Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #210 on: August 29, 2017, 09:33:20 AM »
Jp jp  ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #211 on: August 29, 2017, 09:35:37 AM »
Mogoče še to, v pravljicah se na koncu vedno pojavi princ, ki princesko obudi iz sanj oz jo reši grozne mačehe...kar spet govori, da mora ženska obuditi svojega animusa (sprejeti poljub princa), da se lahko premakne iz vloge žrtve in zaživi srečno življenje ;)
Srečno življenje je celostno in ne vloga žrtve, se pravi združenje anime in animusa.
Žal si pravljice marsikdo razlaga narobe in si misli, da bo prišel nek zunanji princ, ki bo princesko odrešil, vendar ta princ je naš notranji animus :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #212 on: August 29, 2017, 09:57:11 AM »
Pogosto sanjam, da se zbudim v občutku, da se mi razliva črevo. Gre pa samo za mravljince, ne resnično bolečino ali tega, da dejansko vidim organe, ampak neko mezenje ...

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #213 on: August 29, 2017, 12:45:44 PM »
Sem malce razmislila o teh sanjah in obcutkih, ki so jih spremljali..brat in oce sta bila precej mila in pasivna; realno kot vsi moski v mojem zivljenju. :) Rojstvo hcere je spremenilo predvsem to, da moram biti sedaj in zelo mocen moski in zelo ljubeca zenska, ker se vedno igram obe vlogi v druzini. Kar se tice mame, bi verjetno najrake iztrgala ven iz sebe del mene, ki je verjetno povezan z njo in sicer da se vsemu prilagodim, vsemu podredim, samo da so ljudje okoli mene ok in da je mir. Tega sem se v nasi zelo ne-mirni druzini naucila ze kot zelo mala. Drugace pa obcutki zelo podobni kot v realnem zivljenju: da se prebijam sama in da se ne morem zanesti na nikogar.

Malo se poglobi v ta del sebe, ki počne vse za ljubi mir, kaj bi se zgodilo, če bi se postavila zase in odločno postavila meje-je to mama znala?
In kaj bi se zgodilo, če bi vse skupaj malo spustila in prepustila še drugim-je to mama znala?
Je to mogoče tista dediščina po ženski liniji, s katero se najraje ne bi ukvarjala in bi jo nekam zabrisala.
In seveda ti pasivni moški-tudi mamin notranji moški (animus) je bil zgleda pasiven, ni znala, ni zmogla....sedaj si v tem ciklu ti na vrsti, da nekaj narediš glede tega dela s katerim se pa najraje ne bi ubadala...to sedaj sanje (tvoja podzavest) govorijo...
Mogoče tudi strah, da če boš prepustila in spustila malo tega animusa (predvidevam, da ga imaš ravno zaradi izkušenj, ki si jih navedla, precej vklopljenega in delujočega-v smislu vse moram sama)...
Vidim, da imamo takšne ženske problem prositi za pomoč, da bi kdo kaj naredil namesto nas, kot bi imele v sebi kodo, da moramo vse same, da brez nas nič ne bo, da se na nikogar ne moremo zanesti....

:-*

OH wow!!! TOCNO TO! Uaaaau. Ja. Jes sm zmer misnla, da sm dost bl mocna k mami etc. Sm ja, realno sm. Sam ne pa v osebnih odnosih, kjer se pustim potacat vsakmu k ga mam usaj prblizn rada. :D Tole bom pa veckrat prebrala pa se mau zacela sama s sabo ment. Te sanje direkt sovpadajo s tem, kar sva ze z Reno govorile...

Oh drage moje, kok sm jes vesela, da vas mam. :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #214 on: August 29, 2017, 01:08:04 PM »
Sem malce razmislila o teh sanjah in obcutkih, ki so jih spremljali..brat in oce sta bila precej mila in pasivna; realno kot vsi moski v mojem zivljenju. :) Rojstvo hcere je spremenilo predvsem to, da moram biti sedaj in zelo mocen moski in zelo ljubeca zenska, ker se vedno igram obe vlogi v druzini. Kar se tice mame, bi verjetno najrake iztrgala ven iz sebe del mene, ki je verjetno povezan z njo in sicer da se vsemu prilagodim, vsemu podredim, samo da so ljudje okoli mene ok in da je mir. Tega sem se v nasi zelo ne-mirni druzini naucila ze kot zelo mala. Drugace pa obcutki zelo podobni kot v realnem zivljenju: da se prebijam sama in da se ne morem zanesti na nikogar.

