Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del  (Read 217481 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 14. del
« Reply #405 on: September 11, 2018, 03:25:58 PM »
:laugh: dobra.
Me spominja na moje zelo pogoste sanje, ko se mi sanja, da skušam izpljuniti žvečilni, pa ne gre. Potem ga začnem vleči in vlečem in vlečem in ni konca, izvlečem že dobro kilometrino in ga imam še kar med zobmi.
Kolikor vem, me pa vlečejo po zobeh, če imajo le pet minut časa. Pa tudi, kadar ga nimajo.

Hm, bi prej rekla, da ti ne moreš nečesa prežvečiti, ker si ti imela ta žvečilni v ustih.
Kaj v resničnem življenju ne moreš prežvečiti oz. izpljuniti (izgovoriti)?
Ko pa ga že začneš vleči, pa temu ni konca, izvlečeš že dobro kilometrino, a še vedno se ti vleče po zobeh...
Mogoče bi se morala naučiti prej ven izpljuniti (povedati, izgovoriti) tisto kar je že zdavnaj prežvečeno?

Hvala, Sanjalka. :-*
Moj zadnji stavek bi bolj sodil v "olajšaj se...", ampak večkrat kaj napišem, ker se pač sklada z besedami v tistem trenutku. Iz čiste samozabave. :D
Pa je pristal tukaj, nenanašajoč se na to, kaj mislim.

Se strinjam in vem, da gre za neizrečeno z moje strani. Imam pa take sanje že leta, od nekdaj pa tudi težavo s tem, da vržem ven, odlajam svoj tekst, izpljunem, kar jim gre.
Večkrat sama pri sebi žvečim, kar sem že zdavnaj prežvečila. In ne pustim za sabo. Vlečem ven iz malih možganov in spet žvečim.
Sanje ne bi mogle biti boljša ilustracija mojih neizgovorjenih misli, mnenj...

No... glede zadnjega stavka prejšnjega posta (da me vlačijo po zobeh) se je pa danes pokazal rezultat, ki je bil sicer na nek način pričakovan, a me je vseeno šokiral.
Mislim, da bom ravno ob tej priložnosti izkoristila ta svoj kilometrski produkt kavčuka in ga vsem po vrsti - zalepila v lase.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #406 on: September 12, 2018, 09:47:06 AM »
Poznam te sanje z žvečilnim ;)
Tudi sama sem hotela žvečilni izpljuniti, a ni in ni šlo, vlekla iz ust, a ga nisem mogla izvleči, kot bi ga bilo vedno več in še lepil se mi je na zobe, na koncu sem že zobe ven pljuvala in to zdrobljene, v koščkih...ker sem tako močno vlekla ta žvečilni iz zob, da so se zdrobili :o
Teh sanj nimam več, res pa je, da sedaj v resničnem življenju kar dobro ven pljunim in kar takoj ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #407 on: September 12, 2018, 10:38:24 AM »
Danes sem sanjala, da sem se pogledala v ogledalo in opazila, da imam na bradi nek majhen mozoljček. Spraskala sem ga, malo je pogledal ven, nato sem pa začela vleči in izvlekla ven par metrov dolgo, čisto tanko vrvico, ki je bila na določenih delih elastična, drugje ne ... Kasneje sem jih našla in izvlekla še več, ampak tiste kasneje sem vlekla iz spodnje ustnice, ne iz brade. Ko se mi je zdelo, da sem odstranila vse, sem se opazovala v ogledalu in čudila, da ne izgledam nič drugače, pa toliko materiala sem izvlekla iz sebe ...

Uf, mučne sanje.
Kaj vse si imela v sebi in je moralo iti ven, kot mozoljček, ki ga je potrebno stistniti, da ga ni več. Ni bilo dovolj le mozoljček uničiti, potrebno je bilo prav izvleči vse ven iz sebe-toliko materiala sem izvlekla ven iz sebe, si napisala...Kje v resničnem življenju imaš tak podoben občutek? In kakšni so bili občutki ob tem, ko si te vrvice ven vlekla iz brade in še iz spodnje ustnice?
Kaj tebi pomeni brada in spodnja ustnica?
In zanimivo, kljub temu, da si dala ves ta material ven, si pravzaprav še vedno ista?
Kakšen je bil občutek ob tem, ko si se pogledala v ogledalo in si opazila, da ne izgledaš nič drugače?

