Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma  (Read 265227 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma
« Reply #180 on: November 28, 2006, 08:01:34 PM »
Ne bi rekla, lord.
Sicer pa, naj Tejka pove. ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #181 on: November 28, 2006, 08:17:54 PM »
Ni strah pred smrtjo bližnjih...
Pozdravljeni.
Sicer vidim, da piše razlaga sanj za redne člane foruma, pa vas vseeno prosim za razlago, saj so me moje zelo nenavadne sanje pripeljale do vas. Že cel dan brskam po internetu, pa ne najdem pametne razlage.
Pozdravljena, Tejka!
Tako kot je že Andres rekel, tudi jaz upam, da te bo forum pritegnil še s s kakšno drugo tematiko, da te bomo sčasoma lahko bolje spoznali, zaenkrat pa se vprašaj, kaj ti pomeni tale nevihta.
Njen pojav se namreč enači z izbruhom čustev in nepotešenih želja, ki so polne  obupa in razočaranja, uničevalne strasti, zatajenega besa ali jeze, lahko pa tudi kaže na bolj puščobno in pesimistično razpoloženje, ki bi se ga morala znebiti, izločiti, se ga rešiti iz vsakodnevne rutine in nekaj spremeniti. Oboje je lahko povezano z nemočjo, ker ne moreš izpeljati nekega projekta, uresničiti čustvenih potreb  v medsebojnem odnosu ali pa nekdo ni izpolnil obljube, v katero si trdno verjela, zdaj pa čutiš, da se bo izjalovila.
Sanje so se pojavile kot očiščevalna sila, ki te vodi k temu spoznanju, strah pred izgubo pa je  rdeča nit sanjskega sporočila. Majhne težave v medsebojnem odnosu in majhni prepiri so ponavadi hitro pozabljeni. Ko pa se bliža huda nevihta, ta ne pomeni ohranitev ali osvežitev, ampak opozarja na posledice, na katere nismo pripravljeni , a se bomo morali z njimi  prej ko slej soočiti.
 Lp
Regina
Sem kar odebeljila tisto, kar sama sebi tajim  ;). Res je, da se bom mogla soočiti s situacijo, bojim se pa da bo to soočenje zame prineslo določeno izgubo... Kar pa ni nujno slabo. Včasih premišljujem, da bi ta izguba bila ubistvu po čustveni plati zame pridobitev.
Dolga zgodba, zapletena situacija...
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline zaspana

• Novinec
  • *
    • Turistična agencija Kam pa Kam
« Reply #182 on: November 28, 2006, 09:07:42 PM »
Ti ne razmišljaš, podzavest pa ničesar ne pozabi in v sebi ohrani vse, kar smo kdajkoli, kjerkoli in s komerkoli doživeli. Ne samo neprijetne in travmatične trenutke, ampak tudi prijetne in lepe, ki so nas nekoč osrečevali.

Regina, hvala za odgovor

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #183 on: November 28, 2006, 09:23:43 PM »
Hvala za to odkritosrčnost, Tejka.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #184 on: November 28, 2006, 11:11:08 PM »
Oh, ni problema. Kar je res, je res. Hvala tebi, ker si me usmerila v smer, ki sama nisem videla ;).
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #185 on: November 28, 2006, 11:28:32 PM »
Saj si jo videla Tejka, le tako kot si že sama rekla, zatajila si jo in potlačila v sebi. Če ne bi bilo tako, se tudi podzavest ne bi oglasila. Včasih je kruta, ko nas testira, sili in pritiska na nas, sploh ko se zdi, da je tako ali tako že vse narobe. Ampak še dobro, da jo imamo ;)
www.sepet-sanj.com

Offline zaspana

• Novinec
  • *
    • Turistična agencija Kam pa Kam
« Reply #186 on: December 01, 2006, 06:00:08 PM »
jest pa zdanje case sam fante sanjam  :o ;D pa take lepe sanje so, se mi je kar skoda zbudit :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #187 on: December 01, 2006, 08:47:20 PM »
Eden od njih ti sigurno gre po glavi, kaj zaspana?  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #188 on: December 02, 2006, 05:36:42 PM »
Nocojšnje sanje so bile spet ene tistih, ko odhajam na letalo. Kot vedno (le v sanjah), se je tudi tokrat zgodilo, da sem nekaj pozabila. Vem, da sem se odpravljala na enodnevni :D izlet v London. Vsi so se čudili, kako lahko vendar za en dan potujem tja, meni pa se je zdelo čisto OK. Kar pa me čudi in o čemer razmišljam, je to, da se zadnje čase res pogosto v sanjah odpravljam na letalo in da VEDNO nekaj pozabim (potni list, denarnico, največkrat fotoaparat). Regina, imaš kakšen namig, zakaj tako? V resnici ne bi rekla, da sem pozabljiva oseba. Zanimivo je tudi to, da se v sanjah nikoli toliko ne obremenjujem in vse stvari se mi zdijo bolj preproste.

