Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma IX  (Read 198583 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Princes

• Mojster
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma IX
« Reply #285 on: May 14, 2009, 09:04:34 AM »

Jaz bi lahko že knjigo sanj napisala, glede na to, kako intenzivno sanjam vsako noč, pa tudi med siesto.

Zadnje čase sanjam dogodke, v katerih sva v sanjskih slikah večinoma jaz in moj otrok. Ta otroček je vedno majhen, tja do 3 let starosti. Vedno sva v sanjah skupaj in vedno se znajdeva na enaki točki. Enkrat sva hodila po trdi utrjeni poti, nakar sva se znašla pred blobokim padcem poti - cesta je šla naekrat globoko navzdol v globino, sicer gladka, tlakovana. Prostor je bil kot v tunelu - trenutno osvetljen, ampak, ko sem hotela naprej je luči zmanjkalo in nastala je globoka tema, tako da  sva morala nazaj. Prisoten je bil strah pred padcem oz. neznanim ampak istočasno olajšanje, da sva lahko šla nazaj.

Nocoj sva bila z mojim otročkom na planoti, bila je pokrita s snegom ter istočasno vidno rastlinje in od tu je bil prečudovit razgled globoko v dolino, kjer se je vila smaragdna svetloba v obliki reke obdana s čudovito belo meglico. Tako je bilo lepo, da si nisam upala več pogledati. Bila je veličastna. Ampak spet sva bila z otročkom tik pred prepadom, ki ga pa nisem videla, ampak sem predvidevala, da je to prepad in ta moj otroček je kar naprej hodil ob robu in bala sem se, da bo padel....vendar ni. Ampak tudi tu je bil strah.

Zanimivo v mojih sanjah je, da se vse več ali manj dogaja na desni strani. Prizore vidim frontalno ali pa samo v desno, nič na levi strani - kopiram, kar si mi že napisala v PM: "Desna stran je moška, s tem pa podzavest nakaža nesorazmerje med razumom in čustvi. V bistvu ti na ta način skuša utišat razum in sprostit čustva....."

Draga Regina....pomoč :-*
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #286 on: May 14, 2009, 09:24:12 AM »
No,upam,da bo razlaga kaj opimistična :D
Bi rada slišala tvojo interpretacijo ang:
Hvala ang: :-* ang:

Te sanje  pa kar same kličejo po nadaljevanju. Razmisli, v kaj te tako neustavljivo vleče in presodi, ali je to zate dobro ali ne.  ;)

Hvala regina ang:
Veš,si mi dala misliti ;)

No,nadaljevanje sledi tudi v sanjah :)
Danes sem sanjala,da sem bila na morju na splavu(bil je tak napihnjen splav iz gume,kot otroški čolni),oddaljena od obale pribl. 30 m.Bilo je prijetno. Potem pa sem videla velik čoln kako se mi približuje in vedela sem,da bo trčil vame.Tudi čoln je bil napihnjen (kot otroški,samo zelo velik). Ob trku smo se vsi prevrnili v vodo,tudi vsi iz čolna,bila je katastrofa. Bilo mi je smešno,da se bom utopila in to tako zelo blizu obale in to zaradi napihnjenega čolna :) Zbrala sem vse moči,da se rešim,pomislila sem,da bi mogoče lahko rešila še kakega otroka s čolna,vendar sem takoj vedela,da ni možnosti ali lahko rešim samo sebe ali pa sploh nobenega. No,in rešila sem se,sem priplavala do obale,pri tem mi je pomagalo morje oz. tok,ki me je lepo nosil do obale.
Priplavala sem izmučena ampak rešena.Na obali pogledam,če se je še kdo rešil in vidim dva starejša moška oblečena v kopalni plašč in sem bila vesela,da se je vsaj še nekdo rešil. Oba moška sem videla samo od popka novzdol do sredine stegen. Ko sem ju pogledala v mednožje,sem vedela da sta prevaranta,da sploh nista bila na tem čolnu in se sploh nista rešila,ampak sta to hotela samo tako prikazati.
Pomislila sem,kako lahko nekdo tako nesramno izkoristi tako resno situacjo?...

No,to je vse :)

Tvoj komentar bo zelo dobrodošel ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #287 on: May 14, 2009, 09:33:47 AM »
V kakšnii hiši si bila, duan? Je to bila kakšna neznana, vaša ali v Dalmaciji?

Bila je naša bivša hiša iz Slovenije

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #288 on: May 14, 2009, 10:15:26 AM »

Jaz bi lahko že knjigo sanj napisala, glede na to, kako intenzivno sanjam vsako noč, pa tudi med siesto.

