No, takole. Potem ko sem pol ure pisala svoj prispevek v ta topic in pritisnila POST, je vse lepo nekam izginilo. Začenjam od začetka......
Hvala, Regina za tvoje čestitke (sem res vesela, da je za mano). Glede Freuda...priznam, da so me neke njegove teorije fascinirale, za nekatere pa bi težko rekla, da so mi blizu (le kdo sem jaz, da jih sodim). Tako kot tebi mi je sicer Jung bližje, a verjetno samo zato, ker ga lažje razumem in ima več nekakšnih logičnih povezav.
Za Freudovo teorijo o letalu....

...na tem mestu bi jo težko komentirala

... a bi znalo biti tudi kaj na tem, saj kot vemo je Freud govoril o tem, da je glavni vir trpljenja, ki ga individuu prinaša življenje v družbi, odpoved zadovoljitvam pulzij, ki jo nalaga kultura (nezadovoljevanje, zator, potlačitev gonov=kulturna odpoved) in o večnem boju med Erosom in Thanatosom. S tem ko si omenila Freudovo teorijo, si mi razširila polje možnega in nekje v ozadju....razmišljam tudi o tem.
Naj omenim še nocojšnje sanje, ki so bile vse prej kot prijetne, kar je pri meni dosti redek pojav. Nekje v fazi, ko sem se začela potapljati v sanje, a sem se hkrati še zavedala dogajanja okrog sebe, me je obšel občutek strašnega mraza. Pa to ni bil mraz kot mraz, temveč...kako naj rečem....mraz kot nekaj "mrtvaškega". Kot bi v prostoru čutila neko navzočnost nečesa...meni nepoznanega. Bila sem čisto mrzla, a srce mi je močno razbijalo. Občutek je bil...čuden, milo rečeno. Želela sem si čimprej zaspati in s tem uiti razmišljanju v moji glavi. A vsakič ko sem začela sanjati, so se pojavile neke "mračne, čudne sile", ki so mi želele škodovati. Spomnim se, da so stegovale roke, a preden so me dosegle, sem ušla tako, da sem se zbudila. Pomislila sem, če sem sploh normalna in če je vse to le plod moje domišljije, ali so to res sanje. Te "sile" niso imele obraza, sem pa videla njihove"roke", kako me želijo zgrabiti. Beg od njih je bil hkrati tudi vrnitev v zavedanje. To se je ponovilo nekajkrat, preostanka noči se ne spominjam.
Danes razmišljam o tem, ali bi lahko potegnila vzporednico med sanjami in bojem znotraj sebe? Boj: prav-narobe, dobro-slabo, jaz-drugi, znotraj meja-zunaj meja....čeprav se hkrati zavedam, kako relativno je vse skupaj....
Malo čudaška sem danes... a kaj hočem...to sem pač jaz. Vsem, ki se vam da brati in vsem, ki se vam ne da, želim lep dan. Pritisnem POST drugič in upam, da tokrat uspe.