Naj napišem še nekaj zgolj za prebrat (komur se pač da ;D). Prejšnji teden sem imela nek izpit, ki velja za enega najtežjih na tem faksu. Ko sem oddala liste profesorju in odšla, so se mi ulile solze, ker se mi je sprostilo vse, kar se mi je nabiralo dneve učenja. Doma sem premišljevala, kakšna je možnost, da sem naredila izpit. Enostavno nimaš občutka, ker je izpit esejskega tipa in ni dovolj, da se naučiš, temveč moraš razumeti (Freuda in podobno veselje ;)). Nekako sem se vdala v to, da se bom morala ponovno učiti, skratka nisem imela kakšnih lepih občutkov.
Potem pa sem v torek sanjala točno, kako sem sedla pred računalnik in pogledala rezultate izpita. Izvedela sem, da sem naredila in celo s kakšno oceno. Zjutraj sem se zbudila nekako bolj optimistična in začela sem verjeti v svoj uspeh. No, včeraj sem prišla domov, prižgala računalnik in....točno tako, kot sem sanjala, se je v resnici zgodilo in tudi ocena je bila enaka. Danes sem na predavanjih slišala, da jih je mnogo padlo....
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #189 on: December 02, 2006, 08:31:23 PM »
Najprej čestitke za opravljen izpit, Selena.  :D
Če si še pod Freudovim vplivom, bi te vprašala, kaj meniš na njegovo teorijo o letalu? On namreč to prevozno sredstvo pripisuje moškemu spolnemu organu, potovanje z njim pa povezuje z željo po spolnosti.

Meni osebno je bližje Jung in sodobne razlage, ki takšne sanje povezujejo z miselnimi funkcijami in pomenom duha, pa tudi z obstoječimi ambicioznimi projekti. V tem primeru se mi tudi pozabljanje zdi precej logično, saj je negotovost,  zbeganost, dvom, nervoza, strah pred neuspehom... skoraj nekaj samoumevnega, dokler ni vidnih rezultatov. Nekaj takega je pokazala tudi tvoja druga sanjska izkušnja.
www.sepet-sanj.com

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #190 on: December 04, 2006, 08:33:01 AM »
Jaz sem imel danes čudne sanje.Ko sem se zbudil, sem pomislil na forum in zdaj jih pišem.

Začele so se, da sem se vozil iz Trsta domov. Vozil sem po cesti, ki je nekoč bila dvosmerna, vendar je sedaj enosmerna in vozil sem v nasprotno smer. Avtov ni bilo nasproti in sem se ustavil in zavil s ceste v jarek poln vode. Za čuda je avto šel čez brez težave, čeprav sem mislil, da se bom zagozdil. Nato sem jarek prečkal in naletel na kos neke stare ceste, vse razrite, po kateri nihče več ne vozi in prispel v Milje. Mestece je bilo malo drugačje od originala. Vendar v njem sem se kar od enkrat vozil s kolesom in iskal pot domov skozi center. Vse ulice so bile enosmerne  razen ene, ki je šla strmo v klanec. Vsekakor je moja lenoba prevladala in ravno v najhujši klanec nisem hotel rinit, tako da sem tam blodil kar nekaj časa. Kot se je izkazalo je bila tista edina pot, če sem hotel naprej. Edina lažja je bila nazaj po tista, po kateri sem prišel. Klanec je vendar zmagal, saj je bil prevelik in šel sem nazaj. Tam je šlo vse po maslu in ko mi je crknila baterija od MP3-player-ja sem se počasi zbudil.

Nisem še niti razmislil, kaj naj bi vse to pomenilo. Ma ker tako detaljnih sanj že dolgo nisem imel, sem rekel, da slišim nepristransko mnenje, glede na to, da nekaj pričakujem proti koncu meseca.
Hvala.
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #191 on: December 04, 2006, 10:09:08 AM »
No, takole. Potem ko sem pol ure pisala svoj prispevek v ta topic in pritisnila POST, je vse lepo nekam izginilo. Začenjam od začetka......

Hvala, Regina za tvoje čestitke (sem res vesela, da je za mano). Glede Freuda...priznam, da so me neke njegove teorije fascinirale, za nekatere pa bi težko rekla, da so mi blizu (le kdo sem jaz, da jih sodim). Tako kot tebi mi je sicer Jung bližje, a verjetno samo zato, ker ga lažje razumem in ima več nekakšnih logičnih povezav.
Za Freudovo teorijo o letalu.... ;) :D ;D :o...na tem mestu bi jo težko komentirala ::)... a bi znalo biti tudi kaj na tem, saj kot vemo je Freud govoril o tem, da je glavni vir trpljenja, ki ga individuu prinaša življenje v družbi, odpoved zadovoljitvam pulzij, ki jo nalaga kultura (nezadovoljevanje, zator, potlačitev gonov=kulturna odpoved) in o večnem boju med Erosom in Thanatosom. S tem ko si omenila Freudovo teorijo, si mi razširila polje možnega in nekje v ozadju....razmišljam tudi o tem.

