Se mi pa zanimivo zadnje čase zopet ponavljajo sanje o mojem prvem stanovanu, te sanje me spremljajo že cca 20 let. Spreminjajo se kot se spreminjam jaz sama. Na začetku pojavljanja teh sanj, sem vedno obžalovala, da sem novo stanovanje prodala in zopet kupila to staro, kot bi sama sebe oškodovala, saj sem novo stanovanje prodala prepoceni in staro kupila nazaj predrago. In še staro mi sploh všeč ni bilo, novo pa je bilo čudovito. In jaz sem naredila menjavo

Vendar sem v tem starem stanovanju vedno odkrila kakšno novo sobo in se čudila kako tega nsiem opazila že prej, ko sem živela v njem...To je bilo odkrivanje moje nove osebnosti
No sedaj ni več obžalovanja, ko se spet vselim v to staro stanovanje, celo obratno, sem kar navdušena, ko vidim, kako prostrano je, koliko lepih različnih sob ima, kako zelo veliko je, kako so ene sobe bogato starinsko opremljene, ene pa moderne, prav navdušena sem v sanjah, da imam takšno veliko stanovanje.
V zadnjih sanjah (par dni nazaj) sem celo razmišljala, da bi polovico stanovanja oddala, da bi nekako pregradila stanovanje, saj tako velikega niti ne rabim in lahko na ta način še nekaj zaslužim. (dejansko je v meni sami sedaj toliko na novo odkritega "prostora", "soban", da sedaj to že lahko delim z drugimi in s tem še nekaj zaslužim

)
Mi je bilo pa zanimivo, da sem v teh zadnjih sanjah, sanjala sobo, ki me je res navdušila. Soba je bila narejena v polžasti obliki, kot zlati rez, zgoraj je bila spalnica in ta polžasta oblika je vodila vse do najbolj spodnjih prostorov, kjer je bila kurilnica, peč za ogrevanje tega stanovanja. Ta polžasta oblika ni bila kot stopnice ampak se je sama soba tako spuščala do spodnjih prostorov. Bila sem navdušena nad arhitekturo te sobe, nisem mogla verjetei kako je možno, da je nekdo tako pametno in estetsko prefinjeno speljal in oblikoval to sobo. Res je bila nekaj posebnega. No, edino kar me je na koncu malo zmotilo, je bilo to, da je bila spodaj kurilnica in se mi je zdelo, da nekako spalnica in ta kurilnica ne gresta skupaj, da spalnica je prostor, kjer mora biti vse čisto in sveže, kurilnica pa je vedno nekaj prašna in umazana. Nekako sem imela občutek,da bi ta prašnost lahko prišla do te spalnice...In že sem razmišlajala kako bom to uredila, ker sama oblika sobe je bila pa res super, zlati rez