Malo se poglobi v ta del sebe, ki počne vse za ljubi mir, kaj bi se zgodilo, če bi se postavila zase in odločno postavila meje-je to mama znala?
In kaj bi se zgodilo, če bi vse skupaj malo spustila in prepustila še drugim-je to mama znala?
Je to mogoče tista dediščina po ženski liniji, s katero se najraje ne bi ukvarjala in bi jo nekam zabrisala.
In seveda ti pasivni moški-tudi mamin notranji moški (animus) je bil zgleda pasiven, ni znala, ni zmogla....sedaj si v tem ciklu ti na vrsti, da nekaj narediš glede tega dela s katerim se pa najraje ne bi ubadala...to sedaj sanje (tvoja podzavest) govorijo...
Mogoče tudi strah, da če boš prepustila in spustila malo tega animusa (predvidevam, da ga imaš ravno zaradi izkušenj, ki si jih navedla, precej vklopljenega in delujočega-v smislu vse moram sama)...
Vidim, da imamo takšne ženske problem prositi za pomoč, da bi kdo kaj naredil namesto nas, kot bi imele v sebi kodo, da moramo vse same, da brez nas nič ne bo, da se na nikogar ne moremo zanesti....

OH wow!!! TOCNO TO! Uaaaau. Ja. Jes sm zmer misnla, da sm dost bl mocna k mami etc. Sm ja, realno sm. Sam ne pa v osebnih odnosih, kjer se pustim potacat vsakmu k ga mam usaj prblizn rada. :D Tole bom pa veckrat prebrala pa se mau zacela sama s sabo ment. Te sanje direkt sovpadajo s tem, kar sva ze z Reno govorile...

Oh drage moje, kok sm jes vesela, da vas mam. :-*

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #215 on: August 29, 2017, 01:09:32 PM »
Pogosto sanjam, da se zbudim v občutku, da se mi razliva črevo. Gre pa samo za mravljince, ne resnično bolečino ali tega, da dejansko vidim organe, ampak neko mezenje ...

Mogoče poznaš podobno situacijo kje iz svojega življenja ali življenja bližnjih?
Si kdaj doživljala te mravljince, mezenje...?
In še kaj tebi pomeni črevo?

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #216 on: August 29, 2017, 01:13:04 PM »

Mogoče poznaš podobno situacijo kje iz svojega življenja ali življenja bližnjih?
Si kdaj doživljala te mravljince, mezenje...?
In še kaj tebi pomeni črevo?

In jaz bi dodala: je slučajno črevesje organ, na katerem ti delujejo živčki? Recimo, meni živčki najbolj vplivajo na želodec, slabost, moj večinoma odreagira z aftami, tretja oseba s herpesom...

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #217 on: August 29, 2017, 01:22:57 PM »
Ja, Rena, definitivno. Dobra prebava je ključ, da se jaz dobro počutim in če sem kaj živčna, se takoj pozna na želodcu in črevesju. Glede na to, da ga imam še vedno pod kontrolo v sanjah oz. do efekta razlitja ne pride, verjetno gre za kontrolo nad določenimi dogodki, ki pa vseeno vplivajo na moje psihično stanje?

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #218 on: August 29, 2017, 01:28:08 PM »
Ja, Rena, definitivno. Dobra prebava je ključ, da se jaz dobro počutim in če sem kaj živčna, se takoj pozna na želodcu in črevesju. Glede na to, da ga imam še vedno pod kontrolo, verjetno gre za kontrolo nad določenimi dogodki, ki pa vseeno vplivajo na moje psihično stanje?

