivljenje sili, da nekaj spremeni ali vsaj sprejme pri sebi...
“Lazje” karte pa navadno pripomorejo k lenobi oz nespreminjanju samega sebe...
To je seveda spet posploseno....a nek splosni pokazatelj vseeno je.
Fiksna znamenja tudi kazejo na nefleksibilnost posameznika, lahko tudi trdoglavost, rigidnost...
Ampak to so negativno izrazene lastnosti fiksnih znamenj.
Ima pa tvoja tasca vecino planetov v moskem znamenju, vprasanje kako sploh je sebe dozivljala kot zensko...
Gre tudi za notranji konflikt med poudarjeno notranjo mosko energijo ter zunanjo telesno zensko obliko.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #314 on: September 16, 2019, 09:05:56 AM »
Sanjalka, upam, da si zadovoljna z novo frizuro.  :D
Jaz se v svojem "gobjem pažu" zelo fajn počutim. Samo občasno me malo zazebe v vrat.

Da pokomentiram še zadnji zapis.
Občutek ženske, doživljanje sebe kot ženske... ja, bi rekla, da so tukaj težave.
To opažam tudi pri svoji mami.
Ima pa podobno karto tudi Hillary Clinton.  :laugh: Kar se tiče tega stelija  :PL :Sa :Ma:Le, ja, težnja po moči. Ta stelij ima itak cela generacija.
Moja mama ima sicer močan stelij osebnih planetov v  :Sk, ki je žensko znamenje, ampak je stelij v intenzivnem kvadratu s tistimi mučitelji v  :Le, tako da se pošteno kregata med sabo močan ženski in močan moški znak.
Res težka karta, ampak ja, kot si omenila... ni ji lahko sami s sabo živet, ampak je napredovala.
Sem razmišljala v tem pogledu tudi o sebi. Res nimam lahke karte, ampak glede na vse rezultate ne morem reči, da je moja karta slaba, prej obratno. Se je zmanifestiralo ogromno stvari več kot pozitivno.