Res, sanje so bile mučne. Vlečenje je spremljal občutek panike, začudenja in gnusa, a vedela sem, da mora to ven.
Ko sem prebrala tvojo razlago, se mi je posvetilo, da so se najbrž nanašale na mojo nedavno potezo v službi, ko sem šla na sestanek z direktorjem in povedala za stvari, ki me mučijo že predolgo časa.
Spodnja ustnica - komunikacija, a začinjena s čustvi (čutnost). Brada bi lahko bila simbol nekega položaja, statusa, drže, avtoritete ... Oblika brade se pri človeku namreč povezuje s karakterjem ... Tudi zato sklepam, da se sanje nanašajo na profesionalno področje.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #408 on: September 12, 2018, 10:54:05 AM »
Maja :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #409 on: September 19, 2018, 08:26:44 AM »
Danes sem v sanjah spet nekaj vlekla iz sebe.
Odsanjala sem dva dneva, morda bi še kakšnega več, pa me je zmotila budilka.
Sanjala sem, da sem zjutraj vstala in morala iti v kopalnico, da se stuširam, umijem lase (jih moram vsak dan, ker ni šanse, da kakorkoli popravim zmedo na glavi, nastalo čez noč) in se pripravim za dan, ampak nisem šla v svojo domačo kopalnico, temveč drugam, v nek trgovinski center, kjer so bile javne kopalnice oz. kot neki tuši zraven WC-jev. Do tja sem želela priti čim hitreje in tako, da me vidi, čim manj ljudi, ker sem bila neurejena. Prišla sem do zgradbe, vstopila in se začela tuširati. Medtem sem opazila, da imam na desni rami nek mozoljček, ki sem ga stisnila močno, z nohti, ven pa je začela lesti nekaj cm dolga mela stvar, ki je bila sprva tanka, nato pa sem začela vleči ven cel trak, širok približno 2 cm in debel nekaj mm. Gledala sem ga z začudenjem, kaj se nahaja v meni in si rekla, da moram to pokazati doma.
Potem sem sanjala naslednji dan. Spet sem vstala, neurejena tekla v tisti trgovinski center pod tuš in ponovno našla mozoljček, iz katerega sem potegnila isto tvorbo. Sta bili pa pod tušem takrat tudi neki drugi dve, neznani, ženski, pred katerima sem skrivala, kaj imam. Ko sem ponovno odstranila iz svoje desne rame tisti ogabni trak, sem vdela, da se blizu tiste luknjice kaže še nekaj drugega. Tam je bila koža že nekako odprta, kot neka zareza je izgledala, iz nje pa se je kazala neka rjava stvar, ki sem jo začela vleči, a se je ni dali izvleči ven, ker je bila elastična in sem jo, ker se mi je zdelo, da bo škoda prevelika in je bolje, da tega ne počnem tako neprofesionalno, raje pustila tam ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #410 on: September 25, 2018, 02:20:54 PM »
Sanjala sem, da sem zjutraj vstala in morala iti v kopalnico, da se stuširam, umijem lase (jih moram vsak dan, ker ni šanse, da kakorkoli popravim zmedo na glavi, nastalo čez noč) in se pripravim za dan, ampak nisem šla v svojo domačo kopalnico, temveč drugam, v nek trgovinski center, kjer so bile javne kopalnice oz. kot neki tuši zraven WC-jev. Do tja sem želela priti čim hitreje in tako, da me vidi, čim manj ljudi, ker sem bila neurejena. Prišla sem do zgradbe, vstopila in se začela tuširati. Medtem sem opazila, da imam na desni rami nek mozoljček, ki sem ga stisnila močno, z nohti, ven pa je začela lesti nekaj cm dolga mela stvar, ki je bila sprva tanka, nato pa sem začela vleči ven cel trak, širok približno 2 cm in debel nekaj mm. Gledala sem ga z začudenjem, kaj se nahaja v meni in si rekla, da moram to pokazati doma.
Potem sem sanjala naslednji dan. Spet sem vstala, neurejena tekla v tisti trgovinski center pod tuš in ponovno našla mozoljček, iz katerega sem potegnila isto tvorbo. Sta bili pa pod tušem takrat tudi neki drugi dve, neznani, ženski, pred katerima sem skrivala, kaj imam. Ko sem ponovno odstranila iz svoje desne rame tisti ogabni trak, sem vdela, da se blizu tiste luknjice kaže še nekaj drugega. Tam je bila koža že nekako odprta, kot neka zareza je izgledala, iz nje pa se je kazala neka rjava stvar, ki sem jo začela vleči, a se je ni dali izvleči ven, ker je bila elastična in sem jo, ker se mi je zdelo, da bo škoda prevelika in je bolje, da tega ne počnem tako neprofesionalno, raje pustila tam ...

