Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma  (Read 265193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma
« Reply #240 on: January 06, 2007, 03:23:38 PM »
Zelo lepo vidka, da si se oglasila in pozdravčke tudi tebi.  :D
Ravno par dni nazaj sem sem te imela v mislih in razmišljala, kako je zdaj s tvojim pisanjem, si zagrabila ali ne. Zdaj, ko potrjuješ, da se dejansko nekaj dogaja, bom pa res postala nestrpna.  ;D Upam, da bo kmalu kaj za pokušino.  ;)

KOt zareceno ... bi lahko rekla.

Se ravno pohvalim kako nic ne sanjam, in glej ga zlomka, se sanje ze prikradejo. Take nadvse cudne  ???

Sanjala sem da sem se znasla v neki prestizni novi restavraciji v Ljubljani (ki sicer sploh ne obstaja). Z bogato hrano in bogato pijaco. Cene zasoljene, ampak to mene in mojega spremljevalca ni motilo. Narocila sva si jastoga in vino. Oboje sva dobila lepo postrezeno, a vendar je bil jastog zanic okusa prav tako vino. Natakar je bil pijan in je vino polival naokoli. Na jastogu so bili malomarno cloveski lasje... Seveda nisva niti pojedla niti popila, ampak odsla...

Cesa podobnega pa se ne... Niti v resnicnosti  :o

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #241 on: January 07, 2007, 11:17:45 AM »
oila Regina hvala za odgovor.

Danes se mi je pa sanjalo, da smo bli na neki ogromni ladji (nekaj takega kot tista ki vozi iz Benetk do Aten).... no zraven pa je bila se ena dojencica, ki je ravno na ladji shodila. Potem pa je padla cez palubo, ker smo bili premalo pozorni nanjo. Ujela se je na neko nevidno stango nekaj metrov nad morjem in tam obstala. Naredila sem zivo paniko, upila, da potrebujem pomoc, ker je en dojencek padel iz ladje, vendar se nihce ne od zaposlenih ne potniki, ni zmenil za moje prosnje, naj mi nekdo pomaga. Puncka ni bila moja, ampak od enega prijatelja. No potem, ko smo se v enem zalivu ustavili sem skocila iz ladje v morje in zacela plavati proti ladji, vendar sta bili kar naenkrat 2 ladji ena poleg druge, med seboj oddaljeni cca 500m. Jaz pa ravno na polovici poti do vsake ladje. Nisem se mogla spomnt katera ladja je prava. Nato sem zacela plavati proti prvi in so me ljudje iz prvi ladji zaceli klicati naj pridem nazaj, ker je itaq ze prepozno za malo, da je ni vec..... no to je bil konec mojih sanj  ???

V sanjah je čutiti zadrego, ki je vezana na tvoje čustveno doživljanje. Ne bom rekla, da gre za stisko, ker so sanje pokazale le enega od tvojih odzivov, v katerem se dogajanje izenači z željo po stiku z eno osebo, ki se je pojavla v tvojem življenju. Da bi bila opažena, sprejeta, zaželjena...
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #242 on: January 07, 2007, 11:33:16 AM »
Zelo lepo vidka, da si se oglasila in pozdravčke tudi tebi.  :D
Ravno par dni nazaj sem sem te imela v mislih in razmišljala, kako je zdaj s tvojim pisanjem, si zagrabila ali ne. Zdaj, ko potrjuješ, da se dejansko nekaj dogaja, bom pa res postala nestrpna.  ;D Upam, da bo kmalu kaj za pokušino.  ;)

KOt zareceno ... bi lahko rekla.

Se ravno pohvalim kako nic ne sanjam, in glej ga zlomka, se sanje ze prikradejo. Take nadvse cudne  ???

Sanjala sem da sem se znasla v neki prestizni novi restavraciji v Ljubljani (ki sicer sploh ne obstaja). Z bogato hrano in bogato pijaco. Cene zasoljene, ampak to mene in mojega spremljevalca ni motilo. Narocila sva si jastoga in vino. Oboje sva dobila lepo postrezeno, a vendar je bil jastog zanic okusa prav tako vino. Natakar je bil pijan in je vino polival naokoli. Na jastogu so bili malomarno cloveski lasje... Seveda nisva niti pojedla niti popila, ampak odsla...

