Sanjalo se mi je, da se je pojavil en pes, ki je našemu mačku odgriznil rep. Samo kakšnih 5-10 cm mu ga je ostalo. Močno je krvavel in skakal po mojem stanovanju. Vse je bilo krvavo. Tla, stene ... Šel je v spalnico, mi okrvavil posteljo. Povsod je teklo ...
Pes in mačka predstavljata nasprotje, pes je vodljiv, se ga da vzgojiti, služi lastniku, lahko je pa tudi napadalen, sploh če je zanemarjen;
mačka je neodvisna svobodna, človek je tisti, ki se mora podrediti mački in ne obratno.
Skratka vsak s svojimi lastnostmi. Navadno se med seboj tudi ne razumeta, sta si sovražna, ni pa nujno tako, saj dostikrat vidimo kako se mačka in pes spoprijateljita, tudi pri nas doma je tako. Naša psička (stara je že 14,5 let) prav ščiti našo mačko (6 let). Sta res prijatelja.
V tvoji sanji ti dve živali nista prijatelja, se pravi nista v sozvočju, v harmoniji.
Kdo misliš, da je ta pes v tvoji sanji in kdo mačka? Pes odgrizne mački rep.
http://mucek.si/zakaj-imajo-macke-rep/ Kri-predstavlja življenje, če le-ta odteka, odteka tudi naša življenjska energija. Kot bi ti odtekala življenjska energija, ker ti je nekdo (pes-lahko v sanji predstavlja tudi tvoje lastnosti, senčne, še ne ozaveščene), odgriznil rep (kateri del ti nekdo hoče odtrgati, odgrizniti, odvzeti)...