Kako se v resnici počutiš, če te ljudje vidijo neurejeno? Koliko je še te maske kakšna moraš zgledati pred drugimi?
To sem pisala že v astrološki sobani, kako ti bo t plutona čez 1. hišo sesuval to podobo z namenom, da boš čimbolj avtentična...
in zakaj ravno javni tuši in wc? bi se rada očistila v javnosti? a do tja moraš priti čimbolj nevidna? da drugi ne bi videli kakšna si v resnici?
Potem spet v kopalnici 2 neznani ženski (kdo sta v resnici ti dve ženski-sta v resničnem življenju kakšni takšni ženski, za kateri ne bi želala, da vidita kaj imaš v resnici v sebi?)
v sebi si imela nekakšen ogaben trak...in to še ni vse, v sebi skrivaš še nekaj rjavega in elastičnega, nekaj kar se vleče, sama ne moreš dati tega ven, ker bi si naredila lahko še več škode...
kaj je bolje, da pustiš pri miru? kaj ti predstavlja rjava barva? je to nekaj temačnega? ta zadeva je elastična, se razteguje...
kaj imaš v sebi, pa bi se tega rada znebila, a ne veš kako, saj se bojiš, d si boš naredila še več škode, če se boš tega lotila neprofesionalno...
mogoče pa bi bilo dobro, da ti to rjavo, elastično stvar pomaga dati ven nekdo, ki je profesionalen in to obvlada?
zaenkrat si to pustila pri miru, a v resnici je še vedno v tebi...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #411 on: September 27, 2018, 12:54:50 PM »
Danes sem sanjala kačo, bila je takšne intenzivne barve, res živo zelene ter vmes neka druga živa barva (se ne spomnim več katera) v obliki trikotnikov.
Kača je bila v spodnjih prostorih hiše, kjer smo živeli, (kot bi bilo to v kleti,ampak so bili tam bivalni prostori), kačo je našel sin in mi prišel to povedat v zgornje nadstropje (torej v pritličje). Šla sem jo pogledat, bila je zvita, kar velika, predvsem debela in res ekstremno živih barv, že skoraj fluorescentnih. Zmrazilo me je, ko sem jo videla. Šla sem nazaj v zgornje nadstropje, razmišljala sem kje in kako bom sedaj spala, saj bo v meni ta strah pred to kačo. Pomislila sem, da moram povedati mojemu, da imamo kačo v hiši in da naj nekaj naredi, da se jo da ven. Razmišljala sem le kako je notri prišla, in takoj ugotovila, da imamo v hiši pravzaprav vedno odprta okna in da je pravzaprav z lahkoto notri prišla. No, sem naprej razmišljala, da potem bo verjetno tam šla tudi ven, mogoče kar sama od sebe, da ne bo potrebno ukrepati in jo ven metati.
Potem sem sanjala, da me kliče hči, da mi sporoča, da je v Nemčiji, kar me je zelo začudilo, kaj , kako v Nemčiji, kako jaz to nič ne vem??? In mi naprej razlaga, da je tam z nekimi otroci in da se je slikala z njimi, da jih je 22 in da je ob njih tako zelo lepa. Mi je rekla, mami veš kako zelo sem lepa na tej sliki ob teh 22-ih otrocih...Prav začutila sem jo kako žari, kako je srečna...
Še vedno je vse to dogajanje, ko sem v tej hiši, kjer je ta kača, nato vidim zunaj pred hišo sošolko iz OŠ, ki ima svetle dolge lase. Sicer ima v resnici temne lase. Pomislim, joooj kako zelo je lepa s temi blond lasmi, prav mlajša zgleda. In tako pomislim, da bi si tudi sama dala pobarvati lase še na svetlejšo, ( sicer sem sedaj v resnici svetlejša kot v preteklosti), da bo to tudi meni zelo pristajalo in da bom tudi sama tako videti precej mlajša....