Gre za to, da se povezujejo občutki in psihična stanja s fizičnimi znaki. Občutimo jih različno, zato ljudje tudi govorimo: na jetra mi gre, kar koža me zaščemi, ko slišim, kar tlak mi dvigne, ko vidim... Že s tem izrazoslovjem se ponavadi izkaže, kateri del telesa je prvi na udaru, ko nas kaj iztiri. In zato verjetno, če si vznemirjena, čutiš to tudi z "valovanjem črevesja". Razlaga po Louise Hay, prvi link, ki sem ga našla na netu:

DEBELO ČREVO predstavlja sposobnost spustiti, osvoboditi se tistega, česar ne potrebujemo več. Da bi telo delovalo v popolnem ritmu in da bi teklo s tokom življenja, potrebuje uravnovešenost med sprejemanjem, presnavljanjem in izločanjem. Le naši strahovi nam onemogočajo, da bi se poslovili od preteklosti.
Četudi ljudje, ki jih muči zaprtost, niso skopuški, navadno mislijo, da nikoli ne bodo imeli dovolj. Oklepajo se starih odnosov, ki jim povzročajo bolečine. Stare obleke, ki že dolga leta ležijo v omari, se bojijo vreči stran, ker mislijo, da jih bodo morda nekega dne potrebovali. Ostajajo v službi, ki jih duši, ali si nikoli ne privoščijo užitka, ker morajo varčevati za hude dni. Ne brskajte po posodi z včerajšnjimi smetmi, da bi našli sestavine za današnje kosilo. Naučite se zaupati, da vam življenje vedno prinese, kar potrebujete.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #219 on: August 29, 2017, 01:40:20 PM »
Ja, Rena, definitivno. Dobra prebava je ključ, da se jaz dobro počutim in če sem kaj živčna, se takoj pozna na želodcu in črevesju. Glede na to, da ga imam še vedno pod kontrolo v sanjah oz. do efekta razlitja ne pride, verjetno gre za kontrolo nad določenimi dogodki, ki pa vseeno vplivajo na moje psihično stanje?

V sanjah so najpomembnejši občutki, ki jih sanjalec doživlja ob neki situaciji, zato je zelo pomembno kakšne občutke si v sanji doživljala.
Tudi tolmačenje simbolov v sanji je domena sanjalca oz. pomembno je, da sanjalec sam začuti kaj mu določen simbol sporoča ;)
Sama pravim,da sanje so kot  igra na odru, ki jo uprizori naša podzavest, mi pa smo njen gledalec...
Sanje, ki si jih opisala, so tudi tvoje ponavljajoče sanje...Ponavljajoče sanje nam razkrivajo skrite tesnobe in strahove. Pokažejo kako se ponavljamo ali počenjamo nekaj iz navade. Kažejo nam, da se ne zavedamo, kako smo se znašli v določenih situacijah in kakšen je njihov učinek, ter kako smo pravzaprav nemočni, da bi karkoli izboljšali....
Ponavljajoče sanje se pogosto pojavijo kakšen dan za tem, ko smo si zopet dovolili, da smo se  znašli v situaciji, odnosu, v katerem nekaj ponavljamo, nek vzorec, kjer mi nismo mi....
Takšne sanje nas vzpodbujajo, da ozavestimo svoje vzorce in poiščemo druge, primernejše načine vedenja....
« Last Edit: August 29, 2017, 01:42:00 PM by sanjalka »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #220 on: September 04, 2017, 08:41:26 AM »
Sem par dni nazaj sanjala našo Sašo, pa še nisem uspela zapisati sanje :)
Sem sanjala v dveh delih:
najprej sem sanjala, da sem šla v gozd jesti meso (svinjski zrezek), gozd je bil lep, uživala sem v naravi, bilo je spokojno in zavedala sem se kako sem zlita z naravo, kako bi morala vedno tako živeti v stiku z naravo...No in v tem vznesenem občutku pomislim, da so tukaj tudi medvedi in da kako sem nespametna, da sem šla jesti meso v gozd, kjer so medvedi, saj jih bo vonj mesa privlačil...Ustrašim se, imela sem še četrtino zrezka in res vidim v daljavi medveda, velikega, rjavega...skozi misli mi gredo rešitve ali naj zbežim in tečem, NE, to ne bi bila dobra rešitev, saj bi me medved zagotovo napadel, druga misel ali naj se uležem na tla in se delam mrtvo, NE, to bi se podredila, odločanje bi prepustila medvedu, lahko bi sicer šel neopazno mimo lahko pa bi me napadel, ampak odločitev kaj bi naredil z mano bi prepustila medvedu. Tako izberem tretjo rešitev, vstanem, odvržem meso, nato odvržem s sebe plašč, za katerega sem vedela, da bi me oviral, bil je zimski plašč, moja tigrasta zimska jakna,  se postavim za drevo in začnem spuščati glasove kot tarzan, medved se obrne proti meni, me gleda, vendar sem nadaljevala s spuščanjem tarzanskih zvokov, bilo je res odločno, no medved me gleda in se nato čisto umirjeno obrne in odkoraka v drugo smer, vedela sem, da sem izbrala pravo pot, da sem se rešila in ga odgnala s svojim pogumom, odločnostjo.
Nato sem mirno odšla ven iz gozda in sem nato doma (ne vem točno komu,vem da je bil moški) pripovedovala kako sem se soočila z medvedom in da sem odvrgla zimsko tigrasto jakno, da sem spuščala tarzanski glas...ta moški, ki me je poslušal je rekel, zakaj si odvrgla tigrasto zimsko jakno, če bi te medved napadel, bi te ta jakna rešila, saj je dovolj debela, da bi medvedovi kremplji trgali jakno in ne tvoje telo, tako pa v primeru, da bi me medved napadel, bi bila na milost in nemilost prepuščena njegovim krempljom...hm, pomislila sem,da  verjetno res, vendar sem vedela, da bi me teža jakne obremenjevala, da bi me dušila, da potem ne bi mogla na ta način spuščati teh tarzanskih glasov in ne bi se mogla tako lahkotno premikati...