Cesa podobnega pa se ne... Niti v resnicnosti  :o

Ker je hrana v sanjah duhovnega pomena, ki se lahko enači z vsakim prijetnim doživljanjem, je za skupni obrok še toliko bolj pomembno, kaj zaužijemo. Ob zasoljeni ceni, politem vinu, neokusnem in malomarno pripravljenem jastogu, je zelo malo možnosti za tvojo srečo. Za nekoga se le žrtvuješ, nazaj pa dobivaš zelo malo.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #243 on: January 07, 2007, 12:15:11 PM »

"Ker je hrana v sanjah duhovnega pomena, ki se lahko enači z vsakim prijetnim doživljanjem, je za skupni obrok še toliko bolj pomembno, kaj zaužijemo. Ob zasoljeni ceni, politem vinu, neokusnem in malomarno pripravljenem jastogu, je zelo malo možnosti za tvojo srečo. Za nekoga se le žrtvuješ, nazaj pa dobivaš zelo malo. "

Sem tudi jaz razmisljala v tej smeri, da slaba hrana v sanjah ne more prinesti nic dobrega. Saj se mi tudi zdaj, ko samo pomislim, da bi dobila na mizo tako hrano, kar obrne zelodec.
Ocitno zadnje case pridem vedno v druzbo negativnih ljudi, ki se predstavljajo za nekaj kar niso. Oziroma na zacetku so vse najlepse, kasneje ko odrzejo maske, pa se pojavlja tocno to kar si omenila: izkoriscanje, crpanje tuje energije, obsojanja in podobno. Treba bo nekaj korenito spremeniti. ;)

Najlepsa hvala Regina!

Sicer pa se moje zgodbe ze pridno pisejo ;) Da ne bos presenecena nad vsebino zgodb :) Ti pa lahko kaksno na skrivaj posljem na PM ;) Da ti vsaj malo potesim radovednost :)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #244 on: January 07, 2007, 12:29:17 PM »
Sicer pa se moje zgodbe ze pridno pisejo ;) Da ne bos presenecena nad vsebino zgodb :) Ti pa lahko kaksno na skrivaj posljem na PM ;) Da ti vsaj malo potesim radovednost :)

Tega bi bila pa zelo vesela.  :D
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #245 on: January 07, 2007, 04:40:27 PM »
Regina,

tudi jaz bi te prosila za namig oz. razlago mojih današnjih sanj. In sicer sanjalo se mi je, da sem pakirala nahrbtnik za potovanje. Počutila sem se prijetno vznemirjena, ker grem na potovanje, kar si tudi v resnici močno želim ( poleti ) in zlagam stvari v nahrbtnik. Bila sem prijetno presenečena, ker sem skoraj vse napakirala in je bilo v nahrbtniku še polno prostora in ponosna sem bila na to. Ko sem zaključila, sem še segla v nahrbtnik ( ves časje zraven nahrbtnika stala moja mama in me gledala )in vzela 5 velikih zvezkov ven, češ saj jih ne rabim, jih bom dala kar ven...malo še pomislim, mogoče bi jih pa nesla zraven in jih podarila revnim otrokom, ko jih bom srečala na poti ( običajno potujem po nerazvitih krajih ).