Bom vesela vsakršnega vašega opažanja glede teh sanj ;)
Hvala :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #412 on: September 27, 2018, 12:55:58 PM »
Spet te najine zelene kače ...  ::)
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #413 on: September 27, 2018, 01:01:43 PM »

Kako se v resnici počutiš, če te ljudje vidijo neurejeno? Koliko je še te maske kakšna moraš zgledati pred drugimi?
To sem pisala že v astrološki sobani, kako ti bo t plutona čez 1. hišo sesuval to podobo z namenom, da boš čimbolj avtentična...
in zakaj ravno javni tuši in wc? bi se rada očistila v javnosti? a do tja moraš priti čimbolj nevidna? da drugi ne bi videli kakšna si v resnici?
Potem spet v kopalnici 2 neznani ženski (kdo sta v resnici ti dve ženski-sta v resničnem življenju kakšni takšni ženski, za kateri ne bi želala, da vidita kaj imaš v resnici v sebi?)
v sebi si imela nekakšen ogaben trak...in to še ni vse, v sebi skrivaš še nekaj rjavega in elastičnega, nekaj kar se vleče, sama ne moreš dati tega ven, ker bi si naredila lahko še več škode...
kaj je bolje, da pustiš pri miru? kaj ti predstavlja rjava barva? je to nekaj temačnega? ta zadeva je elastična, se razteguje...
kaj imaš v sebi, pa bi se tega rada znebila, a ne veš kako, saj se bojiš, d si boš naredila še več škode, če se boš tega lotila neprofesionalno...
mogoče pa bi bilo dobro, da ti to rjavo, elastično stvar pomaga dati ven nekdo, ki je profesionalen in to obvlada?

Po premisleku se mi zdi, da gre tudi pri teh sanjah za službeno področje.
Neke korake sem že naredila, vprašanje pa, če bom lahko tudi največjega (za katerega sploh ne vem, kakšen bi bil in če bo sploh prišlo kdaj do priložnosti). Določeni nazori, prepričanja in vzorci so tako globoko v meni. Niti se nočem vseh znebiti ali jih spreminjati. Kdo pa pravi, da so določene lastnosti pri vseh ljudeh enako nezaželene? Sama se nagibam k defenzivnemu delovanju, diplomaciji, zame je to OK, za nekega ognjeviteža ne ...

Tu morda dobim tudi namig glede vprašanja, ki si ga zastavljam že lep čas - se odpraviti po kakšno tretje mnenje kam ali ne ... Govorim o psihoterapiji.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #414 on: September 27, 2018, 01:04:26 PM »
Spet te najine zelene kače ...  ::)

Ja, res je bila živo zelena, v bistvu je bila ful lepa, ampak jaz se kač bojim, me kar zmrazi, ko jo vidim.
Predvsem tisti občutek, ko ne vem od kje vse se lahko priplazi? Ne bojim se toliko njenega strupa, kot to, da nikoli ne veš od kje se bo pojavila, kam se bo zavlekla, skrila in potem spet prikazala....

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #415 on: September 27, 2018, 01:06:36 PM »

Po premisleku se mi zdi, da gre tudi pri teh sanjah za službeno področje.
Neke korake sem že naredila, vprašanje pa, če bom lahko tudi največjega (za katerega sploh ne vem, kakšen bi bil in če bo sploh prišlo kdaj do priložnosti). Določeni nazori, prepričanja in vzorci so tako globoko v meni. Niti se nočem vseh znebiti ali jih spreminjati. Kdo pa pravi, da so določene lastnosti pri vseh ljudeh enako nezaželene? Sama se nagibam k defenzivnemu delovanju, diplomaciji, zame je to OK, za nekega ognjeviteža ne ...

Tu morda dobim tudi namig glede vprašanja, ki si ga zastavljam že lep čas - se odpraviti po kakšno tretje mnenje kam ali ne ... Govorim o psihoterapiji.

Tudi sama sem pri tvoji sanji pomislila na psihoterapijo, ko se v sanji zaveš, da bi si naredila še več škode, če bi to temno stvar vlekla sama ven iz sebe...
Ja, sprejemanje same sebe, takšne kot si...t plutona po 1. hiši...

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #416 on: November 06, 2018, 08:18:53 AM »
Jaz pa zelo velikokrat sanjam, da šepam. Največkrat (v bistvu so to moje najpogostejše sanje) v sanjah hodim ali tečem in čutim, da ne morem, ker šepam in to precej. Imam občutek, kot da imam eno nogo krajšo od druge. Če stopam iz pločnika, se mi včasih zgodi, da skoraj padem. Včasih se prebudim vsa izmučena, ker ne morem uiti.