Pa dajmo, Princes. Ti prispevaš sanjske primere, jaz vso to svojo grmado zapiskov in damo v vezavo  ;D

Torej, če povzamem na kratko, sanjskega otroka razumemo kot razvoj nekih idej in ustvarjalnih načrtov. Najprej se je rodila želja, ki si jo v sebi negovala, pestovala, crkljala.... potem si naredila načrt, kako bi jo izpeljala, se izobraževala,  ustvarjala, raziskovala, se spreminjala... ampak še preden bi ta dobila pravi zalet, se postavila na noge in  uresničila, se je ustavila na razvoju tri letnega otroka. Prispodoba bi lahko bila primerljiva tudi za neko psihično stanje, v obeh primerih pa se velja vprašati, kateri del tvoje osebnosti je tisti, ki te bremza ali je to nekaj v zunanjem svetu, kar te ovira, da svoje zamisli ne samo, da je ne izpelješ do konca, ampak tudi zakaj zanjo oz. z njo ne zaživiš.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #289 on: May 14, 2009, 10:23:28 AM »
No,upam,da bo razlaga kaj opimistična :D
Bi rada slišala tvojo interpretacijo ang:
Hvala ang: :-* ang:

Te sanje  pa kar same kličejo po nadaljevanju. Razmisli, v kaj te tako neustavljivo vleče in presodi, ali je to zate dobro ali ne.  ;)

Hvala regina ang:
Veš,si mi dala misliti ;)

No,nadaljevanje sledi tudi v sanjah :)

Ehhh, komentiram lahko v nedogled, ampak zdaj je pomembnejše, da komentiaš ti.  Torej, kaj sem ti dala misliti?
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #290 on: May 14, 2009, 10:27:19 AM »

Mislim, da so sanje povezane s kakšno odločitvijo, zaradi katere si malce nervozna ali pa te skrbi, kako bi jo sprejeli domači.
www.sepet-sanj.com

Offline Princes

• Mojster
« Reply #291 on: May 14, 2009, 10:34:18 AM »

Pa dajmo, Princes. Ti prispevaš sanjske primere, jaz vso to svojo grmado zapiskov in damo v vezavo  ;D

Torej, če povzamem na kratko, sanjskega otroka razumemo kot razvoj nekih idej in ustvarjalnih načrtov. Najprej se je rodila želja, ki si jo v sebi negovala, pestovala, crkljala.... potem si naredila načrt, kako bi jo izpeljala, se izobraževala,  ustvarjala, raziskovala, se spreminjala... ampak še preden bi ta dobila pravi zalet, se postavila na noge in  uresničila, se je ustavila na razvoju tri letnega otroka. Prispodoba bi lahko bila primerljiva tudi za neko psihično stanje, v obeh primerih pa se velja vprašati, kateri del tvoje osebnosti je tisti, ki te bremza ali je to nekaj v zunanjem svetu, kar te ovira, da svoje zamisli ne samo, da je ne izpelješ do konca, ampak tudi zakaj zanjo oz. z njo ne zaživiš.

HVALA :-*
Resnica je, da imam v glavi in srcu spremembo in to drastično v vseh pogledih (razen mojega moža ne zamenjam za nič na svetu, pa mojih otročičev) vse ostalo je v fazi preobrazbe.....v sebi čutim neverjetno moč in željo po tem, ampak, ker sem ziheraš, se najdejo vprašanja 8). Iz tvoje razlage sem doumela, da moram mojemu "otroku" dovoliti da zraste in poleti in prenehati z večnim strahom (sicer je Nely tudi to napisala - torej potrjeno). Mimogrede, pred časom sem imela priložnost srečati človeka, ki je rekel "ko si nekaj začrtaš, se vrži in ne razmišljati ali se bo padalo odprlo ali ne....enostavno vrzi se......".

Regina, kaj pa tiste sanjske slike: prepad, pa cesta na vzdol.... ali je to mogoče strah pred nezavednim, pred možnimi soočanji z neznanim, ki pa je del mene in že obstaja?

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

DZK 151

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #292 on: May 14, 2009, 10:50:18 AM »
Iz tvoje razlage sem doumela, da moram mojemu "otroku" dovoliti da zraste in poleti in prenehati z večnim strahom

Res bo nekako tako. Sicer pa je taka situacija povsem primerljiva z resničnim življenjem. Tudi za svojega otroka si se verjetno borila z vsemi štirimi in vse naredila, da se je postavil na svoje noge in se osamosvojil, pa čeprav te je pri tem še kako skrbelo, kako bo, ko bo zaživel.  ;)
Seveda je v teh simboličnih slikah kup nekih strahov, skrbi in dvomov, predvsem pa preveč zavestnega razmišljanja. Pač tvoja desna, moška stran, ampak prav zaradi nje ti tudi lahko uspe. Ko se boš enkrat odločila... ni več sile, ki bi te upognila.   ;D
www.sepet-sanj.com

Offline Princes

• Mojster
« Reply #293 on: May 14, 2009, 11:14:17 AM »
Iz tvoje razlage sem doumela, da moram mojemu "otroku" dovoliti da zraste in poleti in prenehati z večnim strahom

Res bo nekako tako. Sicer pa je taka situacija povsem primerljiva z resničnim življenjem. Tudi za svojega otroka si se verjetno borila z vsemi štirimi in vse naredila, da se je postavil na svoje noge in se osamosvojil, pa čeprav te je pri tem še kako skrbelo, kako bo, ko bo zaživel.  ;)
Seveda je v teh simboličnih slikah kup nekih strahov, skrbi in dvomov, predvsem pa preveč zavestnega razmišljanja. Pač tvoja desna, moška stran, ampak prav zaradi nje ti tudi lahko uspe. Ko se boš enkrat odločila... ni več sile, ki bi te upognila.   ;D

Bravo, to je ta pravo.....in še res je. Ko se enkrat odločim, rijem kot bager :).

