Pika, ojoooojjjjj

No, že sama luna v škorpijonu zna v nizkih vibracijah imeti pač negativne škorpijonske lastnosti, katere si že sama navedla.
Vladar te lune je retro pluton v levu, ki ima tudi tendenco po moči, oblasti za vsako ceno.
Ta retro pluton je v konj. s saturnom in marsom in vsi skupj delajo kvadrat na vozla...
Pluton konj saturn konj mars, oseba, ki težko popusti, se oklepa svojega, je lahko tudi nasilna...
Ta aspekt imajo ljudje, ki sicer v življenju lahko v resnici veiko pretrpijo in preživijo težke situacije...
Aspekt pluton saturn imamo tudi sedaj, to je aspekt "umiranja" starega...
In še j. vozel v škorpijonu ter kiron v škorpijonu, vse to v 5. hiši, če je seveda ura prava.
Seveda je znamenje škorpijon lahko zelo pozitivno, tako kot pač vsako znamenje, v kolikor je oseba na višjem nivoju zavedanja. Sicer se oseba lahko poslužuje manipulacij, je ljubosumna, posesivna, pasivno agresivna, žrtev...Pri plutonu je vedno potrebno imeti v mislih, da gre tukaj za borbo moči. Kdo bo koga? In če smo na eni strani kovanca, torej da se počutimo, da imamo moč, da obvaldujemo situacijo, da imamo nadzor, kontrolo, potem je na drugi strani kovanca nemoč, žrtev....
Težko bi samo na podlagi tega že vnaprej rekla, da je nekdo tako zelo manipulativen, so pa tendence, v kolikor se skozi življenje ne transformira, preobraža...
Pri plutonskih,škorpijonskih zadevah, je potrebno spuščanje, opuščanje starega, staro mora umreti in se iz tega roditi novo...tako ob vasekm prerojevanju postajamo v življenju močnešji, bolj avtentični...
Pri škorpijonskih, plutonskih osebah je tudi problematika pokazati samega sebe kdo je v resnici, dostikrat niti sami sebi ne priznajo temnih plati, ki jih nosijo v sebi...
Pri takšnih osebah je potrebno postaviti jasno mejo in se distancirati, nič drugega ne pomaga....ne bo razumela, ti se boš pa izčrpala...
Hvala, Sanjalka.
Ja, si dobro napisala.
K sreči sem taščo dala na distanco v trenutku, ko sem jo prvič zagledala in to od daleč.
Srh me je spreletel in v meni je zakričalo, naj v trenutku vklopim vse senzorje.
Izraz na njenem obrazu in telesna mimika so izražali vse, kar sem potem z leti še spoznala.
Verjetno me je ta občutek groze obvaroval pred marsičem. Najbolj me je izčrpavalo to, da nisem mogla sprejeti situacije, da sem si uspela v lajf navleči take osebnosti. S tem sem bila stalno obremenjena in nisem se mogla "potolažiti", držala sem se stran, komunicirala samo najnujnejše... in tako je še danes.
Možu se hudo pozna, da je odraščal ob taki materi, tudi njegov razvoj je bremzala in mož ima danes na nekaterih področjih ogromen hendikep.
Marsikaj pretrpela...
Ja, otroštva ni imela lepega, pri njej se tudi Neptun v 4. hiši manifestira v svoji najnižji obliki.
Oba starša alkoholika in od tega tudi umrla, tudi njena mati manipulativna, oče odšel, dom zmeden, nekaj so živeli v Slo, nekaj v tujini, dom so jim odvzeli "ta rdeči", ... polsestre, polbratje, prikrita zgodovina, laži oz. pretvarjanje, da si nekaj, kar nisi, da pač navzven izgleda, življenje ob jezeru.
Da bi bila karkoli pripravljena opustiti, se preobraziti... ni govora. Rajši resnico prikrojiti, se napihniti in druge prikazati v nižji luči, kot pa poskrbeti za svoj razvoj.
Važno je, kako izpadeš in ne, kar si.
Celo na račun lastnega sina. Kadar me je skušala prepričevati, da sem jaz kriva (!!) za njegovo čudno delovanje in sem to mirno zavračala z dejstvi (ji navedla par primerov, za katere sem vedela in so bili iz življenja pred mano) in je videla, da ne bo dosegla kaj dosti, je začela igrati žrtev in prati sebe, na koncu pa celo stopila na mojo stran in skušala sebe povzdigovati in trditi, ta sin tega že nima po njej in sploh ne kapira, po komu je tak.
Jao. Ful podatek, ki bo res vsem pomagal. Debilno.
Skratka, nikoli se nisem povezala s to familijo, tudi z mojimi starši so se videli mogoče petkrat vsega skupaj, ker dejansko en z drugim nimajo kaj početi.
Ima tudi dobre lastnosti, vsekakor, tako da so kontakti vedno bili s tem v zvezi, je pa danes vseeno tako, da hči, čeprav jo ima rada, kaj dosti k njej ne hodi. Jaz pa samo za praznike.
Bi še dodala...
V bistvu sem prebrala v zvezi s stopinjami... Stopinja "nič" pomeni lahko na področju, ki ga predstavlja znamenje, neizkušenost, nezrelost.
Ker gre za Škorpijona in Luno, sem zato sklepala, da gre tukaj za čustveno nezrelost.
Drugače pa ta stopinja, najbrž, če je zavest višja, lahko pomeni tudi zelo pozitivno stvar, nekega začetnika nečesa.