Naj omenim še nocojšnje sanje, ki so bile vse prej kot prijetne, kar je pri meni dosti redek pojav. Nekje v fazi, ko sem se začela potapljati v sanje, a sem se hkrati še zavedala dogajanja okrog sebe, me je obšel občutek strašnega mraza. Pa to ni bil mraz kot mraz, temveč...kako naj rečem....mraz kot nekaj "mrtvaškega". Kot bi v prostoru čutila neko navzočnost nečesa...meni nepoznanega. Bila sem čisto mrzla, a srce mi je močno razbijalo. Občutek je bil...čuden, milo rečeno. Želela sem si čimprej zaspati in s tem uiti razmišljanju v moji glavi. A vsakič ko sem začela sanjati, so se pojavile neke "mračne, čudne sile", ki so mi želele škodovati. Spomnim se, da so stegovale roke, a preden so me dosegle, sem ušla tako, da sem se zbudila. Pomislila sem, če sem sploh normalna in če je vse to le plod moje domišljije, ali so to res sanje. Te "sile" niso imele obraza, sem pa videla njihove"roke", kako me želijo zgrabiti. Beg od njih je bil hkrati tudi vrnitev v zavedanje. To se je ponovilo nekajkrat, preostanka noči se ne spominjam.
Danes razmišljam o tem, ali bi lahko potegnila vzporednico med sanjami in bojem znotraj sebe? Boj: prav-narobe, dobro-slabo, jaz-drugi, znotraj meja-zunaj meja....čeprav se hkrati zavedam, kako relativno je vse skupaj....

Malo čudaška sem danes... a kaj hočem...to sem pač jaz. Vsem, ki se vam da brati in vsem, ki se vam ne da, želim lep dan. Pritisnem POST drugič in upam, da tokrat uspe.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #192 on: December 04, 2006, 10:47:47 AM »
Nisem še niti razmislil, kaj naj bi vse to pomenilo. Ma ker tako detaljnih sanj že dolgo nisem imel, sem rekel, da slišim nepristransko mnenje, glede na to, da nekaj pričakujem proti koncu meseca.
Hvala.

Rdeča nit, ki se vleče skozi sanje, je cesta, ki nekako simbolizira življenjsko pot. V načinu vožnje in v prevoznih sredstvih lahko prepoznaš svoje poteze, s katerimi se usmerjaš v neke zastavljene načrte, koliko truda je treba vanje vložiti in kako napreduješ. Ker se še tista cesta, ki je bila dvosmerna, spremeni v enosmerno, je položaj brezizhoden. Kot praviš sam, proti koncu meseca nekaj pričakuješ in ne glede na to, ali se ti je postavilo samo na pot ali pa si to načrtoval, prisiljen si iti naprej. 
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #193 on: December 04, 2006, 11:09:05 AM »
Hvala, Regina za tvoje čestitke (sem res vesela, da je za mano). Glede Freuda...priznam, da so me neke njegove teorije fascinirale, za nekatere pa bi težko rekla, da so mi blizu (le kdo sem jaz, da jih sodim). Tako kot tebi mi je sicer Jung bližje, a verjetno samo zato, ker ga lažje razumem in ima več nekakšnih logičnih povezav.
Za Freudovo teorijo o letalu.... ;) :D ;D :o...na tem mestu bi jo težko komentirala ::)... a bi znalo biti tudi kaj na tem, saj kot vemo je Freud govoril o tem, da je glavni vir trpljenja, ki ga individuu prinaša življenje v družbi, odpoved zadovoljitvam pulzij, ki jo nalaga kultura (nezadovoljevanje, zator, potlačitev gonov=kulturna odpoved) in o večnem boju med Erosom in Thanatosom. S tem ko si omenila Freudovo teorijo, si mi razširila polje možnega in nekje v ozadju....razmišljam tudi o tem.

Prleki bi rekli: "Malo luka, malo kruha, pa je južna tu" ;D, ali v tem primeru malo Freuda, malo Junga, pa je odgovor na dlani.  ;)

Te današnje mračne sile mi sicer niso všeč, a kot praviš sama, si danes na sploh malo čudna. Kot da nekaj pričakuješ? Pomisli, kako v zadnjem času dojemaš svojo bližnjo okolico in širši svet. Verjetno bi te svoje občutke z nekaj stavki težko opisala, saj je tudi situacija večplastna, premiki pa se dogajajo v tebi in zunaj tebe. Skratka, povsod in to tako hitro, da jim komaj slediš. Usmeri se na tiste, ki se dogajajo na tvojem zasebnem in poslovnem področju, ostale pa vsaj za nekaj časa "zanemari".
www.sepet-sanj.com

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #194 on: December 04, 2006, 12:13:24 PM »
Hej Regina,
mi lahko razlozis tele sanje...Spomnim se, da sem bila v nekem hodniku - kot da je hodnik iz O.Š. in namesto ucilnic so bile kletke, kjer so bile zivali. Jaz stojim pred kletko kjer so levi in levinje,obcudujem jih,kletka je se odprta,kasneje jo hocem zapreti a se ne more do kraja,kar malo me postane strah. Potem vidim v drugem prostoru svojega partnerja,kako je navdusen nad zivalmi,in neke vrste jež s smešnimi velikimi očmi - kot da je iz risanke mu gre na glavo in tam pleše :D Partnerju je to smešno,postane tudi meni

Hvala za odgovor in lp