Nato se znajdem na poti proti železniški, avtobusni postaji in se vmes ustavim v trgovini s čevlji, saj semugotovila, da sem obuta v visoke pete, v svoje vsakdanje čevlje, pozabila pa sem na treking čevlje, katere rabim za pot in sem si jih želela kupiti, ker sem imela premalo časa, da se vrnem domov ponje. A jih niso imeli, nič niso imeli niti približno podobnega in sem se morala vrnit domovi.
 In se spet znajdem doma ( nahajam se v svoji bivši otroški sobi - drugače živim v isti hiši mojih staršev, a imam v zg. nadstropju urejeno svoje stanovanje ) in se spet pakiram - spomnim se, da nisem vzela svojih pohodniških hlač in še nekaj stvari za oblečt, a nič ni na svojem mestu in ves čas, se mi grozno mudi ( zamujam ), stvari pa se mi kar nekako zavlačujejo. Od vsega pa se mi zdi še najbolj zanimivo to, da naj bi na pot odšla s svojim bivšim fantom, s katerim sva se pred 4 meseci razšla - bila pa sva skupaj na enomesečnem potovanju avgusta lani  in sem hkrati razmišljala oz. pomislila, pa zakaj grem jaz z njim na pot skupaj, saj to ni pametno, kako bova  funkcionirala skupaj, spala v isti sobi,  postelji...ker tudi v resnici najinega odnosa, zaključka nisva čisto dorekla oz skupaj predelala in sem točno vedela, da z njegove strani ne bo distance. In jaz sem pakirala, zamujala, se vmes dogovorila z očetom, da me bo peljal na avtobusno, kjer naj bi me bivši fant čakal. Ko sem se pakirala pa se znajdejo trije moški v moji sobi, eden izmed njih je bivši fant in dva meni neznana moška in se pogovarjamo o teh državah, kamor naj bi potovala, njihovih kulturah....najbolj glasen je bil en moški, ogromen, mišičast, potetoviran, samozavesten in je vodil pogovor -  z njim sem tudi največ govorila, sama sem sedla zraven njega, to je  najdlje od bivšega fanta, ki pa je bil tudi najbolj tiho, kar pa definitivno ni njegova značilnost v resnici. Ob tem moškemu je njegov dominanten, komunikativen pristop zbledel...

Edino kar mi je prej, nekako skozi misli ( to videla sem kot ekran, sliko v zraku v višini oči oz. malo nad njimi ) sporočil ( to je bilo preden so se oni trije pojavili v moji sobi zraven mene ), da zamujam in da vsaka dodatna ura prinese dodatno plačilo in da sem jaz do sedaj prva na listi in da bom morala dodatno še plačati 200 Eur, to je največ do sedaj ( pokazal se mi je poimenski seznam vseh, ki so dosedaj plačali zamudnino - bivši fant je bil nekje na 3 mestu, če se ne motim ).

Kaj bi te sanje pomenile...so bile kar žive, bivšega fanta sedaj skoraj ne sanjam več, se mi zdi, da sem razčistila s preteklostjo in da sem se obrnila naprej, me pa je odnos definitivno spremenil, ampak jaz mislim, da na boljše. Prosim te Regina za tvoje znanje, lepo te pozdravljam in velika hvala seveda, :D
Taja

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #246 on: January 07, 2007, 05:59:00 PM »
Ker te sedaj že nekoliko poznam, se mi zdi tvoja simbolika zelo tipična za vse tisto, kar se ti je in kar se ti trenutno dogaja. Potovanje in vse spremljajoče dejavnosti v zvezi z njim so namreč značilne za takšne trenutke, saj gre za zavestno, ne pa samo podzavestno željo, da greš naprej, po notranji spremembi in novih izkušnjah, in ne pomeni samo preobrazbo duhovnih stališč, ampak lahko dejansko predstavlja neko novo smer življenjskega potovanja.  Čeprav se ti zdi, da si s preteklostjo že razčistila, je v njej še vedno nekaj ovir. Prtljaga pokaže notranjo moč, ki jo sicer imaš, da se pripraviš na novi začetek in nove načrte, a ker je to nahbtnik, ki simbolizira psihična bremena in ker ti v njem vedno nekaj manjka, so kompleksi v notranjosti še preveč zakorinjeni, da bi jih lahko obvladovala.  Verjetno si še nisi sposobna priznati, ampak celotna sanjska zgodba kaže, da bo treba marsikaj opustiti in postaviti na pravo mesto, preden boš lahko nadaljevala normalen razvoj brez bremena preteklih lažnih vrednost. Ker tudi v resnici rada potuješ, verjetno podzavest na taki način s tabo najlažje komunicira, sanje pa pomenijo spodbudo. Zato se "spomni", kakšen je izziv, ko se dejansko odpravljaš v neznano, saj boš na ta način ugotovila, h katerim miselnim in vedenjskim vzorcem si najbolj nagnjena, katerih bi se morala znebit in katere bi morala osvojit.
Želim ti prijetno potovanje, brez odvečne ali manjkajoče prtljage in brez zamud.  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #247 on: January 07, 2007, 06:33:13 PM »
Regina,

