Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217646 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #255 on: October 14, 2017, 11:03:37 AM »
Joj, danes pa spet tako zelo simbolične sanje.  ???  Sem sanjala, da smo bili nekje in da je bil tam dojenček. Hm, toliko, da je že malce hodil, ampak je bil še v plenicah. Vse čas sem imela občutek, da je to moja nečakinja, ki je stara pol leta. Ob vsem direndaju sem nato dojenčka odpeljala domov, ker tam, kjer smo bili, je bila neka zabava. Na tej zabavi je bil moj svak, moje sestre pa ne. Dojenčka pa sem odpeljala k sestri domov, ker, kot rečeno, sem imela občutek, da je to moja nečakinja. Ko sem prišla k sestri, sem šla v njeno spalnico in tam odložila dojenčka, nato pa odšla v otroško sobo, kjer je spala moja starejša nečakinja. Starejša nečakinja se je ob mojem vstopu v sobo prebudila. Pomirila sem jo in ji rekla, da naj gre spat, da bo vse v redu. Potem sem ugotovila, da tisti dojenček je dejansko bil nekdo drug, ne moja mlajša nečakinja, ki je prav tako spala v sobi. Vzela sem plenico, pospremila spat obe nečakinji in odšla nazaj v spalnico moje sestre, kjer me je čakal ta dojenček od prej. Bil je fantek. Pomagal mi je, da se je slekel iz plenic. Takrat sem opazila, da je od njega malce kapljala kri, ampak ni bilo videti hujšega. Ker je ta dojenček že hodil, so mu bile plenice moje mlajše nečakinje premajhne. Zato mi je dojenček sam rekel, ne skrbi, bo toliko brez, da bomo dobili nove.

Potem sem se zbudila.  ???
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #256 on: October 19, 2017, 11:18:08 AM »
Se mi zdi vredno zapisati današnje sanje.

Bili smo v moji bivši spalnici, oz. sobi (v tem prostoru ima zdaj spalnico mami, jaz sem se preselila v nižje nadstropje). Vse je bilo opremljeno še tako, kot takrat. Nekaj smo se pogovarjali - ne bi znala točno našteti, kdo vse je bil v prostoru, najbrž že ni imelo take pomembnosti v teh sanjah ...
Mami je iz lustra, ko je obrisala pajčevino, potegnila žival, ki je izgledala kot tiste velike stonoge s kleščami, rdeče-rožnate barve. Imam rada vse živali, od vseh so mi le te dokaj nesimpatične. Ustrašila sem se je, ona pa jo je približala meni, da jo bo dala name. Branila sem se, a sem se nekako znašla na postelji, kot, da me nekdo drži za vrat, tlači dol (težko bi rekla, ali je bila to ona ali ne) in borila sem se, da ne bi res prišlo do stika s tisto živaljo. Mami sem rekla, če jo da name, da takoj grem iz bajte in me ne bo nikoli več nazaj. Zbudila sem se in vem, da sem se premetavala po postelji ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #257 on: October 19, 2017, 06:53:07 PM »
Joooj Maja, a ves, da sem jaz danes tudi sanjala takega velikega, enormno velikega pajka in se eno zuzelko, pa ne vem tocno katero. Ne spomnim se nobenih detajlev vec, samo to, da sta bili res velikiiii obe zuzelki.
« Last Edit: October 19, 2017, 06:56:14 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #258 on: October 21, 2017, 11:25:54 AM »
Sem sanjala, da je hci rodila puncko, bila je tako zelooo lepa. Imela je velike okrogle crne oci in crne laske. Nahranila sem jo po steklenicki, morala sem zamenjati "cucelj", da se je prilegal ustju steklenicke. Popila je polno vsebino steklenicke, nato sem jo polozila v posteljico. Vse je bilo tako spokojno, bila je kot angel, umirjena. V posteljici ni spala, ampak se je z rokico nekako po obrazu mencala, res prikupno za videti, pomislila sem, da to dojencki pocnejo, ko so v maternici.
Nato sem videla obraz, ko je bila ze najstnica, prava lepotica, crni lasje in tiste sijoce, velike crne oci. Pomislila sem, da bi bila lahko igralka, tako zelo lepa je bila. Kot sneguljcica ali Audrey Hepburn ali Elizabeth Taylor s crnimi ocmi....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #259 on: October 21, 2017, 06:18:07 PM »
Zdele sm se spomnla mojih morecih sanj...moz je krvavel iz oci in nosu in ust, pa je bla diagnoza od stresa. Tok sm se sokirano pocutla in obenem sito njegovih dram. Kej tazga pa se ne.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #260 on: October 24, 2017, 10:34:44 AM »
Zdele sm se spomnla mojih morecih sanj...moz je krvavel iz oci in nosu in ust, pa je bla diagnoza od stresa. Tok sm se sokirano pocutla in obenem sito njegovih dram. Kej tazga pa se ne.

