Gledala sem par postov nazaj glede pomena poroke. Baje se gre simbolično za uresničitev neke želje. Ima drugačen pomen, če si poročen ali neporočen. Kakšen?
Jaz nimam grdih čevljev k obleki, moja obleka je bela, lepa, v njej se počutim dobro.
Muči me to,da v sanjah recimo mami ful navija za poroko, drugače je ona tudi ful proti. V resničenem življenju ne obstaja nobena želja, za katero bi ona navijala, jaz pa ne. Vedno reče, naj se sama odločim, kakor čutim. Midva se sicer prepustiva vsemu skupaj, vendar bolj tako tako, zaradi želje drugih, nama ni potreben podpis.
Sem kaj pomagala? 
Če si s tem razmišljajnem kaj pomagala sebi, bo najbolj prav.

Vsak post je drugačen, pa tudi simboli nimajo za vse enakega pomena. Enostavno ga moraš začutit in iskat ključ do odgovora, dokler ga ne najdeš. Ponavadi je "najmočnejši" simbol rdeča nit, ki te usmerja na neko področje, vsak zase pa najbolje ve, kaj se mu v danem trenutku dogaja, o čem razmišlja, kaj čuti... zato lahko tudi sama brez kakšnega dpodatnega komentarja samo namigujem, pravim morda, možno je, lahko da, predvidevam... itd.

Velika razlika je v dojemanju poroke med poročenimi in neporočenimi, v čem, pa je spet odvisno od posamezika in od asociacij, ki mu jih zakonski stan vzbuja, ko ga v sanjah primerja z neko povsem drugačno in vsakdanjo situacijo, saj ne gre samo za tisti poročni ceremonial, ampak veliko več, včasih tudi za celo življenje.

Po tvojih sanjah predvidevam

da so povezane z nekimi moralnimi vrednotami. Lahko, da si kaj takega doživela ali razmišljala, ob tem pa ti je bilo prijetno bolj, kot si pričakovala. Morda zato, ker si se sama te lekcije že zdavnaj osvojila in četudi bi še kaj v tej smeri naredila, to ne bi prispevalo k tvoji osebni rasti. Kak ciinik bi morda rekel, da se s potrpežljivostjo, soočanjem in obnavljanjem nekih situacij še vedno lahko česa naučiš, zato preblisk "pa dobr,no...nej se že konča..", objektivne okoliščine pa kažejo, da ni nobene potrebe. Preprosto znaš poskbet za to, da si zagotoviš, kar pač potrebuješ / prijetne odnose, uresničitev idej, duhovni mir, itd./ ali česa si pač želiš in sama najbolje oceniš, kakšen življenjski prostor ti najbolj ustreza.
Zelo lepo.