najlepše se ti zahvaljujem za tvoje pojasnilo. Vem, " da še nisem tam, kjer si želim biti " v zvezi z omenjenim odnosom in da moram še delati, delati na sebi in da so ti procesi postopni in da je naš razvoj na koncu koncev doživljesnki proces. Korak po korak...čeprav bi morda kdaj naredili nekaj ali se rešili nekaj v trenutku ( tako jaz čutim v zvezi mojo situacijo )...pa vem, da ne moreš prehitevati dogodkov, zbrisati vpliva preteklih dogodkov...vse ob svojem času.  Bom temeljito razmislila, kaj je tisto, kar moram še opustiti in spremeniti...si pa lahko za odgovor tudi sugeriram pred spanjem, torej prosim za pomoč sanje, svojo podzavest, ki ni onesnažena z našimi mislimi, čustvi -  kaj meniš o tem?

Hvala še enkrat, Regina....in prijetne sanje ti želim ;) :D

Taja

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #248 on: January 07, 2007, 07:38:53 PM »
Seveda si lahko sugeriraš. Sanje kažejo, da nisi obupala, niti zastala, zato se lahko pohvališ že zaradi tega, za sprostitev pred spanjem pa sebi nameniš najlepše misli tekočega dne. Tem se prepusti in mirno zaspi, kar se bo pa kasneje dogajalo v sanjah, naj ti pomeni le spodbudo in čiščenje najbolj skritih kotičkov tvoje psihe, s katerim ne gre samo vse lažje, ampak tudi hitreje.
Pa lepo nedeljo ti želim, kolikor je je še ostalo. ;)
« Last Edit: January 07, 2007, 08:12:00 PM by Regina »
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #249 on: January 07, 2007, 07:55:00 PM »
Srčna hvala Regina za spodbudo, vse lepo tudi tebi! :D
Taja

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #250 on: January 12, 2007, 09:43:41 PM »
Lepo pozdravljeni spet vsi sanjalci, sanjači in zasanjani....po manjšem premoru.

Sanje, ki sem jih sanjala, so malce nenavadne in bi bila zelo vesela kakšnega namiga, draga Regina in vsi, ki vam je to področje blizu.

Nahajala sem se v mestu, v družbi dveh Američank in enega Američana (to, od kje prihajajo, sem izvedela nekje med pogovorom). Zanimivo je bilo to, da so kampirali sredi mesta, nekje na ulici in sicer sta bila postavljena dva šotora. Zdelo se je, kot da to ni nič posebnega. Klepetali smo in spomnim se, da je ena od deklet omenila, da so jih v Ameriki posvarili, da je Slovenija nevarna dežela, vendar so se vseeno odločili priti. Čez nekaj časa sta se skregala ena od deklet in fant, dekle je steklo po stopnicah navzdol in jaz za njo. Položila sem ji roko na ramo, želela sem jo pomiriti, tiho sem ji prigovarjala tisto, kar se mi je zdelo koristno. Pomirila se je, jaz pa sem se znašla na ulici in v ustih sem začutila las. Potegnila sem ta las, a sem ugotovila, da je zelo dolg. Vlekla sem in vlekla, čutila sem, kako se mi nekaj premika v želodcu. Kar naenkrat sem začela iz ust vleči šope, kepe temnih las, ki jih kar ni hotelo biti konec. Metala sem jih na tla in razmišljala, čigavi so. Potem so bili na vrsti lasje, ki bi lahko bili moji. Ljudje z ulice so me začeli opazovati, a zanimivo, se sploh nisem ozirala nanje. Na tleh sta nastala dva kupčka las, ki sta se prepletla. Obrisala sem si usta in odšla po ulici naprej (bila je ozka in obkrožale so jo stare hiše, kot na primer v kakšnem starejšem obmorskem mestu). Postala sem pred hisšo, ki je imela odprta vrata in opazila, da je v njej delavnica. Nekdo je stal pri avtomobilih, ki so bili zbrušeni in pripravljeni na barvanje. Moški je stopil proti meni, me prijel za obe roki (v sanjah sem ga dobro poznala, a sicer ne vem, kdo bi to bil) in me želel objeti. Nežno me je stisnil k sebi, jaz pa sem mu dejala: "Ej, saj vem, da je tvoja žena v Ameriki, ampka tole vseeno ne bo šlo."
Prižgal se je radio in zbudila sem se. Ne grejo mi v glavo ti lasje, ne vem, kaj naj si mislim o tem in kaj predstavljajo. Kar vlekli so se in vlekli. Ostali občutki so bili lepi in vem, da sem v tisti "delavnici" delovala razumsko in ne čustveno.