Te skrbi za moža?
Sita njegovih dram, a to si zaznala v sanji ali v resnici tako čutiš?

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #261 on: October 24, 2017, 10:38:19 AM »
Mislm, da me dejansko skrbi, ker vem, da bom zakljucla tole sago slej k prej. In mam slabo vest. Po drugi strani sem pa tko ze izcrpana, da druzga ne morem narest. Ampak ja, tut v realnosti sem sita njegovih dram. Ful je bil grozen prizor.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #262 on: October 24, 2017, 10:43:11 AM »
Se mi zdi vredno zapisati današnje sanje.

Bili smo v moji bivši spalnici, oz. sobi (v tem prostoru ima zdaj spalnico mami, jaz sem se preselila v nižje nadstropje). Vse je bilo opremljeno še tako, kot takrat. Nekaj smo se pogovarjali - ne bi znala točno našteti, kdo vse je bil v prostoru, najbrž že ni imelo take pomembnosti v teh sanjah ...
Mami je iz lustra, ko je obrisala pajčevino, potegnila žival, ki je izgledala kot tiste velike stonoge s kleščami, rdeče-rožnate barve. Imam rada vse živali, od vseh so mi le te dokaj nesimpatične. Ustrašila sem se je, ona pa jo je približala meni, da jo bo dala name. Branila sem se, a sem se nekako znašla na postelji, kot, da me nekdo drži za vrat, tlači dol (težko bi rekla, ali je bila to ona ali ne) in borila sem se, da ne bi res prišlo do stika s tisto živaljo. Mami sem rekla, če jo da name, da takoj grem iz bajte in me ne bo nikoli več nazaj. Zbudila sem se in vem, da sem se premetavala po postelji ...

Kaj je mami potegnila iz pajčevine ven, iz preteklosti, nekaj kar ti ni všeč. In želela je to dati nate. Kaj bi mami rada dala nate, kar tebi ni všeč? Kj te tlači dol. Nekaj kar je od mami, kar je mami iz pajčevine potegnila (nekaj kar je že zdavnaj prah pokril, nekaj kar je že zdavnaj preživet, a znotraj tega je še vedno neka stonoga s kleščami, rdeče rožnate barve-kaj tebi pomeni ta rdečo rožnata barva?)
Ti nočeš več tega stika s to živaljo, mami pa jo hoče dati nate, nekaj kar je že davno prah pokril, kar je že davno tega, nekj od tam je mami potegnila in hoče, da bi dala nate...
Tebe pa to duši, zagrozila si ji, da boš šla od bajte, če bo prišlo do stika s to živaljo in te ne bo nikoli več nazaj...
Meni to kaže na to, da bo treba res odločno postaviti meje kaj se ti sme nalagati in kaj ne, kaj je tvoje in kaj ne...
Mami bi ti na vsak način nekaj dala, kar ti nočeš, ne maraš, ne zmoreš, duši te to, hočeš proč od tega...
Verjetno sama veš kaj je tisto kar ti mami hoče dati in je sedaj potegnila iz pajčevine...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #263 on: October 24, 2017, 10:46:54 AM »
Mislm, da me dejansko skrbi, ker vem, da bom zakljucla tole sago slej k prej. In mam slabo vest. Po drugi strani sem pa tko ze izcrpana, da druzga ne morem narest. Ampak ja, tut v realnosti sem sita njegovih dram. Ful je bil grozen prizor.

Poglobi se vase in se vprašaj zakaj se ti to dogaja, kaj imaš ti s tem, kaj je v tebi, da se ti te drame ob tebi dogajajo..Od kje ti je to domače, te drame mislim?
Si to že doživljala kot otrok? Ker če ne ozavestimo zakaj se nam nekaj dogaja, se nam bo to dogajalo še naprej, sicer z drugimi, a še vedno...

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #264 on: October 24, 2017, 10:49:46 AM »
Tocno to se dogaja, sam z malim obratom: jes ne znam vec v tem sodelovat in bi zelela dvignit raven komunikacije na neki visjega, pa seveda v odnosu, v katerega sem vstopila kot se vajena (in verjetno potrebna) teh dram to ni mogoce. In zdej je ta nova jaz ujeta v stare vzorce, s katerimi se ne znajdem vec. In pol ocitno pustim reveza v sanjah izkrvavet skor, ker ne vem, kaj nej z njim nardim.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #265 on: October 24, 2017, 11:22:22 AM »
Tocno to se dogaja, sam z malim obratom: jes ne znam vec v tem sodelovat in bi zelela dvignit raven komunikacije na neki visjega, pa seveda v odnosu, v katerega sem vstopila kot se vajena (in verjetno potrebna) teh dram to ni mogoce. In zdej je ta nova jaz ujeta v stare vzorce, s katerimi se ne znajdem vec. In pol ocitno pustim reveza v sanjah izkrvavet skor, ker ne vem, kaj nej z njim nardim.