Draga Regina, HVALA od srca :-*. Tvoje razlage so zame neprecenljive :-* :-* :-*.

DZK 151

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #294 on: May 14, 2009, 11:33:59 AM »
Se ene sanje, ob katerih clovek ko se zbudi, ne ve,ali naj se smeje, ali naj se zjoce...

Zanimivo je, kako natancno se spomnim sanj. Vsakega detajla.

hodila sem po nekem mestu, kjer so Srbi z nekimi palicami, na koncu katere je bila zicnata zanka, lovili Hrvate, da bi jih pobili in bi jim z tisto zanko odrezali glave stran. Ker sem se tako ustrasila, da ne bi dobili se mene, sem bezala na vso moc, pritekla v neko zakotno ulico, kjer so se odprla neka mala vrata, in ko sem stopila notri da bi se skrila pred lovljenjem in kruto usodo, sta v mali sobici sedela upokojeni parcek,na enem raztegljivem kavcu, stene so bile se tiste starinske poapnene, in mi ponudila prenocisce na isti postelji kot sta spala onadva, saj je bilo to vse kar sta sploh imela. Zjutraj sem se zbudila,lova na glave je bilo konec, pogledala sem se v ogledalo in si rekla: Pa kako to, da imam toliko usesnega masla, saj sem jih vceraj temeljito spucala....

Kaj pa naj bi to pomenilo?

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #295 on: May 14, 2009, 12:51:36 PM »

Mislim, da so sanje povezane s kakšno odločitvijo, zaradi katere si malce nervozna ali pa te skrbi, kako bi jo sprejeli domači.

Najprej hvala za odgovor. ;)

Hm razmisljam, o tem, ampak mi sedaj nic ne pade takega na pamet, kar bi bilo vezano za kakšno odločitev in skrb,kako bi to sprejeli domači ???

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #296 on: May 14, 2009, 04:12:51 PM »

Bravo, to je ta pravo.....in še res je. Ko se enkrat odločim, rijem kot bager :).

Draga Regina, HVALA od srca :-*. Tvoje razlage so zame neprecenljive :-* :-* :-*.

Hvala, Princes. Me veseli. :-*
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #297 on: May 14, 2009, 04:26:30 PM »
Se ene sanje, ob katerih clovek ko se zbudi, ne ve,ali naj se smeje, ali naj se zjoce...

Zanimivo je, kako natancno se spomnim sanj. Vsakega detajla.

hodila sem po nekem mestu, kjer so Srbi z nekimi palicami, na koncu katere je bila zicnata zanka, lovili Hrvate, da bi jih pobili in bi jim z tisto zanko odrezali glave stran. Ker sem se tako ustrasila, da ne bi dobili se mene, sem bezala na vso moc, pritekla v neko zakotno ulico, kjer so se odprla neka mala vrata, in ko sem stopila notri da bi se skrila pred lovljenjem in kruto usodo, sta v mali sobici sedela upokojeni parcek,na enem raztegljivem kavcu, stene so bile se tiste starinske poapnene, in mi ponudila prenocisce na isti postelji kot sta spala onadva, saj je bilo to vse kar sta sploh imela. Zjutraj sem se zbudila,lova na glave je bilo konec, pogledala sem se v ogledalo in si rekla: Pa kako to, da imam toliko usesnega masla, saj sem jih vceraj temeljito spucala....

Kaj pa naj bi to pomenilo?

Po vsebini bi rekla, da si precej trmoglave sorte in dokler se v nekaj sama ne prepričaš, tudi "nočeš poslušat". V omenjeni situaciji morda celo oboje.  ::)
Se motim?  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #298 on: May 14, 2009, 04:27:36 PM »

Najprej hvala za odgovor. ;)

Hm razmisljam, o tem, ampak mi sedaj nic ne pade takega na pamet, kar bi bilo vezano za kakšno odločitev in skrb,kako bi to sprejeli domači ???

Morda še pride. ;)
www.sepet-sanj.com

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #299 on: May 14, 2009, 11:03:31 PM »
Jaz se pa ze 3 dni v sanjah vozim z vlakom in na avtobusih.
 ::)
Dosti ljudi, potovanje pa kot brez destinacije, ker ne izstopim.
 :)

Življenje je itak eno samo potovanje.  ;)
Kje pa je avto?  ;D

Ocitno sem pustila drugim, da me vozijo z javnimi prevozi.  :P
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.