No pred časom (mislim, da je bilo letos), pa sem kot strela z jasnega dobila preblisk: ko sem bila majhna, stara nekje 5 let, sem dejansko malo šepala, saj sem imela eno nogo krajšo za kakšen centimeter in morala sem obiskovati ortopeda. Čez čas se mi je to uredilo in nimam težav. No, kot rečeno, sem letos to povezala s tem, da je mogoče to nek "pra-strah", ki izvira iz mojih prejšnjih življenj. Lahko, da sem v prejšnjem življenju šepala. Ker kolikor se spomnim, mi ta zadeva v otroštvu ni povzročala nikakršnih travm. Tudi doma se niso kaj preveč sekirali, ker smo zadevo v nekaj letih popravili.
Mogoče bi morala kdaj na regresijo  :D

Danes sem sanjala, da smo hodili po ulici in v hišah so bili taki odprti prostori, skozi katere si lahko pogledal. Not so viseli razrezani konji (ubiti, poškodovani) in psi.  :-X :o :o :o Mah... ne rabim razlagati, da sem se zbudila kot ubita.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #417 on: November 08, 2018, 03:48:44 PM »
Jaz pa zelo velikokrat sanjam, da šepam. Največkrat (v bistvu so to moje najpogostejše sanje) v sanjah hodim ali tečem in čutim, da ne morem, ker šepam in to precej. Imam občutek, kot da imam eno nogo krajšo od druge. Če stopam iz pločnika, se mi včasih zgodi, da skoraj padem. Včasih se prebudim vsa izmučena, ker ne morem uiti.

No pred časom (mislim, da je bilo letos), pa sem kot strela z jasnega dobila preblisk: ko sem bila majhna, stara nekje 5 let, sem dejansko malo šepala, saj sem imela eno nogo krajšo za kakšen centimeter in morala sem obiskovati ortopeda. Čez čas se mi je to uredilo in nimam težav. No, kot rečeno, sem letos to povezala s tem, da je mogoče to nek "pra-strah", ki izvira iz mojih prejšnjih življenj. Lahko, da sem v prejšnjem življenju šepala. Ker kolikor se spomnim, mi ta zadeva v otroštvu ni povzročala nikakršnih travm. Tudi doma se niso kaj preveč sekirali, ker smo zadevo v nekaj letih popravili.
Mogoče bi morala kdaj na regresijo  :D

Danes sem sanjala, da smo hodili po ulici in v hišah so bili taki odprti prostori, skozi katere si lahko pogledal. Not so viseli razrezani konji (ubiti, poškodovani) in psi.  :-X :o :o :o Mah...
ne rabim razlagati, da sem se zbudila kot ubita.

Kaj tebi pomenijo konji, psi...s čim bi jih povezala v svojem življenju?

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #418 on: November 08, 2018, 04:47:34 PM »
Skoraj nikoli ne sanjam ali pa si jih ne zapomnem.
Se pa zadnjič sanjala brez neke zgodbe. Bil je le dojenček, fantek (ni bilo videti rojstva) in ob njem se je pojavila moja sestra. Nič ni rekla le tam je bila. Je pa bila ob dojenčku še ena neprepoznavna oseba moškega spola.
            Poleg dojenčka je bila moja sestra s katero imava že nekaj let prekinjene odnose.

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #419 on: November 09, 2018, 08:18:39 AM »

Danes sem sanjala, da smo hodili po ulici in v hišah so bili taki odprti prostori, skozi katere si lahko pogledal. Not so viseli razrezani konji (ubiti, poškodovani) in psi.  :-X :o :o :o Mah...
ne rabim razlagati, da sem se zbudila kot ubita.

Kaj tebi pomenijo konji, psi...s čim bi jih povezala v svojem življenju?

Psi mi pomenijo ogromno - povezujem pa jih z zvestobo, prijateljstvom, pripadnostjo ... Konji, pa ne bi rekla, da imajo prav poseben pomen pri meni.
Je pa res, da se velikokrat sanjam nekaj, kar se v nekoliko drugačni obliki potem zares izrazi. Zaradi službe sem veliko v naselju in takoj tisti dan, ko sem zjutraj napisala ta post, sem na terenu bila v naselju (ki  je sicer ful problematično), kjer je pes ogrizel deklico, drugega psa pa so povozili. ;(  >:( >: Morda naključje, morda pa tudi ne. Ne vem. Običajno kar dobro začutim, ko gre pri meni za t.i preroške sanje ali pa ko gre za nekaj kar me muči podzavestno in me potem to mori v sanjah. Upam, da sem se razumljivo izrazila. :D