Toliko torej za danes. Hvala vsakemu, ki si bo vzel čas, še posebej tebi, Regina. Pozdravček.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #251 on: January 14, 2007, 11:26:23 AM »
No, pa dajmo s skupnimi močmi, saj smo pred kratkim ugotovili, da na forumu premalo sodelujemo.  ;)
Seleni ne gredo iz glave lasje, ki so se kar vlekli in vlekli. V njenem vprašanju je že del odgovora, če pa pri tem upoštevamo še dogajanje, ki je povezano s tujci (Američani) in v laseh prepoznamo "tujek", ki ne prihaja samo iz ust, ampak direktno iz želodca ... Za kaj gre?
www.sepet-sanj.com

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #252 on: January 14, 2007, 11:49:38 AM »
Mogoče je Selena doživela(doživlja), izvedela nekaj , kar ji je obležalo v želodcu in bi se tega rada rešila, pa jo sanje spodbujajo, naj to stori.
Američani(tujci), lasje v ustih, želodcu ( tujek) predstavlja nekaj, kar ji je bilo vsiljeno, nekaj kar čuti, da ni njeno, da ne spada k njej, nekaj kar ne more prebaviti in bo to morala prej ali slej storiti, zato jo sanje k temu spodbujajo?

Moj skromni poskus ;)

Taja :D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #253 on: January 14, 2007, 08:10:37 PM »
Meni se sploh ne zdi skromno taja6, saj je v realnem življenju res tako, kot praviš. V želodcu nam ne obleži samo hrana, ampak tudi vsa neprijetna čustva, ki jih psihično ne moremo "predelat", potem pa se človek po takšnem "zalogaju" slabo počuti.
Verjetno bo tudi Selena potrdila, da nekaj, kar je naredila, ne sodi k njej, vprašanje pa je, če je tudi nekaj neprijetnega doživela. Po moje je šlo le za manjšo težavo, na katero ni bila pripravljena, a da bi se dobro izšlo, se je zatekla v enostavnejšo rešitev, kot bi bilo treba.  Podvig je uspel, vest pa se je kljub vsemu oglasila in jo opozorila, da lahko svoje življenjske načrte uresničuje tudi na drugačne in otipljivejše načine, ki ji ne bodo dali samo začasnega, ampak trajno zadovoljstvo.
No, zdaj nama ne preostane drugega, kot da počakava na Selenin odgovor. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #254 on: January 15, 2007, 10:48:52 AM »
Najprej dobro jutro!

Obema hvala za razmišljanje. In za obe bi lahko rekla, da sta podali odgovor, ki bi lahko bil pravilen. "Ki bi lahko bil pravilen", sem napisala zato, ker še sama ne vem odgovora.

Namreč: če berem Tajino misel, drži, da mi stvari obležijo v želodcu, ker jih ne znam, nočem, vreči na plano. Marsikdaj bi lahko komu povedala, kar mu gre, a iz nekega razloga tega (še) nisem sposobna (vedno) narediti. Tako nastradajo tisti, ki so v moji bližini in jih imam rada, ker so oni tisti, na katerih se žal "čistim". Ker se zanašam, da mi bodo oprostili.

Če preberem, kar je napisala Regina, ima tudi prav. Tudi lepi občutki niso vedno tisti, zaradi katerih te ne bi bolel želodec. Ko se kljub njim (ali zaradi njih) oglasi slaba vest in veš, da nekaj ni prav. Ni prav, če gledaš s stališča nekoga drugega, a hkrati prav, če bi gledal zgolj iz sebe.

Mogoče sem zakomplicirala, a upam, da razumete. Stvar pogleda, ali je nekaj dobro ali slabo.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.