Verjetno bo res moralo nekaj izkrvaveti, da se lahko rodi novo...saj veš, da mora najprej nekaj umreti, da se lahko potem rodi novo...
mogoče bo pa mož "izkrvavel" in se bo potem na novo prerodil ;) ali pa del tebe, ki predstavlja še ta stari vzorec mora izkrvaveti, da greš lahko naprej...
če si sedaj res nova ti, potem si že ozavestila kaj te vleče v te drame, sedaj je seveda potreben še pogum, da naredimo korak naprej v neznano, v novo smer, le ta pa je še nepoznana, zato nas tako zelo vedno znova vleče v poznano smer, tam, kjer nam je nekaj domače, čeprav boli, čeprav je grozno, čeprav je nezdravo...je pa tako zelo domače ;)

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #266 on: October 24, 2017, 11:30:48 AM »
Ti moj psihoterapevt. :-* intuitivno in iz izkusenj kar mora izkrvavet je najina veza, ki ji je rok trajanja potekel. Vzorci se ne pocutijo vec domaci in zato bolijo. Eno leto nazaj sem prekinila stike z druzino, ker se nisem znala vec vklopit v te vzorce. Ce pa ti enostransko mirno razlagas, da ni vec custev in da je bilo med nama vsega veliko prevec, druga stran pa ti razloz da on ve, da ga mas se zmer rada in da edin nacin da se vidis otroka je da ostanes z njim, brez da vzame v obzir njeno dobrobit...pol smo pa tle. Veza mora izkrvavet oz mogoce on pa da dojame da je pred nama zid. Se mi zdi da bo na ta racun se pa jos sanj.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #267 on: October 24, 2017, 12:32:06 PM »
Ti moj psihoterapevt. :-* intuitivno in iz izkusenj kar mora izkrvavet je najina veza, ki ji je rok trajanja potekel. Vzorci se ne pocutijo vec domaci in zato bolijo. Eno leto nazaj sem prekinila stike z druzino, ker se nisem znala vec vklopit v te vzorce. Ce pa ti enostransko mirno razlagas, da ni vec custev in da je bilo med nama vsega veliko prevec, druga stran pa ti razloz da on ve, da ga mas se zmer rada in da edin nacin da se vidis otroka je da ostanes z njim, brez da vzame v obzir njeno dobrobit...pol smo pa tle. Veza mora izkrvavet oz mogoce on pa da dojame da je pred nama zid. Se mi zdi da bo na ta racun se pa jos sanj.

pot individuacije ni nikoli lahka, je pa edina osvobajajoča, edina ki nas pripelje k sebi...navadno sledi izoliranost od družbe...kot bi se na novo rodili, staro odpade...seveda so ti preporodi lahko bolj ali manj boleči...večinoma pa zahtevajo od nas, da gremo za nekaj časa v osamo, vase, v naše skrite kotičke, v našo lastno bolečino...in pridemo potem novi ven, močnejši, bogatejši.. sliši se zlizano, a tako je...
Jung v Rdeči Knjigi piše, da moramo najprej ubiti svojega junaka v sebi, se soočiti z nezmožnostjo in se potem šele povzpeti nazaj na vrh...dokler ubijamo zunaj sebe in znoraj ostajamo junaki, nismo naredili nič...življenje je tisto pravo, ki osmišlja, ki ozavešča, razsvetljuje, ko ubijemo junaka znotraj sebe in ne zunaj sebe...takrat VEMO, takrat razumemo, takrat ni več zrcaljenja, sojenja, nerazumevanja "drugih", takrat razumemo sebe, takrat razumemo vse....

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #268 on: October 24, 2017, 12:35:55 PM »
Sej me bo se kap.  :o ja tocno tole no!!! Jes bi se kr nekaj resevala, popravljala, se borila, urejala, ko pa poslusam sebe in svojo bit, pa 100% vem, da je tu konec zgodbe. In to nemoc priznat mi je res najtezje in se samo prepustit!  :blank: bom tole se malenkost predelala. Hvala Sanjalka! :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #269 on: October 24, 2017, 12:46:22 PM »
Sej me bo se kap.  :o ja tocno tole no!!! Jes bi se kr nekaj resevala, popravljala, se borila, urejala, ko pa poslusam sebe in svojo bit, pa 100% vem, da je tu konec zgodbe. In to nemoc priznat mi je res najtezje in se samo prepustit!  :blank: bom tole se malenkost predelala. Hvala Sanjalka! :-*

:-*