Potem pa drugi del sanj, sanjala sem v isti noči:
Sanjala sem, da sem bila na neki predstavi, kot bi bila v vrtcu, in bi gledala nastop otrok. Z mano je bil nekdo (mogoče moj partner, ne vem točno, a bil je moški) in skupaj sva gledala nastop otrok. Otroci so pripravili ples, no in tako vidim našo Sašo, ki je bila otrok, bila je takšna luštna punčka, skodrana, svetlolasa, ostrižena na paža do ramen, ki je plesala v paru še z enim fantkom, ples je bil navdihujoč, v sebi je imela neverjeten smisel za ples, za ritem, za glasbo, bilo jo je veselje gledati, bila je najboljša od vseh, tam je plesalo več parov otrok, vsi iz te skupine vrtca, vendar smo vsi gledali Sašo...v sanjah je bilo tako kot bi bila ona moj otrok, bila sem neizmerno navdušena, po telesu mi je šla od navdušenja kurja polt, kakšen talent, kakšen ples, kakšni gibi, kaj takega še nisem videla...no in potem pridejo na plesišče še odrasli pari, ki zopet plešejo, ampak v resnici so bili to ti isti otroci, samo da so bili sedaj odrasli...spet je na plesišče prišla Saša s soplesalcem, zaplesala sta, vendar ta ples ni bil več tisto kar je bilo prej, ko je plesala še kot otrok, bil je sicer ok ples, vendar brez spontanosti, nekako se mi je zdela trda v gibanju, ni bilo tiste mehkobe, ni bilo tistega entuziazma, tiste vznesenosti, ki jo je bilo videti pri plesu, ko je bila še otrok...čakala sem in sem si mislila, no daj Saša, zapleši, saj znaš, ne bodi tako toga in po predpisih, sprosti se in zapleši tako kot samo ti znaš in vsi bodo obnemeli nad tvojim plesom...
Potem se ne spomnim več ::)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #221 on: September 04, 2017, 09:04:34 AM »
Sanjalka, bom tukaj posmetila s svojim vprašanjem; kakšen je tehnični postopek za udeležbo na tvoji sanjski skupini; pišem za mojo hči, vedno ima tako intenzivne mučne sanje, vseh se spomni. Me je danes zjutraj na poti v službo poklicala, da je povsem izmučena, da je sanjala duhove in le-ti so se je dotikali, da je bilo strašno.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #222 on: September 04, 2017, 09:32:11 AM »
Sanjalka, bom tukaj posmetila s svojim vprašanjem; kakšen je tehnični postopek za udeležbo na tvoji sanjski skupini; pišem za mojo hči, vedno ima tako intenzivne mučne sanje, vseh se spomni. Me je danes zjutraj na poti v službo poklicala, da je povsem izmučena, da je sanjala duhove in le-ti so se je dotikali, da je bilo strašno.

Cvetka, hči me lahko kontaktira na moj mail in ji vse obrazložim.
Drugače imamo skupino 1x tedensko po uro in pol, skupina je terapevtskega značaja, se pravi delo na sebi, ozaveščanje svojih vzorcev in na ta način spoznavanje samega sebe preko analize sanj...
Je bom vesela, če se opogumi in odloči stopiti na pot iskanja sebe ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #223 on: September 04, 2017, 09:34:32 AM »
Objavim še tukaj malo bolj podrobno glede vključitve v sanjsko skupino:

SANJSKA SKUPINA

Vabim vas v sanjsko skupino, ki bo pričela s svojim delovanjem v mesecu september 2017.
Delo v sanjski skupini poteka na izkustven način. Skupina je terapevtskega in psihoanalitičnega značaja.
Gre za delo na sebi, ki doprinese k razvoju in večjemu zavedanju vsakega posameznika.
Preko simbolike sanj prepoznamo trenutno dogajanje v našem življenju, ga ozavestimo in na ta način lahko tudi zavestno sprejmemo oz. spremenimo.
Na srečanjih bomo analizirali sanjo posameznika, ki jo ponotranji celotna skupina in na daljše obdobje prepoznavamo pomen te sanje za
vsakega člana skupine.
Udeleženci se v skupini aktivno vključujejo z lastnimi psihološkimi vsebinami.

Sama že 6 leto obiskujem sanjsko skupino pri dr. Matjažu Regovcu, ki je omenjeno metodo jungovske psihoanalize sanj v skupini tudi osnoval
in utemeljil. S pomočjo dela v njegovi skupini sem se na izkustven način podrobno seznanila z analizo sanj.

Srečanja skupine so enkrat tedensko po 2 šolski uri.
Skupina je zaprtega tipa, kar pomeni, da se ob prijavi 5-7 članov, skupina zapre. Trenutno sta še 2 prosti mesti.
Cena za udeležbo v skupini je 30 eur na srečanje.

Prijave na mail:sanjalka.sanja@gmail.com

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #224 on: September 04, 2017, 10:28:06 AM »
Sem par dni nazaj sanjala našo Sašo, pa še nisem uspela zapisati sanje :)
Potem pa drugi del sanj, sanjala sem v isti noči:
Sanjala sem, da sem bila na neki predstavi, kot bi bila v vrtcu, in bi gledala nastop otrok. Z mano je bil nekdo (mogoče moj partner, ne vem točno, a bil je moški) in skupaj sva gledala nastop otrok. Otroci so pripravili ples, no in tako vidim našo Sašo, ki je bila otrok, bila je takšna luštna punčka, skodrana, svetlolasa, ostrižena na paža do ramen, ki je plesala v paru še z enim fantkom, ples je bil navdihujoč, v sebi je imela neverjeten smisel za ples, za ritem, za glasbo, bilo jo je veselje gledati, bila je najboljša od vseh, tam je plesalo več parov otrok, vsi iz te skupine vrtca, vendar smo vsi gledali Sašo...v sanjah je bilo tako kot bi bila ona moj otrok, bila sem neizmerno navdušena, po telesu mi je šla od navdušenja kurja polt, kakšen talent, kakšen ples, kakšni gibi, kaj takega še nisem videla...no in potem pridejo na plesišče še odrasli pari, ki zopet plešejo, ampak v resnici so bili to ti isti otroci, samo da so bili sedaj odrasli...spet je na plesišče prišla Saša s soplesalcem, zaplesala sta, vendar ta ples ni bil več tisto kar je bilo prej, ko je plesala še kot otrok, bil je sicer ok ples, vendar brez spontanosti, nekako se mi je zdela trda v gibanju, ni bilo tiste mehkobe, ni bilo tistega entuziazma, tiste vznesenosti, ki jo je bilo videti pri plesu, ko je bila še otrok...čakala sem in sem si mislila, no daj Saša, zapleši, saj znaš, ne bodi tako toga in po predpisih, sprosti se in zapleši tako kot samo ti znaš in vsi bodo obnemeli nad tvojim plesom...
Potem se ne spomnim več ::)

Huh.  :o Ne zmorem še zapisati misli. Bom potem.  :o
9ZK 674